Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

На последното стъпало от седмицата "Ден след ден"

В петък следобед  с темите и коментарите  до 17 часа.

 „Апартамент гейт“  или скандала с имотите на властта- между оставките, новите назначения  и наближаващите евроизбори - докъде може да стигне? Говорим с журналиста Стояна Георгиева и с депутата от ГЕРБ Спас Гърневски.

Пловдивските теми.

Президентите на България и Германия Румен Радев и Франк-Валтер Щайнмайер в Пловдив. За визитата, за немските инвестиции и за българо-немските отношения ще научим от  Антония Попова.

Министър Красимир Вълчев и президентът на КНСБ Пламен Димитров за предизвикателствата, които поставя дигитализацията и образованието пред пазара на труда – репортаж на Живка Танчева.

 Студентите медици, членове на Асоциацията се събират на тридневна среща в Пловдив – за акцентите в дискусиите и новата Наредба за специализациите ще чуете от разговора на Неда Велкова с Калина Ананиева, организатор на форума.

Хайдути и комити в „Музей на открито“ – за една от атракциите в програмата на  юбилейните тържества на ОИ „Старинен Пловдив” през април, организирана от „Комитет Родолюбие“ ще ни разкаже  инж  Сава  Куфаров.


Още от категорията

Усмихнат понеделник с "Вход свободен"

Ще стартираме днешното предаване с международния ден на спонтанните актове на доброта. Ще обърнем внимание и на някои важни качествата, които жените търсят в един мъж.  В минутите след 13.00 часа ще ви срещнем с писателя Явор Веселинов, който ще ни разкаже повече за представянето на новата му книга "Пазителят".  Първият ден от новата работна седмица е..

обновено на 17.02.20 в 10:47

"Американски прелести" в "Звукът на киното"

Истинско звездно нашествие ще има тази събота в "Звукът на киното". И да, музиката ще е прекрасна! Не само защото ще слушате подбора на Томас Нюман, а защото ще имате удоволствието на чуете целия саундтрак на „ Американски прелести “ , който има и номинация за "Оскар". Филмът, с оригинално заглавие   American Beauty , не се нуждае от представяне и е..

публикувано на 17.02.20 в 10:40

Добро утро с „Точно днес“

В понеделник ще говорим за пенсии, болнични, куклен театър и благотворителност. До девет и трийсет ще чуете: Пенсии, сметки и предложения. Разумно ли е предложението на социалния министър Деница Сачева за намаляване на коефициента на редукция на пенсията от първи стълб. По темата говорим с доктор Калин Поповски , заместник-председател на..

обновено на 16.02.20 в 16:43

Слушайте пловдивското дерби пряко по Радио Пловдив

Ботев (Пловдив) е домакин на Локомотив (Пловдив) в днешното дерби от 21 кръг на Първа лига. Пловдивското дерби е от 14:30 часа на Футболен комплекс "Ботев 1912" и може да го слушате пряко в извънредно издание на предаването "Антена спорт" днес от 14:00 до 18:00 часа. Главен рефер на мача е Никола Попов с помощници Иво Колев и Димитър Русев, четвърти..

обновено на 16.02.20 в 10:12

Ранно Утро с "Шейкър"

В разгара на зимата сме! Все пак с  надежда, защото  пролетта  предстои! Колкото и да сме позитивни и обнадеждени обаче, времето на студ, вируси, дългите часове в затворените помещения, не само дотягат, но и отслабват всичките ни защитни сили ! Затова, февруари е може би най-подходящия месец , през който да се погрижим за общото си здравословно..

обновено на 15.02.20 в 17:11