Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Промяната на позицията на ГЕРБ е в по-разумна посока

ГЕРБ се отказа от амнистията на дълговете на Главното мюфтийство. Задълженията на вероизповеданията, натрупани до 31 декември 2018 г., няма да бъдат амнистирани, а разсрочвани. Това оповести Цветан Цветанов, председател на групата на ГЕРБ в НС. Темата коментираме с доцент Антоний Гълъбов.

Със сигурност е повлияло решението на част от Обединени патриоти, които много остро се противопоставиха на опрощаването на дълговете на Главното мюфтийство. От друга страна – публичното говорене стана изключително агресивно. И в това отношение промяната на позицията на ГЕРБ е добра и тя е в по-разумна посока. Това заяви доцент Антоний Гълъбов.

Той коментира и реакцията на ДПС след обрата.

Както виждаме много пъти през последните месеци – ДПС не е готово да подкрепи радикалния курс на Корнелия Нинова. ДПС не желае предсрочни избори. И най-вероятно ДПС ще приеме този вариант, независимо от неудовлетворението си. Още повече, че той е и по-разумен вариант от държавническа гледна точка. Защото опрощаването на дългове дава лош сигнал към редовните платци. Това е тема, в която тепърва държавните стандарти трябва да започнат да навлизат. И е добре да се случва чрез разсрочване, а не чрез опрощаване на дългове, коментира още доцент Гълъбов.

Цялото интервю с Антоний Гълъбов можете да чуете в звуковия файл.

Още от категорията

КНСБ с горещ телефон и имейл за трудово-правни консултации

КНСБ - Пловдив открива горещ телефон 0882 355 172 от 9 до 18ч.  за въпроси, свързани с трудово-правни отношения в условията на кризата, предизвикана от пандемията на коронавируса. От конфедерацията на синдиката дадоха  и имейл.  Според проучване на КНСБ над 38 000 служители са засегнати до този  момент от започналата криза заради пандемията...

публикувано на 03.04.20 в 17:10

Да мислим за собствени ресурси, за да може ЕС да е по-подготвен

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен обяви мобилизирането на рекордните 2,77 трилиона евро за пандемията от коронавирус.  В предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив евродепутатът от ЕНП (ГЕРБ) Андрей Ковачев коментира мащабната цифра така: Това не са пари от марсианци, кацнали в Брюксел. Това сме ние всички – това са средствата на..

публикувано на 03.04.20 в 17:08

"Столипиново" се чисти всеки ден, но и се замърсява

Мерките, които  ОП „Чистота“ предприема за поддържане на хигиената в „Столипиново“, включва поставянето на допълнителни контейнери за строителен отпадък, които да могат да бъдат ползвани като контейнери за отпадъци за битови нужди. В тези квартали населението има малко по-особена култура, но въпреки всичко хората продължават да изхвърлят отпадъци..

публикувано на 03.04.20 в 16:29

Дори президентът да говори опозиционно, то няма чуваемост

С политолога Анастас Стефанов от Изследователски център „Тренд“ коментираме евентуалното удължаване на извънредното положение от НС и разменените реплики между президента и премиера по този повод днес. Стефанов каза, че ситуацията е тревожна и конфликтът между двамата не е нов. Това говорене  е продължение на линията, която вече е зададена, не..

публикувано на 03.04.20 в 15:19

Да променим програмата "Инвитро" за още живот!

145 хиляди двойки в България се сблъскват с репродуктивни проблеми. До 8 април е срокът, в който се приемат предложения за корекции на общинската програма "Инвитро" в Пловдив.  За 2020 година от бюджета са определени 100 000 лева. Тече общественото обсъждане, предимно онлайн. Новата идея е да има промяна в сумата, която се отпуска на семействата...

публикувано на 03.04.20 в 09:03