Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Постурология и морално реконструиране в „Шейкър“

| обновено на 18.05.19 в 17:38

Неделята е време за тотален релакс и приятни занимания.

Тази неделя, психологът Емилия Крушков ще ни разкаже за МRT подхода – подход за морално реконструиране. Нов метод за България.

Със стоматолога и постуролог д-р Веска Василева, ще коментираме науката постурология. Малко позната у нас, но с 30 годишно приложение в САЩ и добре развита, в редица европейски страни.

За проекта „Imaginary Archive“, част от изложбата „2019-та – Година от бъдещето“, говорим с фотографа Тихомир Стоянов.

Художникът Николай Стайковски, разказва за изложбата "Цветя и руни".

Очаквайте и нашата „Шейкър диагноза“, където гледаме на света през...жълти очила. Освен, че е актуален цвят за сезона, жълтите очила намаляват замъгляването от синята светлина.

Започваме, след новините в 7 сутринта. 


Още от категорията

В "Звукът на киното" очакваме Коледа с "Last Christmas"

В празничния декември ще отброяваме дните до Рождество Христово и в "Звукът на киното". Всяка седмица до края на месеца ще ви предлагаме музака от коледни филми, като започваме с "Последната Коледа". Филмът се появи на екран преди година. Той е режисиран от Пол Фийг и е по сценарий на Брайъни Къмингс и Ема Томпсън, която е съавтор на историята със..

обновено на 03.12.20 в 13:52

"Вход свободен" - защо децата харесват различни храни

Колкото и не леки да бяха изминалите месеци, със сигурност има нещо, което ни дава надежда и оптимизъм, а това са наближаващите коледни и новогодишни празници.  До тях остават само няколко седмици и повечето от нас вече мислят за изненадите, които ще поднесат на своите близки и любими хора за Коледа. По този повод ще разгледаме най-подходящите..

обновено на 03.12.20 в 09:32

Здравето, бизнесът, солидарността и духът на Коледа "Точно днес"

Ваксината срещу Ковид- 19 идва в България след нова година, планът за прилагането й ще бъде представен в четвъртък. За степента, до която можем да си позволим успокоение и надежда, ще разговаряме с ректора на Медицинския университет в Пловдив проф. Марияна Мурджева- специалист в областта на микробиологията и имунологията. Планът за българския зимен..

публикувано на 02.12.20 в 16:47

Политически турболенции „Ден след ден“

План за готовност при пандемия прие правителството днес. Това се случва 9 месеца след официалното обявяване на пандемията. След Нова година започва ваксинацията на българите срещу COVID-19, обяви здравният министър. Как се управлява корона-кризата у нас? Защо опитът за тотален контрол доведе до тотален срив в доверието на обществото? Кой има..

публикувано на 02.12.20 в 14:59

"Вход свободен" - дългоочакван Декември

Най-прекрасният и празничен месец от годината е вече тук. По този повод, в днешното предаване, ще засегнем темата за коледната украса. Кога трябва да се постави и до кога трябва да остане в домовете ни? Отговорите, в днешното предаване.  В средата на работната седмица ще ви срещнем и със Силвия Атанасова, която организира една виртурна разходка из Китай...

обновено на 02.12.20 в 10:06