Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Междупразничен „Ден след ден“

| обновено на 30.04.19 в 15:56

Продължава да нараства броят на децата, които напускат училище, сочат данни на Националния статистически институт. Припомням, че Министерството на образованието прие като основна цел връщането на децата от така наречените уязвими групи в училище, а министър Красимир Вълчев и експерти от неговия екип са в постоянни обиколки из страната именно за да демонстрират подкрепа за очевидно нелеката кампания. Впрочем на път да се осъществи е друга също основна цел на образователното ведомство-да се увеличи броят на учителите и особено на младите преподаватели.

За възможностите България да купува природен газ на по-ниски цени ще разговаряме с енергийния експерт Димитър Иванов. На провеждащата се в столицата енергийна конференция премиерът Борисов допусна възможността за внос на американски втечнен газ при преференциални условия, свързани със сътрудничеството ни във военната област.

Напрежението в Куклен стихва, твърдят от полицията. Инцидент от дълга поредица подобни стана в почивните дни в градчето-полицаи, повикани да озаптят вдигаща шум пияна компания, стават нейна мишена. Петима от буйната група остават в ареста и имат обвинения за хулиганство.

/на снимката: Антитерористично учение, проведено на 24 април в училище „Св.Св. Кирил и Методий” – Свети влас. В същото време и алтернативна идея как децата да бъдат задържани в училище/


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Слънчеви и сенчести зигзаги - "Точно днес"

Политическа или противокорупционна е активността на Прокуратурата, насочена към бизнеси на знакови лица в държавата?  Какво прозира под лупата на политическите  и бизнес скандали в лагерите на ДПС и как се отразяват те на предизборната политическа конфигурация в държавата и на явяването на партията на предстоящите за седми път извънредни парламентарни..

публикувано на 15.08.24 в 16:49

Усмихнат празник с "Вход свободен"

В днешния празничен ден Ви срещаме с усмивка и добро настроение, и споделяме следобедът си с Вас! Очакваме поздравите Ви за именниците, които обичате на 032632400. Приятна среща в ефира днес споделяме и с любимите наши събеседници именници Мария Йонова психолог и консултант о детски сън, и Мария Донева автор на детска литература. Говорим и "За животните..

публикувано на 15.08.24 в 09:30

"Точно днес" и празничните часове на утрото

Отбелязваме един от най-големите християнски празници, Успение на Света Богородица. От катедралния храм в Стария град ще включим Антоанета Петричанска , тя ще присъства на литургията, която се очаква да води митрополит Николай.  От Бачковския манастир ще разговаряме с уредника на музея, историка Стамен Пепелишев , той представя изложбата за Неофит..

публикувано на 14.08.24 в 14:57

"Вход свободен" - време за красота и изящество

В средата на работната седмица спираме за капка въздух и ...красота! Спираме в ума си, разбира се, защото графикът, задачите и сроковете не търпят отлагане!  Ще си подарим малко време за мечти! Ще ви срещнем с прекрасната Гергана и нейните изящни бижута. В "Жена - истории за Вселени"  ще си поговорим с нея за това какво е присъщо на щастливите жени, и..

публикувано на 14.08.24 в 09:30

"Точно днес" в ритъма на 14 август

Сряда сутрин - на вратата ни чука четиринайстия ден на август, а програма „Точно днес“ започва с анализи и коментари на темите на деня, които следим в развитие. Нелеп инцидент с прострелян полицаи в Пловдив доведе до оставката на шефа на Областната дирекция на МВР и още трима началници . На този фон полицаи излязоха на протест срещу смяната на..

публикувано на 13.08.24 в 17:00