Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Точно днес" - за дефицитите и последствията

От края на зимата парламентарното представителство се топи.  След  празните столове на БСП, такива ще останат вече и тези – на „Воля“. Трудната аритметика на кворума  ще  разтревожи управленската коалиция, а на ГЕРБ   ще са необходими силни аргументи за качествата на тази политика, която се ревизира на следващия ден – след казуса с ИК, с дълговете на мюфтийството.

Какви дефицити в същността си издава политиката „две напред – едно назад“, има ли политическа сделка с ДПС и кой печели от участниците на предизборната писта - коментарът е на политическия анализатор Иво Инджов.  

На каква цена, кога и как ще стане факт разводът между Брюксел и Лндон.

Геополитически предизвикателства, историческа предпоставеност и степен на доверие като фактори за  „трудната прегръдка“  с всички в  европейското семейство – Запада, постсоциалистическите държави, Балканите. За перспективите след Брекзит и България в дългосрочен план – чуйте доц. д-р Марин Русев .

Премиера на два едноактни балета на Пловдивската опера ще се състои в Градския дом на културата  „Борис Христов“ – „Акварели“ и „Кармен“. С дългогодишния солист  на Софийската опера и балет Йордан Кръстев – репетитор на „Кармен“ –  интервю на Галя Митева.

С  Иванка Киркова – началник на РУО –  разговор по горещата тема за децата ни, учениците, обществото, учителите, агресията.

Стоян Терзиев щи ви направи съпричастни на емоцията, с която споделихме българското участие в наградите „Оскар. Носителят на наградата Димитър Маринов за най-добър филм „Зелената книга“ бе гост на Пловдив.


Още от категорията

В "Срещите" - за театъра и живота - с любов

Тази събота в „Срещите” с драматурга на Пловдивския театър Александър Секулов си говорим за театъра като обществена лаборатория на смисъл. И още за думите: раждане, любов, смърт, Бог, памет, които човек през времето на своя живот, ако иска, ако се труди, ако вярва може да разбере. Бъдете с Радио Пловдив, ще е интересно.

обновено на 17.04.21 в 08:09

Политика и здравеопазване - теми в "Ден след ден" на 16 април

В първото си работно заседание новоизбраните депутати успяха да се скарат заради закриването на Националния оперативен щаб и гласуваха оставката на кабинета „Борисов 3“, както и направиха първите си заявки за бъдеща законодателна работа. „Всички срещу ГЕРБ“ ли ще бъде новата формула? Ще успеят ли 6-те партии в Народното събрание да излъчат..

публикувано на 16.04.21 в 14:09

Вход свободен - прилив в зелено

Тази пролет е бавна и плаха. Такава боязлива пролет не е имало от десетилетия. Сякаш самата природа се още не може да се откъсне от студеното ложе на зимата.  Зеленият прилив обаче настъпва и нищо не може да го спре.  Всяка сутрин дърветата са все по- облечени и цветни. Светлината става все по- ярка и уверена. ПРОлет значи  ПРОмяна , значи ПРОлог към..

публикувано на 16.04.21 в 08:39

"Точно днес" за новите посоки

Петък, 16 април с Радио Пловдив и темите в програмата от 6.00 до 9.30 часа: Новият парламент бе открит с пререкания и обещанието за пълна ревизия на дългото управление на ГЕРБ, което уморявало по думите на ораторите.  Говорим за новия парламентарен сезон - дали скъсен или устойчив, за възможен кабинет на трите партии от протестите, както и за заявените..

публикувано на 15.04.21 в 15:28

Усмивки и радост "Ден след ден"

В името на Република България да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководият от интересите на народа. Тази клетва положиха днес народните избраници в 45-тия парламент. "Народът ни изпрати тук за промяна", заяви Мика Зайкова, която откри първото пленарно заседание като най – възрастния..

публикувано на 15.04.21 в 15:00