Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Ден след ден" на 13 март

В двата часа на следобеда събираме актуалното от деня с пловдивски и национални акценти.

Тема с продължение е казусът с парка в район „Северен“, който извън дневния ред стана повод за коментари на сесията на Пловдивския общински съвет. За какво настояват гражданите и какво им обеща кметът Иван Тотев ще разберем от Веселина Пеева.

 И още една тема с продължение за проекта  "Балканска гордост" , който разбуни духовете, а ВМРО и БСП поискаха оставката на артдиректора на „Пловдив 2019“ Светлана Куюмджиева. Отговорът й ще чуете още в първия час на програмата

Активизира ли се предизборно прокуратурата с последните акции срещу кметове, НАП и ТЕЛК измамници? За и  против опрощаваето на данъци, вероизповеданията и държавата  ще говорим с Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

Колко хора вярват в плоската Земя и всичко останало, което на пръв прочет е малко странно. Отговор на този въпрос дава последното социологическо проучване на  „Галъп интернешънъл“, коментира го социологът Яница Петкова.

Ще има и още!
Още от категорията

Трансформация и родова каста в „Шейкър“

Тази неделя, говорим за трансформацията на емоциите и страховете, с фамилния консултант Динка Колева. С родовия терапевт Аида Марковска, коментираме темата за родовата каста и нейното влияние. Как да разпознаем своята каста?  За да сме в синхрон с промените около нас, е необходимо да си научим, по-добре, някои уроци. Звездната ни..

обновено на 22.02.20 в 16:06

"Американски прелести" в "Звукът на киното"

Истинско звездно нашествие ще има тази събота в "Звукът на киното". И да, музиката ще е прекрасна! Не само защото ще слушате подбора на Томас Нюман, а защото ще имате удоволствието на чуете целия саундтрак на „ Американски прелести “ , който има и номинация за "Оскар". Филмът, с оригинално заглавие   American Beauty , не се нуждае от представяне и е..

обновено на 21.02.20 в 16:55

Казуси, емоции и решения "Ден след ден"

Темата винетки е водеща и в днешния петък. Парадокси, свързани с плащането на винетни такси за няколкостотин метра и знаци за винетки на общински пътища провокираха недоволство на жители на околни на Пловдив села. Те дори се заканиха, че ще протестират ефективно, ако Областното пътно управление не премести вече поставени знаци и не се предприемат стъпки..

публикувано на 21.02.20 в 14:58

"Вход Свободен" – последен делник!

Шарен,сериозен, различен и тъжно - смешен петък ви очаква с "Вход свободен"! Предстои дванадесето издание на Студентска научна конференция  „Екологията – начин на мислене“, организирана от катедра Екология и опазване на околната среда към Биологически факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“. Целта на конференцията е представяне на научнопопулярни..

обновено на 21.02.20 в 10:09

Опит за баланс "Точно днес"

Как въвеждането на „Зелена зона“ в Пловдив ще облекчи трафика и паркирането. След заседанието на Общинската комисия по безопасност на движението по пътищата ще разговаряме със зам. -кмета по транспорт и Тодор Чонов. Гневни и непремерени, бодливи, настъпателни и назидателни... Във всички случаи силно напрегнати. Висшите институции си крещят и обвиняват..

публикувано на 20.02.20 в 17:40