Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Звукът на киното" представя звездните "Рим" и "Рей"

| обновено на 11.08.19 в 11:01

Музика от филма „Рим“ на Алфонсо Куарон ще ви предложим тази събота, 02 март, в „Звукът на киното“. Лентата спечели „Оскар“ в категориите за най-добър чуждоезичен филм и най-добро операторско майсторство, а мексиканецът Алфонсо Куарон беше отличен за „Rоme“ с престижната награда на Академията за режисура.

В „Звукът на киното“ ще чуете саундтрака на още един звезден филм – „Рей“, разказващ историята на джаз легенадата Рей Чарлз.

"Рей" на Тейлър Хакфорд е отличен с два "Оскар-а", с 36 номинации и с 37 най-авторитетни фестивални награди, а с великолепното си актьорско изпълнение Джейми Фокс пресъздава образа на певеца Рей Чарлз.

„Звукът на киното“ ще завърши тази събота с изпълнение на 2Cellos и тяхната инструментална интерпретация на темата от музиката на „Карибски пирати“.

2CELLOS свирят ''Карибски пирати''

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

С летни емоции "Точно днес" на 7 август

Лято е. Време за пътуване, почивка и споделени минути с ефира ни. Радиото е най-добрият вариант в сряда сутрин да сте добре информирани и с добро настроение. Ето и темите и събеседниците в програма "Точно днес" до 9.30 часа - Защо се стигна до хаоса с годишните технически прегледи на автомобилите и може ли готвената  промяна в правилата да успокои..

обновено на 06.08.24 в 16:11

В ритъм с „Вход свободен“

Вторник е и говорим за събора на приятелите на теснолинейката „С хорá и песни край релсите тесни”, на 10 август. Кристиян Ваклинов ни гостува. Мартин Иванов, човекът положил основите на барабанната/ритъм терапия и фасилитиране в България, ще ни припомни за системата, която синхронизира ума и сърцето.  Кино рубриката, също, е част от..

публикувано на 06.08.24 в 09:30

"Точно днес" с вяра за различното пловдивско начало

Празничното утро на Преображение Господне ще посрещнем с надежда за новото, което идва към града и страната. До девет и трийсет часа ще чуете: Празничните камбани на пловдивската църква „Преображение Господне“ – какво си пожелаха пловдивчани, които прекрачват прага на храма – това ще научим от репортаж на Яница Марова . 6-ти август е..

обновено на 05.08.24 в 16:44

"Добро утро, ден!" с доц. Меглена Златкова

Меглена Златкова е гостът ни тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ - преподавател и изследовател в областта на етнологията и антропологията.  Тя е доцент, ръководител е на катедра „Етнология“  и заместник-декан на Философско-историческия факултет в Пловдивския университет. Интересува се от културното многообразие на групи и общности, от..

обновено на 05.08.24 в 16:19

"Вход свободен"- август, императорът на лятото

Август е всесилният император на лятото. Пръска слънце и жега в изобилие и излишък, прохлада- само по благоволение и то нощем. Спорадично изпада в огнен гняв с гръмотевични бури по августейшия си каприз. По негова височайша милост си е присвоил титлата на щедър повелител на отпуските и е наложил диктатура на почивките и воаяжите в чужбинско.  Ние ,..

публикувано на 05.08.24 в 10:10