Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Узунов: Вярвам, че Локо ще спечели Купата на България

Снимка: БГНЕС

Бившият топ международен рефер и настоящ съветник в Локомотив (Пловдив) Атанас Узунов заяви пред Радио Пловдив, че идея за преместване на финала за Купата на България единствено е била обсъждана при разговори с представители на Професионалната футболна лига. Според него подобно нещо би било удачно от съображения за сигурност, но крайното решение може да го вземе единствено ПФЛ, която администрира турнира, а нищо не зависи от пловдивските футболни клубове.

"Някои хора могат да тълкуват думите ми, както дяволът чете евенгелието. Може да кажат, че съм искал финалът да бъде на стадион "Пловдив". радвам се на този исторически пловдивски финал. Това е доказателство, че Пловдив е най-футболният град в България. Надявам се да стане едно истинско шоу, на което да се възхитят не само пловдивчани.

Що се отнася до символиката, че на 15-и май празнуване 15 години от шампионската си титла, а на 16-и Общинският съвет ще ни даде концесиите за стадиона и за клубна база. Аз съм и суеверен, вярвам в подобни знаци от съдбата", заяви Атанас Узунов в предаването "Антена спорт" на Радио Пловдив.

В същото време Атанас Караиванов от ПФЛ официално обяви, че финалът си остава на 15-и май на националния стадион "Васил Левски" от 19:00 часа, като единствено дискусия може да има около времето на неговото провеждане.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Заради мача "Ботев" - "Марибор" променят движението край Колежа

Заради двубоя между отборите на ПФК „Ботев“ – Пловдив и ПФК „Марибор“ – Словения, който ще се състои на стадион „Христо Ботев“ в четвъртък, се въвежда временна организация на движението. Тя важи за времето от 18.00 ч. до 24.00 ч. на 11 юли, съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта”. Изцяло или поетапно ще се спира..

обновено на 11.07.24 в 08:54
Красимир Дунев

Красимир Дунев - вицешампион от Атланта 1996

Красимир Дунев е роден на 11.09.1972 г. в град Пловдив.  Олимпийски вицешампион на висилка от Олимпийските игри в Атланта през 1996 г.одина. Красимир Дунев е първият гимнастик в света, който прави шест поредни прелитания на висилка. В отборното класиране на България заема шесто място, а в многобоя е двадесет и първи. Дебютира на Олимпийските игри в..

публикувано на 10.07.24 в 13:59
Пламена Миткова

Пламена Миткова на 5 см от медал в Унгария

Пловдивчанката Пламена Миткова остана на 5 сантиметра от медал в дисциплината скок дължина на лекоатлетическия мемориал "Ищван Дюлай" в Секешфехервар (Унгария). Миткова постигна 6.71 метра в най-добри си опит, с което заслужи петото място в крайното класиране. Победителка стана колумбийката Наталия Линарес с 6.87 метра, пред Акелия Смит от Ямайка с 6.83..

публикувано на 10.07.24 в 09:24
Душан Керкез

"Ботев" и "Марибор" с пресконференции ден преди мача

"Ботев" (Пловдив) и "Марибор" ще проведат своите официални пресконференции преди сблъсъка помежду им от първи квалификационен кръг на Лига Европа. И двете медийни събития ще се състоят на 10 юли, сряда, на стадион „Христо Ботев“ в залата за пресконференции под трибуна "Изток".  Пръв пред журналисти и фотографи в 18:30 часа ще застане треньорът на..

публикувано на 09.07.24 в 16:32

Пловдив е готов за световните първенства по кану-каяк

"Пловдив е готов за световните първенства по кану-каяк", заяви в ефира на Радио Пловдив Николай Бухалов, заместник кмет по „Спорт и младежки дейности“. В предаването Клуб "Неделя" той сподели най-вече  подробности за двете големи спортни събития, които предстои да се случат в града през настоящия месец, а именно световните първенства по кану-каяк - за..

публикувано на 08.07.24 в 16:06