Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кулинарната купа на България и уиски хроники във „Вход свободен“

| обновено на 19.04.19 в 10:43

Казват, че готвенето било като любовта – или трябва да се отдадем изцяло, или трябва да се откажем! Предпочитаме първото, и добавяме дори глътка качествено уиски за разкош!

Да, точно така! Добрата храна и доброто питие са нашите гурме водители във „Вход свободен“ днес.

Преди да хапнем и да пийнем, обаче ще Ви поканим „В аванс“ на ежегодния международен танцов конкурс “Дъга от таланти“.  Как ще преминат трите състезателни и дни и какво ново ще види публиката тази година - отговорите от Кремена Шопова, главен художествен ръководител на сдружение за изкуства ЕРА 3000 и председател на Българска федерация по спортни и танцови дисциплини.

Предпразнично и с усмивка ще Ви почерпим и с няколко капки от келтската „вода на живота“. Хроникьор по темата и основен Разказвач на уиски приказки ще бъде Гаро Узунян – за уискито, по неговият начин!

За финал, посрещаме заедно и за 12-та поредна година Национална кулинарна купа на България 2019г. Единственият по рода си конкурс, в който наред с класическите дисциплини за „Най – добър Кулинарен отбор на България", „Най – добър Готвач на България", „Най – добър Сладкар на България"и т.н. ни очакват и много нови интересни и предизвикателни такива. Но за да не пресолим основното за днес, и за да стигнем безаварийно до десерта, още пикантерии около събитието очаквайте от  Шеф Иван Манчев.

Бъдете с „Вход свободен“! На линия сме веднага след новините в 12:00!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" на 11 юли

В четвъртък сутрин с актуалното от деня и анализите на важните събития. До 9.30 и преди жегата да ни превземе - теми и събеседници: - Докъде стигна  почистването на река Марица, питаме отговорникът на обекта лесовъд Николай Талигаджиев от фирмата изпълнител.  -За политическите неизвестни и кризи, за не/възможните решения и има ли шанс изобщо да се..

публикувано на 10.07.24 в 16:51

Улично изкуство и кулинария днес във "Вход свободен"

Днес в предаването споделяме усмивки, добро настроение и чаша студена лимонада :))) и Ви призоваваме да останете с нас в горещия следобед.  Като начало ще Ви отведем към село Марково, съвсем близо до Пловдив, за да поканим всички деца на "Кулинарен клас с шеф Дидо".  Творческата работилница ще се проведе в читалище "Алеко Константинов", този петък...

публикувано на 10.07.24 в 09:30

В жегите "Точно днес"

За жегата навън, за отражението й върху здравето, за опасностите на пътя при екстремни температури, за политическите градуси ще говорим в утрото на сряда.  Ето част от събеседниците ни:  Зорница Спасова - главен асистент в Националния център по обществено здраве и анализи към Министерството на здравеопазването. Тя има докторска степен по..

публикувано на 09.07.24 в 17:27

"Вход свободен" под лупата на юли

В началото на  лятото  градът се е оставил напълно на милостта на слънцето. Под тепетата се живее комфортно само сутрин и след полунощ. Всички разчитат само на живителния хлад на климатиците и благославят наум техническия прогрес. Вече сме в същинското сърце на юли и по тези места дебелата сянка  е единственото естествено спасение от безмилостната лупа..

публикувано на 09.07.24 в 09:30

"Точно днес" по юлските горещи теми

Юли е времето за класации, опити за ново управление и горещо лято, в което кодът остава жълт.  За политическите вероятности да имаме кабинет, за ДПС и кризите по оста Пеевски - депутати - Доган, говорим с политолога д-р Светлин Тачев от "Галъп интернешънъл болкан". Писателката Здравка Евтимова ще получи Националната литературна награда "Иван..

публикувано на 08.07.24 в 14:13