Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Промяната на позицията на ГЕРБ е в по-разумна посока

ГЕРБ се отказа от амнистията на дълговете на Главното мюфтийство. Задълженията на вероизповеданията, натрупани до 31 декември 2018 г., няма да бъдат амнистирани, а разсрочвани. Това оповести Цветан Цветанов, председател на групата на ГЕРБ в НС. Темата коментираме с доцент Антоний Гълъбов.

Със сигурност е повлияло решението на част от Обединени патриоти, които много остро се противопоставиха на опрощаването на дълговете на Главното мюфтийство. От друга страна – публичното говорене стана изключително агресивно. И в това отношение промяната на позицията на ГЕРБ е добра и тя е в по-разумна посока. Това заяви доцент Антоний Гълъбов.

Той коментира и реакцията на ДПС след обрата.

Както виждаме много пъти през последните месеци – ДПС не е готово да подкрепи радикалния курс на Корнелия Нинова. ДПС не желае предсрочни избори. И най-вероятно ДПС ще приеме този вариант, независимо от неудовлетворението си. Още повече, че той е и по-разумен вариант от държавническа гледна точка. Защото опрощаването на дългове дава лош сигнал към редовните платци. Това е тема, в която тепърва държавните стандарти трябва да започнат да навлизат. И е добре да се случва чрез разсрочване, а не чрез опрощаване на дългове, коментира още доцент Гълъбов.

Цялото интервю с Антоний Гълъбов можете да чуете в звуковия файл.

Още от категорията

Психологическата зараза е не по- малко опасна от вирусната

Обективни са причините за тревога и не е лесно да се улучи дозата и тона на информацията, каза по повод възможността за паника покрай корона вируса психологът проф. Веселин Василев. Феноменът за психичното заразяване е изследван от психолозите. Навремето това е ставало чрез личното общуване, сега медиите могат да доведат до свръх напрежение.  Освен..

публикувано на 27.02.20 в 10:50

Държавата да плати карантината, иначе ни чака трагедия

Изненадам съм, че в държава член на ЕС в 21 век води дебати за болнични и кой ще ги плати, а не дебати как да се информират хората и да се стимулират да си стоят вкъщи, каза председателят на Националната пациентска организация д-р Станимир Хасърджиев. Държавата да не се държи като мащеха, а да застене до хората, да се погрижи за тях, да ги успокои и да..

публикувано на 27.02.20 в 10:16

Мерките срещу коронавируса са като мерките срещу грипа

Тримата пациенти хоспитализирани в Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Св.Георги“ са с отрицателни резултати за коронавирус и ще бъдат  изписани. Това заяви  Утре в Областна администрация ще бъдат обсъдени мерките за предотвратяване на заразяването с коронавирус и учреден регионален оперативен щаб за координирането действията на институциите  на местно..

публикувано на 26.02.20 в 17:20

Управляващите са стабилни, но не излъчват стабилност

Очаквани са тези искри или конфликтни ситуации между партньорите в управляващата коалиция , най-вече между ГЕРБ и основният им партньор ВМРО , заяви политологът Анастас Стефанов от Изследователски център "Тренд" в коментар за напрежението след показния арест на директорката на Басейнова дирекция "Източнобеломорски район" Цветелина Кънева,..

обновено на 26.02.20 в 17:03
Румен Драганов

Дори след коронавируса през 2020-та ще има ръст на туризма

Коронавирусът по света и у нас - заразата, която в мащабите си има сериозни последици за Китай и Италия.  В Италия официално има 320 заразени с коронавирус, което е със 100 повече от вчера, а има и още един смъртен случай, с който общо стават 10, казаха от Кризисния щаб тази сутрин.  В Хърватска също има човек с признаци на коронавирус...

обновено на 26.02.20 в 16:58