Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Вход свободен" - предпразнично за милосърдие и подкрепа

| обновено на 25.04.19 в 09:31

Днес ще рисуваме яйца, но ще пишем и добрина в сърцата си! Преди Светлия Празник, някак естествено отваряме съзнанието си за доброто, във всичките му форми и проявления! И тази година е така, надеждата ме кара да вярвам, че рефлектиралото добро, което събираме от околните, ще задържи силата си поне с ден повече! И така, надграждайки в годините, току виж сме заживели в един по-прекрасен свят!

Имаме покана за  пролетна сборна акция в образователната градинка към Младежки център Пловдив.Тяхната еко градинка е една богата интерактивна зона за учене чрез преживяване, формиране на полезни умения и навици за природосъобразен начин на живот. Подробности за събитието очаквайте в минутите след 13.

В „Еко аларма“ оставаме ангажирани към опазването на околната среда, този път с по-разумно предложение за Великденското почистване!

За празничния Велики четвъртък сме подготвили няколко нетрадиционни идеи и начини за боядисване на Великденски яйца.

В „Артист на седмицата“ ви срещаме с пианистката Кристина Маринова, която се завръща на пловдивска сцена, след двадесет годишно музициране на световните сцени.

 Очаквайте и Жоро Пеев в „Предразсъдъци и следразсъдъци“

Започваме след новините в 12. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

И на слънце, и на сянка в "Ден след ден"

Все по-осезаемо се усеща лятото, макар и преди астрономическото му начало. Горещи теми вкл ючваме и в следобедната програма на Радио Пловдив на 7 юни.  В края на предизборната кампания и последния възможен ден за обяванене на данни от изследвания за електоралните нагласи включваме социолога Яница Петкова от "Галъп" с информация за последното проучване..

публикувано на 07.06.24 в 14:54

"Вход свободен" - последен делник

С настроение и нагласа за предстоящите почивни дни, днес ще ви разходим из събитията, които предстоят в града ни!  За втора поредна година, Детски отдел при НБ "Иван Вазов" Пловдив, организира Лятна читалня в своята градина! На малките читатели предстои цяла седмица с повече от интересни събития! Подробности за програмата ще научим в разговора с Радка..

публикувано на 07.06.24 в 09:30

Петъчното утро "Точно днес"

За грапавите и нови пловдивски улици, за книгите, издателите и читателите, за изборите във финалните сондажи на социолозите и отворените очи на наблюдателите, за фотографията и лицата, запечатващи времето са линиите, които следваме в утрото на 7 юни. Евелина Славкова от агенция "Тренд" ще представи финалните прогнози за подреждането на политическите сили..

публикувано на 06.06.24 в 16:32

В „Западен“ кипи работа и врят конфликти „Ден след ден“

Тече последна офанзива около подлеза „Модър – Царевец“ в район "Западен" преди движението да бъде пуснато утре или вдругиден. В същото време кметът на района Тони Стойчева с видео на живо във фейсбук  се опита да спре багерите, които започнаха да изграждат паркинга пред болница „Пълмед“, предоставен й с решение на предишния общинския съвет...

публикувано на 06.06.24 в 14:32

"Вход свободен" в контрастите на юни

Миналият месец (дори не желая да го нарека май!) неохотно приключи с плахо затопляне. Новодошлият юни, въпреки горещата си кръв и топлия прием на зарадваните жители, още не може да вземе твърдо решение какъв да бъде- лятно усмихнат или облачно намръщен, мокър и градоносен. Единственото място, което по никакъв начин не се влияе от капризите на..

публикувано на 06.06.24 в 09:05