Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Любопитно за Деня на слънцето във „Вход свободен“

В Международния ден на слънцето и в поредното издание на предаването „Вход свободен“ слагаме слънчевите очила, обличаме си ведрото излъчване и с усмивка под ръка се отправяме към Националната астрономическа обсерватория в Рожен, за да чуем малко познати и много любопитни факти за звездата в центъра на Слънчевата система.  Д-р Никола Петров, директор на НАО-Рожен е събеседникът ни по тази тема. 

В рубриката ни „Актуален въпрос“ ще поговорим за екологиите от бъдещето. В този ред на мисли, Ви срещаме с Емил Миразчиев, директор на сдружение „Изкуство днес“ и организатор на проекта „Дигитални драматизации: Екологии от бъдещето“, както и с куратора Димитрина Севова.

На финала на предаването ще Ви поканим „В аванс“ на творческа работилничка „Гергьовденска плъстеница с Мая“. За плъстенето като изкуство в цялата му красота и специфика, говори Мая Тянева – творец,  естет и майстор на древната техника.

Времето е наше веднага след новините в 12:00! Бъдете с „Вход свободен“ по радио Пловдив!


Още от категорията

Скок в юни - "Точно днес"

„Стабилното придвижване към епидемичната опашка“ и вписването ни  в напълно нова обществено-политическа среда  - с въпроси и поуки. На старта за отскок към лятото след  продължителна  и  принудителна летаргия,  за  скритите и изявените течения в обществено-политическия климат, разместване на пластовете  и определяне на новата „нормалност“..

публикувано на 31.05.20 в 16:42

"Клуб неделя" поглежда към българите в чужбина

Тази седмица, предаването отваря границите на Пловдив и България и ви предлага едно, истинско, околосветско пътешествие. С него се надяваме да ви помогнем, да открехнете завесата в пет различни държави и да видим, заедно, какво правят те по време на все още върлуващата пандемия от коронавирус, завладяла ни в последните 4-5 месеца. Какво им предстои в..

обновено на 31.05.20 в 10:13

С поглед към юни и здравето в „Шейкър“

Няма и ден, до старта на юни. А, всичко красиво и магическо се случвало между месеците юни и август, казват. Очаквайте астробюлетина за месеца, със Стефи Недевска. С кинезитерапевта Константин Ковачев – Коко, говорим за приложната кинезиология, където главни герои са мускулите. Състоянието им, може да ни каже много, за това в каква форма се..

обновено на 30.05.20 в 17:33

В "Звукът на киното" джаз от Париж с "Еди"

Тази събота и неделя в "Звукът на киното" ще слушаме качествен джаз. Саундтракът на сериала "Еди" носи атмосферата на Париж, но не само като град на любовта и изкушенията, а и като град на културното многообразие.  Преведено на езика на музиката това е джаз.  Саундтракът на минисериала "Еди" съдържа 20 оригинални композиции на Глен Балард и Ранди..

обновено на 29.05.20 в 17:38

Чист въздух и удобен транспорт - теми в "Ден след ден" на 29 май

Община Пловдив прекрати обществената поръчка за проучване на нагласите и провеждането на разяснителна кампания сред домакинствата за преминаване на отопление от екологични източници. От друга страна от „Бизнесът за Пловдив“ настояват общината да вземе спешни мерки, за да се подобри чистотата на въздуха. Прекратената поръчка ще забави ли изпълнението..

публикувано на 29.05.20 в 14:29