Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стартира кампания в подкрепа на семейство Димитрови

| обновено на 26.02.19 в 17:05

Стартира мащабна кампания за подпомагане на младото семейство от Брестник, което остана без дом след пожар в неделя сутринта. Тя се организира в социалните мрежи от близки на Константина и Петър Димитрови. Семейството е с две малки деца, а съвсем скоро очакват раждането и на третото си дете.

В момента живеем при сестрата на моята съпруга - в двустаен апартамент, където сме осем души. Чакаме всеки момент да се роди и петия член на нашето семейство. Надяваме се в рамките на няколко дни да ни осигурят служебно жилище от моята работа, това заяви пред Радио Пловдив Петър Димитров, който е пилот в Граф Игнатиево.

Младото семейство се надява да възстанови своята къща, която за минути е изгоряла напълно при пожара в неделя.

Страшно много хора помагат. И в момента тече огромна кампания за да можем да съборим всичко и да започнем от нулата. Сега имаме най-вече нужда от сили, спокойствие и от добри хора, които да ни помогнат да възкресим къщата ни от пепелта. Опитваме се да гледаме на нещата позитивно и вярваме, че доброто ще победи, обясни Петър Димитров.

Къщата на семейство Димитрови е изградена с кредит и е застрахована, но все още не е ясно дали парите от застраховката ще покрият всички щети.

Кутии за дарения има в големите магазини, обявена е и банкова сметка. Дарения се набират и в кметството в село Брестник.

Изключително много хора се отзовават, включително и от чужбина. Непрекъснато в кметството получаваме обаждания по телефона от хора, които искат да помогнат, разказа Елена Проданова, кмет на село Брестник.

Община Родопи също ще подпомогне с финанси семейство Димитрови. Предложението на кметицата на Брестник Елена Проданова ще бъде гласувано на сесия на ОбС на 28 февруари.

Министерството на отбраната и авиобазата "Граф Игнатиево" също организират дарителска кампания в подкрепа на семейството на капитан Петър Димитров от изтребителната авиационна ескадрила на авиобазата, съобщиха от военното ведомство. 
Към нея са се присъединили военнослужещи от ВВС. В момента се извършва ремонт на ведомствено жилище в района на авиобазата, за да може в петък многодетното семейство на офицера да се настани. Военнослужещи събират и доброволни финансови средства, за да подпомогнат младите хора в този труден момент, се посочва в съобщението. 

С лични средства днес в дарителската кампания са се включили министърът на отбраната Красимир Каракачанов, заместник-министрите на отбраната Атанас Запрянов и Анатолий Великов и членовете на политическия кабинет. Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, заместник-началниците на отбраната - вицеадмирал Емил Ефтимов и генерал-лейтенант Димитър Илиев, и постоянният секретар на отбраната Антон Ластарджиев също са дарили средства за кампанията.


От МО се обръщат с призив към всички военнослужещи и граждани да се включат в дарителската кампания в помощ на семейство Димитрови. 

Финансовите средства могат да бъдат изпращани в следната банкова сметка в Уникредит Булбанк на името на Констатина Емилова Димитрова:
IBAN: BG05UNCR70001520697983
BIC UNCRBGSF



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Бързата забрана на хазартната реклама е много съмнителна

Трудности бяха предварително предречени за значителна част от медиите, които разчитат на приходи от рекламите на хазарт. С изключително бързо проведена процедура парламентът въведе забрана за такива реклами, въпреки че очакванията бяха крайното решение да се вземе след изборите. Сега се случва се сякаш другата крайност – всяка..

обновено на 02.05.24 в 16:06

Необходима е промяна в детското здравепазване

Първоначалното правителствено разрешение частен инвеститор да построи детска болница бе спряно след негативната реакция на почти всички основни политически играчи. Най-активно се противопоставиха от Обществения съвет за създаване на национална детска болница. За трудното намиране на баланс между обществен и бизнес интерес в здравеопазването е..

публикувано на 02.05.24 в 15:51

Преподавател от ПУ подарява книга за маркетинга

" Стратегически аспекти на маркетинга " е новата книга на пловдивския преподавател по пиар, маркетинг и комуникационна политика д-р Любомир Стойчев . Монографията е вече рецензирана и издадена. Фокусът в нея е върху условията, при които действително стратегическият маркетинг съществува в България, като са изследвани големите предприятия от..

обновено на 02.05.24 в 12:23

Радикализираното говорене между партиите ще расте

В програма "Точно днес" разговаряме с политолога и експерт по изборни системи  Даниел Стефанов , който прогнозира кампанията, която се открива от 9 май за изборите 2 в 1, говорим още за надпреварата на партиите и за технологията на този вот, където бюлетините пак ще са опция за гласуване, наред с машините.  Даниел Стефанов каза по повод, че..

обновено на 02.05.24 в 12:23

Априлската епопея показва политическа далновидност

България отбелязва 148 години от Априлското въстание. За Оборище е интервюто с историка доц. д-р Тодор Радев от ПУ, защо и днес сме длъжници на I Велико Народно събрание от 1876 г. Днес в местността започва всенародното поклонение пред подвига на Бенковски и представителите от цяла България. "Събранието в Оборище се възприема като..

публикувано на 02.05.24 в 10:50