Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С оставка, ТОЛ такси, здраве и стари занаяти днес тъчем "Ден след ден"

Оставка в кабинета Борисов, напрежение преди въвеждането на ТОЛ такси в транспортния сектор и жълт код за обилни валежи днес и утре – това са темите, които бележат 14-тия ден на месец май. В предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив освен че ще потърсим коментари по тях, ще обърнем поглед и към пловдивските акценти. 

Ще повлияе ли на приема на студенти разширяването на учебния корпус на Медицинския университет в Пловдив ще ни разкаже след символичната му първа копка Елена Крушкова. 

В националната библиотечна седмица и ден преди Нощта на литературата ще чуем от заместник министъра на културата Амелия Гешева за споразумение, свързано с библиотеките у нас, което подготвят културното ведомство и Министерството на образованието и науката

Ще обърнем поглед към българската книга и в разговор с директора на Народна библиотека „Иван Вазов“ Димитър Минев за това нуждае ли се от реформи мрежата на обществените библиотеки у нас и как да мотивиме младите  да четат повече. 

Има ли място в съвременния свят тъкачеството и ножарството или ще им се радваме само на Панаира на занаятите, който започва след два дни под тепетата ще научим от Иванка Петкова. 

За финал Галя Митева ни е запазила едно намигване от художника Николай Кучков, който обяснява защо в автопортрета му от казармата той е с... пура.

Слушайте ни от 15 до 17 часа, водещ ще е Екатерина Костова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

За фотографията с любов днес във "Вход свободен"

На 12 юли църквата почита Света Вероника. Имен ден празнуват Вероника, Верка, Вера. Света Вероника се приема за закрилница на фотографията. По този повод честитим празника на всички именници и оставаме на линия в следобедните часове.  За фотографията с любов говорим днес във 'Вход свободен"! Възникнала през 19 век, фотографията е резултат от няколко..

публикувано на 12.07.24 в 09:30

Парещи стъпки в лятото - "Точно днес"

Пикови стойности на климатичната и политическа жега! Седмицата започна, но и свършва с безпощадната прогноза  да стане и по-топло. И понеже все още цялото лято е пред нас, „Точно днес“ са горещи и темите до 9.30, а посоките за прохлада ще очертаем с поезия, с балетна класика и с дебелите сенки на планински била. След вчера ДПС изгуби окончателно..

публикувано на 11.07.24 в 16:39
Душан Керкез и Ивелин Попов

Слушайте мача "Ботев" - "Марибор" по Радио Пловдив

"Ботев" (Пловдив) ще се изправи срещу словенския "Марибор" в мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят на стадион "Христо Ботев" е от 21:00 часа тази вечер и ще бъде предаван пряко по Радио Пловдив. "Канарчетата" си извоюваха правото да участват във втория по сила европейски клубен турнир, след като спечелиха Купата на България. Сега..

обновено на 11.07.24 в 16:14

Здравословен баланс с „Вход свободен“

Днес говорим за уебинара „Здравословен баланс между професионалния и личния живот“, част от инициативата "Ден на спорта в училище", на сдружение „БГ Бъди активен“. Тази година инициативата отбелязва 10 години. След 14 часа, очаквайте повече информация. Румяна Киризиева е наш събеседник.  Рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“ очаквайте,..

публикувано на 11.07.24 в 09:30

"Точно днес" на 11 юли

В четвъртък сутрин с актуалното от деня и анализите на важните събития. До 9.30 и преди жегата да ни превземе - теми и събеседници: - Докъде стигна  почистването на река Марица, питаме отговорникът на обекта лесовъд Николай Талигаджиев от фирмата изпълнител.  -За политическите неизвестни и кризи, за не/възможните решения и има ли шанс изобщо да се..

публикувано на 10.07.24 в 16:51