Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Звукът на киното" идва с "Хубава жена"

| обновено на 19.05.19 в 10:09

Не само споменът за усмивката на Джулия Робъртс и романтичната история на героинята й, но и чудесната музика на превърналия с в класика филм от началото на 90-те години на миналия век, ще ни радват тази събота в "Звукът на киното". Освен хубавата музика на "Хубава жена"/Pretty Woman ще ви предложим още един прекрасен саундтрак - от нашумелия сериал "Черният списък"/The Blacklist.

С историята на съвременната Пепеляшка Джулия Робъртс поема възходящия си път в киното и се сдобива със световна слава. Партнира й не по-малко популярният и звезден Ричард Гиър.

Може би не знаете, но изборът на парчето на Рой Орбисън "Хубава жена" дава името на кинолентата, която първоначално е трябвало да се нарича  „3000 долара”. Всеки, гледал "Хубава жена" знае, че за тези пари героинята на Джулия Робъртс - Вивиан се договори с преуспелия бизнесмен Едуард, изигран от Ричърд Гиър,  да бъде неговя компания за няколко дни. 

 В предисторията на филма има още доста любопитни подробности за актьори, отказвали ролята на проститутката, дори и на нейната съквартирантка. Известен е фактът, че в част от кадрите, а и на самия плакат на филма виждаме само лицето на хубавата Джулия Робъртс, тялото е на нейна дубльорка за горещите сцени - актрисата - Шели Мишел.

 В "Звукът на киното" ще чуете и изпълнение на роял от самия Ричард Гиър. Припомням, че и самия филм е заснето такова автентично негово изпълнение. Любопитно е, че самият Гиър съчинява мелодията на това изпълнение, запечатано във филма - приказка, който дава звезден старт на кариерата и на двете холивудски звезди.

Добавяме към "Хубава жена" и музика от сериала "Чернит списък". По един особено увлекателен начин този многосезонен сериал разказва за най-издирвания престъпник на планетата, който помага на ФБР да залови опасни престъпници. Освен имунитета, който очаква да получи в замяна, той държи да работи  с определен специален агент- профайлър, с който е, може би, кръвно свързан. 

Снимка

За успеха на този дързък и интригуващ сериал говори фактът, че първият му излъчен епизод от 2013 година е гледан от дванадесет милиона зрители. Оттогава броят им расте правопропорционално на броя на сезоните му, разпространява се в много страни по света, сред които и България. А музиката му наистина си струва да влезе в "Звукът на киното" независимо, въпреки че сериалът е телевизионен.

''Хубава жена'' - песен от филма
Част от саундтрака на ''Черният списък''




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Горещници по различни скали "Точно днес"

Горещо е. Седмицата започва с ново предупреждение за температури над 40 градуса, пожарите нагорещиха земята още, а на обществения хоризонт няма лятна ваканция за политическите скандали. Следим ситуацията в Средногорието, където четири дни продължи битката с мигриращите във всички посоки пламъци. Ще включим в предаването с най- актуална информация..

публикувано на 14.07.24 в 18:52
Николай Пеев

Клуб "Неделя"- приказки от бъдещето

Днес в Клуб "Неделя" ще ви срещнем с младия писател фантаст Николай Пеев. Той ще представи своята нова книга "Пепеляшка: окабелена".  Ще поговорим за приказките от бъдещето и  дали докато сънуваме мечти в настоящето , има опасност да се събудим в  кошмара на фантастична реалност. За литературата и нейните различни проявления и за  неутолимото..

публикувано на 14.07.24 в 12:20

Неделно с „Шейкър“

В съвместната ни рубрика с Елена Шахънска коментираме темата за чувствителността. Кое ни прави безчувствени? Как да възвърнем чувствителността си, оставайки заземени? С холистичния психолог Дорина Ташева говорим за психо-ароматерапевтичните карти и етеричните масла. Наш задочен гост е и д-р Емилия Караславова. Как скока в шумановия..

публикувано на 13.07.24 в 16:05

За фотографията с любов днес във "Вход свободен"

На 12 юли църквата почита Света Вероника. Имен ден празнуват Вероника, Верка, Вера. Света Вероника се приема за закрилница на фотографията. По този повод честитим празника на всички именници и оставаме на линия в следобедните часове.  За фотографията с любов говорим днес във 'Вход свободен"! Възникнала през 19 век, фотографията е резултат от няколко..

публикувано на 12.07.24 в 09:30

Парещи стъпки в лятото - "Точно днес"

Пикови стойности на климатичната и политическа жега! Седмицата започна, но и свършва с безпощадната прогноза  да стане и по-топло. И понеже все още цялото лято е пред нас, „Точно днес“ са горещи и темите до 9.30, а посоките за прохлада ще очертаем с поезия, с балетна класика и с дебелите сенки на планински била. След вчера ДПС изгуби окончателно..

публикувано на 11.07.24 в 16:39