Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В "Срещите" - за светлината и мрака в българската политика

| обновено на 08.08.20 в 09:07

Тази събота в "Срещите"- исторически преглед на българските правителства от Освобождението до 1944- та.

Наистина ли  корупцията е задължителна черта в българския политически живот? Кои са  светлите примери в българската политика.

Прегледът е на д-ра по история доц.Тодор Радев. 

Бъдете с Радио Пловдив. Ще бъде интересно.

Още от категорията

"Вход Свободен" – изкуство и възпитание

Един поглед към региона и случващото се извън пределите на града. За Годишната изложба на Дружеството на Пазарджишките Художници, разговаряме с един от наградените творци - Марин Кузев, силно ангажиран с идеята да съхрани и развие изкуството на Пазарджик. От години Марин Кузев и съпругата му Светлозара, обучават младежите на града, в своята..

обновено на 09.03.21 в 09:38

За времената – годишните и нашите в „Точно днес“

„Годишните времена“ са известни и видими, не само тези на Вивалди, но и природните  в изложбата „Годишните времена“ на Емилия Арабаджиева в галерия „Възраждане“. А нашите времена може да се класифицират твърде разнообразно. От началото на март сме в предизборното време, а от цяла година – във времето на коронавируса. Който си щъка с..

публикувано на 08.03.21 в 16:26

"Ден след ден" на 8 март говорим за "короната" след 1 година

На 8 март в "Ден след ден" очаквайте:  Какво научихме за тази корона-година, научихме ли се да управляваме вируса или той продължава да ни управлява, ще успеем ли да го овладеем напълно или ще продължи да ни навестява като гостенин чрез мутациите си и занапред? Отговори на тези въпроси днес ще търсим от началника на Инфекциозна клиника към..

публикувано на 08.03.21 в 14:12

Жени и театър във „Вход свободен“

Днес, тема са ни жените, разбира се. Във връзка с инициативата „Жените в музиката“, по повод международния ден на жената, 8 март, разговор с копмозитора Емелина Горчева. Тя ще ни разкаже за създаването на песента „Унесено се вгледах в небесата“, по текст на Дора Габе. Песента е написана специално за празника, като поздрав за всички слушатели на..

обновено на 08.03.21 в 09:32

"Точно днес" за сигналите на март и след това

Понеделник, 8 март и темите програмата на Радио Пловдив в часовете от 6.00 до 9.30. Разговор с новия кмет на Баните , ще включим  Павлин Белчев или Ферад Емин, които са на балотаж на кметските избори в смолянската община. Интервю с проф. д-р  Петър Петров директор на МБАЛ "Свети Мина" в Пловдив, определена да работи като Ковид болница ще има още..

обновено на 07.03.21 в 15:29