Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По пътя „Точно днес“ с нови предизвикателства


В ранното утро ще ни поздрави художникът Ангел Гешев. Тази седмица той гостува в рубриката „Добро утро, Ден“!

В началото на новата седмица доц. Мира Радева ще постави социологическа диагноза на обществените нагласи и реакции, срещу действията и бездействията на управляващите. Какво е отношението и активността на избирателите към предстоящите избори за Европейски парламент? Президентът Румен Радев свиква Консултативния съвет за национална сигурност, темата е за резултатите от противодействието на корупцията по високите етажи на властта, и необходимите мерки.

Кметът на Район „Централен“ Георги Стаменов ще коментира, защо се ограничава достъпът на автомобили в Стария град. От днес действа бариера на ул. „Петко Р. Славейков“.

На извънредна сесия се събират общинските съветници. Инициативата подкрепена от 21 общински съветници е на Патриотичния фронт, Съюз за Пловдив и БСП. Те искат отчетите на фондация „Пловдив 2019“ и оставката на артистичния директор Светлана Куюмджиева. Фактите обобщава в репортажа си Веселина Пеева.

Позицията на общинските съветници от ГЕРБ ще изрази Радослава Ташкова, председател на групата.

Отбелязваме Международния ден на ромите. На 8 април се чества освобождаването на ромите от концентрационния лагер Аушвиц в края на Втората световна война. През 1971 г. в Лондон  за първи път се провежда Световен ромски конгрес. Повод за среща в ефира с Деян Колев, председател на Център за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе", преди новините в осем.

В зона „Култура“ гостува художничката Венета Маринова, която в къща „Мексиканско изкуство“ открива самостоятелна изложба, живопис, смесена техника и колаж. Експозицията „Убежна точка“ е ключ към нови творчески търсения, път, намиране на собствени опорни точки и хоризонт.

 Слушайте ни! „Точно днес“ на 8-ми април 2019 година, от 6.00 до 9.30 часа!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

На слънце и на сянка - "Точно днес"

Вторият ден от седмицата съвпада с втория от горещниците в народния календар от преполовения юли. И на слънце, и на сянка знойното лято ни жили с мечти за прохлада и промени в политическото безвремие - и двете видимо невъзможни точно в този момент.  А ПП-ДБ предлагат и да почакаме още, ако президентът Румен Радев уважи искането.  По пътя към новите..

публикувано на 15.07.24 в 17:40

"Вход свободен" в началото на горещниците

Средата на юли отколе има една емблематична тридневка, която народът съответно нарича горещници. Днес е само първият ден от нажежената тройка, но лек намек за облекчение се задава чак в края на седмицата. Всъщност ненапразно 15 юли се счита за начало на отпускарския бум. Населението масово и интензивно се изнася към морета и балкани, а една голяма част,..

публикувано на 15.07.24 в 09:40

Горещници по различни скали "Точно днес"

Горещо е. Седмицата започва с ново предупреждение за температури над 40 градуса, пожарите нагорещиха земята още, а на обществения хоризонт няма лятна ваканция за политическите скандали. Следим ситуацията в Средногорието, където четири дни продължи битката с мигриращите във всички посоки пламъци. Ще включим в предаването с най- актуална информация..

публикувано на 14.07.24 в 18:52
Николай Пеев

Клуб "Неделя"- приказки от бъдещето

Днес в Клуб "Неделя" ще ви срещнем с младия писател фантаст Николай Пеев. Той ще представи своята нова книга "Пепеляшка: окабелена".  Ще поговорим за приказките от бъдещето и  дали докато сънуваме мечти в настоящето , има опасност да се събудим в  кошмара на фантастична реалност. За литературата и нейните различни проявления и за  неутолимото..

публикувано на 14.07.24 в 12:20

Неделно с „Шейкър“

В съвместната ни рубрика с Елена Шахънска коментираме темата за чувствителността. Кое ни прави безчувствени? Как да възвърнем чувствителността си, оставайки заземени? С холистичния психолог Дорина Ташева говорим за психо-ароматерапевтичните карти и етеричните масла. Наш задочен гост е и д-р Емилия Караславова. Как скока в шумановия..

публикувано на 13.07.24 в 16:05