Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътища и посоки "Точно днес" на 8 май

Снимка: ViewPlovdiv

Спаси живот #Говори е мотото на Световната седмица за безопасност по пътищата до 12 май. 

Говорим с Владимир Тодоров, председател на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи за мисията и акцентите, както и за новия модел за управление на политиката по безапосност на движението. Не пропускаме и черната статистика, че страната ни остава на второ място в Европа по смъртност на пътя.

50 талантливи деца от Пловдив ще участват в Пролетния благотворителен концерт тази вечер в Първо студио на Радио Пловдив. Проявата се организира от учениците от 6.б клас на Математическата гимназия "Академик Кирил Попов" с активното съдействие на класната им ръководителка Невена Ичевска и на родителите. Концертът е част от националната благотворителна кампания "С добро по Великден", която има за цел събиране на средства за специализирани помагала за деца, лишени от зрение и слух. Организатор на инициативата е национален научен и експедиционен клуб към Юнеско, говорим с председателя Кристиян Калчев.

С проф. Христо Матанов коментираме визитата на папа Франциск в България и отзвука, който донесе посещението му сред нашето духовенство, включително реакцията на митрополитите от БПЦ.

Бургаският художник Кръстю Тодоров- Кеца открива изложба в галерия "Аспект". За акцентите в живописните творби: старите къщи и красивата архитектура - говорят с Галя Митева.

Не пропускаме рубриката "Евранет плюс", както и "Великите европейци" на Пламен Асенов. Тази сряда аудиоразказът е посветен на Талес, и ще го чуем в обичайното време: 9.10 часа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Решения и избори в "Ден след ден"

След трите завъртания с връчването на мандати от президента, започна и въртележката с възможностите за нов служебен премиер преди поредните избори. Кога  ще бъдат те и по какъв начин ще се проведат? Възможна ли е промяна, която да провокира повече хора да гласуват доверие на политиците или отново ще бъдем мълчаливи свидетели на ниска избирателна..

публикувано на 28.03.24 в 14:41

"Вход свободен" - изкуството като спасение

Ще си говорим за изкуство днес, за благотворното му влияние върху всеки аспект от човешкия живот! Срещаме се с Лучия Велева - председател на Фондация "Кураж", която ще ни разкаже за проектите свързани с рехабилитация на хора в неравностойно положение, чрез изкуство и образование.  Ще ви поканим и на музикално матине с програма включваща произведения на..

публикувано на 28.03.24 в 09:30

"Точно днес" за посоката към избори

В края на март се повтаря рефрена "нови избори, и пак предсрочни". Към новата вълна обещания на политиците, за невъзможната ротация и как ще са осъществи гласуването 2 в 1 - разговор по темата с политолога доц. Иван Начев . От гледна точка на върналите мандата ПП-ДБ - разговор с народния представител от Пловдив област  Росен Костурков .  От Пловдив..

публикувано на 27.03.24 в 15:27

Живот в театъра "Ден след ден"

Политиката е театър, в който публиката често освирква актьорите. И призовава нови на сцената. А докато политическият театър у нас е еталон за театър на абсурда, животът налага своя дневен ред.  Безсрочна ефеткивна стачка започнаха работещите в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ в редица градове, включително Пловдив. Те настояват за..

публикувано на 27.03.24 в 14:57

Цветна сряда във "Вход свободен"

Все още е март и все още празнуваме Жената! Едновременно нежна и силна, търпелива и мъдра, изпълнена със страхове, но и с най - силна надежда - Тя е тази, която устоява на всяка трудност и премеждие, щом сърцето й е завладяно от любов!  В поредния епизод на "Жена - истории за Вселени" ви срещаме с Гергана Тачева - Жозефин, и нейния свят от изящни бижута...

публикувано на 27.03.24 в 09:30