Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Не е нормално лидерът на ПЕС да не е кандидат за евродепутат

Свършихме си добре работата, смята Георги Гергов

| обновено на 15.04.19 в 13:21

БСП направи добре балансирана листа, в която има и утвърдени политици, и млади лица. Мога да кажа, че си свършихме добре работата. Така областният лидер на БСП в Пловдив Георги Гергов определи вчерашното гласуване на националния съвет на партията. 

По повод първоначалното отхвърляне на Сергей Станишев от листата на БСП за евроизборите, Гергов коментира, че не е нормално лидерът на европейските социалисти да не присъства като кандидат-депутат. 

Това не е бламиране на Корнелия Нинова, а нормални отношения в БСП, тъй като ние не сме лидерска партия. Ако БСП загуби лицето си като идейна партия, няма да е БСП, подчерта Гергов.

Социалистите в Пловдив област са готови за изборите и БСП е готова да бие ГЕРБ на евровота, заяви още областният лидер на БСП.

Интервюто с Георги Гергов е в звуковия файл.
Още от категорията

Политиката няма място в търговските взаимоотношения

В това е убеден бившият земеделски министър Мехмед Дикме, който в програма "Ден след ден" коментира скандала със  земеделските бизнесмени Светослав Илчовски и Иван Ангелов и изнесената информация пред парламентарната комисия по ревизия на управлението на Борисов.  Според него това, което се вижда и казва, едва ли е цялата истина, но е..

публикувано на 14.05.21 в 17:17

Смяната на модела минава през смяната на хора

“Проблемът е, че ситуацията с лошото състояние на полицията и високото ниво на престъпност прогресира и в други сфери на държавното управление по време на управлението на Борисов” това заяви в интервю за Радио Пловдив Методи Андреев, бивш депутат от 38-мо и 43-то НС. Според бившия депутат от парламентарните групи на ГЕРБ и СДС “ Целта е да се..

публикувано на 14.05.21 в 17:09

Трябва да свикваме, че ГЕРБ са просто една от многото партии

Трябва вече да свикваме, че ГЕРБ са просто една партия, а и на тях ще им e доста болезнено да свикнат с това, предавайки на живо брифинги, след като вече не са на власт.  Това  заяви  в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив  политическият анализатор и бивш посланик на България в Русия Илиян Василев, коментирайки първите рокади в..

публикувано на 14.05.21 в 15:18

Пловдив отново инвестира 300 000 лв. в модернизация на училища

Община Пловдив отпуска за девета поредна година 300 000 лв. за модернизация на общинските училища .  Средствата са предвидени в Общинска образователна програма 2020-2022. Училищата могат да кандидатстват с проекти, чрез които да се закупи специализирано оборудване за класните стаи, за създаването на иновативни образователни практики, за..

публикувано на 14.05.21 в 12:28

"Рестартирай Европа": Дронове помагат на хората в пандемия

СOVID-19 успя да приземи, макар и временно, авиацията, но не и дроновете. Те могат да се използват за локализирането на повреди по електрическата мрежа, за следене на трафика, в земеделието, за правене на снимки от въздуха, за куриерски услуги, а не на последно място – за военни цели. В новата си програма Хоризонт Европа, Европейският съюз..

публикувано на 14.05.21 в 11:34