Паркирането в Пловдив - мисия невъзможна?

За последните 7 години новорегистрираните автомобили в Пловдив са се увеличили с около 50 хиляди, по информация от кмета на район "Северен" Ральо Ралев. 

В същото време новите паркинг-зони, в това число и тези, които се обособяват по общинската наредба за платени паркоместа, не успяват да удовлетворят нуждите на шофьорите за домуване на колите в града.

По общинската наредба за платени паркинги в "Северен" до сега са отдадени повече от 300 места. В района имат проект за още 5 зони, но дали ще се изградят, зависи от финансирането.

Кметът на район "Северен" Ральо Ралев казва, че до настоящия момент за Район северен са отпуснати 130 хил. лв. Но те не са само за паркинги, а за  дупки, тротоари, детски площадки. И реално за паркинг зони няма финансиране в момента.

Пари чакат и в "Южен", където до сега са отдадени близо 500 места по наредбата за платено паркиране. За паркоместа пък реално чакащите са 1500, според районния кмет Борислав Инчев. Ако ОбС и Общината кажат, че проблемът с паркирането е приоритет, би трябвало да финансират исканията за финансиране.

И от двете кметства са подали в Общината такова. Но казват, че не знаят кога и как ще им отговорят. А пловдивчани чакат решение на проблема, защото трудно намират места дори и пред домовете си.


Още от категорията

Проверка показа, че е нямало лов на сърни в двореца "Кричим"

В „Държавно ловно стопанство Кричим” няма данни за бракониерски лов и незаконна сеч и продажба на дивечово месо, установи проверка. Тя бе предизвикана от сигнали на жители от Куртово Конаре до кмета на община Стамболийски Георги Мараджиев.  7-членна комисия от служителина Икономическа полиция , инспектори от Регионална дирекция по..

обновено на 11.12.19 в 17:22

От СУ "Христо Г. Данов" призовава "Да помогнем заедно!"

Средно училище „Христо Г. Данов“ в Пловдив организира благотворитерлна кампания „ Да помогнем заедно! “. Целта е да се наберат колкото може повече хранителни продукти, които в края на седмицата ще бъдат изпратени на фондация „Спаси човека“. Те помагат на възрастни хора от Северна България, които нямат близки и се нуждаят от храна и подслон през..

обновено на 11.12.19 в 17:22

Конкурс ще определи визията на мемориала за загиналите в петте войни пловдивчани

Община Пловдив създава работна група, която да изработи правила за публичен конкурс за идеен проект относно „Мемориал на загиналите за национално обединение“. Това стана ясно след проведена среща на организационния комитет с кмета на Пловдив Здравко Димитров. Намерението за издигане на мемориала в памет на загиналите пловдивчани е отпреди..

публикувано на 11.12.19 в 17:20

26 000 елхи от Родопите тръгват към търговската мрежа

Над 26 хиляди елхи планира да осигури за пазара Южноцентралното държавно предприятиеe в Смолян.  Първите количества от вечнозелените дръвчета вече са тръгнали към търговската мрежа, а в зависимост от търсенето, общият брой на отсечените ели може да бъде по-малък от предвидените.  Общо 4727 елхи с корени и над 21 хиляди отсечени иглолистни..

публикувано на 11.12.19 в 16:08

Асеновград ще продължи ремонта на централния площад по ОПРР

Общинският съвет в Асеновград одобри заплатите на новоизбраните кметове в общината на днешната сесия на местния парламент.  2 675 лева ще е заплатата на кмета на Асеновград д-р Христо Грудев, възнаграждението на кмета на най-голямото село в общината - Тополово е 1 425 лева, а в населените места с население между 1000 и 2500 жители кметовете ще се..

публикувано на 11.12.19 в 14:43