Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кой какво, за колко и как "Точно днес"

Апартаменти, корупция, политически битки и користни замервания с едни и същи камъни от всички страни, тежки констатации от президента след свикания от него съвет по национална сигурност... Докъде ще се разширят концентричните кръгове, които осветлиха цените на имоти не за всички и практиките на заобикаляне на закона. 

За законите и тяхното действие ще говорим с председателя на комисията по етика в НС, депутат от НФСБ Борис Ячев.

От проф. Владимир Чуков ще чуем как с управлението на човешки потоци трафикантите на хора манипулират европейската политика.

Два протеста точно днес.

От Асоциацията на физиотерапевтите ще протестират пред прозорците на здравното министерство, а производителите на био продукти ще са пред земеделското ведомство. Защо? Ще разберем от рехабилитатора от Пловдив Димитър Христев и от Димитър Петров, който произвежда лешници  в пазарджишкото село Виноградец.

Ще замирише на пролет, въпреки очаквания дъжд. Ароматът идва с изложбата "Цветове" на Дружеството на пловдивските художници, която представят Галя Митева и Снежана Фурнаджиева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

По следите на юли - "Точно днес"

Седмицата стартира с леко занижени стойности на жегата, с надеждата, че най-изпепеляващите седем дни от лятото са зад гърба ни, а в предстоящите седем ще успеем да настроим часовниците си към нормалността на времето с традиционните дарове на летните емоции. Политическата жега обаче следва в неравноделен ритъм към кулминацията си и в понеденик отново ще..

публикувано на 21.07.24 в 16:28

Талантливите деца на България днес в Клуба

Днес в предаването отново ще ни гостуват прекрасните таланти от ДВГ "Пеещите котенца". В края на юни те отново обраха овациите и наградите разбира се на традиционния конкурс "Сезони", който се провежда ежегодно в Бургас. Вълнуващи и неповторими бяха тези дни за децата, които спечелиха сърцата на меломаните не само с гласовите си данни, но и с..

публикувано на 21.07.24 в 15:05

Книги и лято в „Шейкър“

Неизбежно е, тази неделя сутрин ще ви кажем за месец август. Очаквайте астробюлетина със Стефи Недевска. С Гергана Лаптева говорим за новата ѝ книга „Момичето от портрета“. Ще ви пренесем в далечна Аржентина. Eдин портрет, забравен в стар софийски апартамент, крие в себе си тайни и съдби, прекосили континенти и години. Накратко за..

публикувано на 20.07.24 в 16:05

Професор Велин Станев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица гостува професор Велин Станев – емблематичният водещ на култовото предаване „Велин рок блок“ по Радио Пловдив, който е и ръководител на катедра "Маркетинг и Международни икономически отношения“ във Факултета по икономически и социални науки към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“= Професор..

обновено на 19.07.24 в 18:32

Усмихнат петък с "Вход свободен"

Усмихнат и споделен ще бъде последния ден от работната седмица :) Бъдете с нас в минутките до 15:00! Алекс Бучков от Робопартанс ще бъде наш гост, за да ни разкаже повече за едно невероятно събитие за най-малките, което ще се проведе в две поредни съботи в зоната за деца на територията на Plovdiv STAGE PARK! Фестивал на забавленията за деца на 20-ти и..

публикувано на 19.07.24 в 09:30