Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Футбол, протест и розобер - теми в "Ден след ден"

Снимка: pixabay.com

Привърженици на „Ботев“ (Пд) и „Локомотив“ (Пд) вече пътуват за големия финал за Купата на България, който е тази вечер в София. Какви са настроенията сред феновете, провериха Елена Крушкова и Севдалин Палаузов.

Пореден, пети национален протест събира пред МС следобед медицински специалисти от цялата страна. Те отново настояват за адекватно увеличение на заплатите им и за по-добри условия на труд. С част от протестиращите пловдивски медицински сестри, лаборанти, акушерки ни среща Антония Попова.

Розоберът в Карловската долина вече стартира. Началните изкупни цени за килограм розов цвят са по-ниски от миналогодишните, а това предполага проблеми с реализирането на суровината. Каква кампания очакват, с какви рандемани и с какви проблеми се сблъскват на старта на розобера – говорим с Илияз Местан, собственик на розови градини и на розоварна в село Розино.

Започва дългоочакваният ремонт на Градската художествена галерия в Стария Пловдив, обяви кметът Иван Тотев. За целта държавата е предвидила 1,5 млн. лв., разказва в репортажа си Веселина Пеева.

Нели Бистрашка представя откриващия се утре Център за наивистично изкуство „Арт Наив Капана“.

Спортната тема продължаваме с ресорния зам.-кмет Георги Титюков, който ще ни информира за първия национален фестивал на ходенето пеша. Инициативата ще се състои тази неделя в Пловдив.

В Неделино стартира благотворителна кампания в помощ на 13-годишни близнаци, които останаха кръгли сираци. Подробности ще чуем от кмета на общината Боян Кехайов


Още от категорията

„Форум театър“ и нов проект във „Вход свободен“

Имаме интересни срещи за случване във вторник. Говорим за най-актуалния проект на „Театър на отговорността“ –форум театър с учениците от ПГО „Ана Май“, в Пловдив, който носи интересното име „Kick it out“ или изритай всички проблеми. Актьорът и режисьор Борис Зафиров ни разказва за проекта. Реализацията на проекта е с активното участие на актрисата и..

публикувано на 05.03.24 в 09:30

"Точно днес" на 5 март

Вторник сутрин с темите от деня и коментарите на важните събития. До 9.30 ще говорим за политика, здраве, улични ремонти и за изобразително изкуство Влизаме в решаваща политическа седмица, но все още с много въпросителни. В сряда изтичат 9-те месеца управление на кабинета и трябва да бъде задвижен механизмът на ротация. Премиерът Николай Денков..

публикувано на 04.03.24 в 10:40

"Вход свободен" с търпение за пролет

Баба Марта дойде намусена и кисела от безхарактерното поведение на двамата Сечковци преди нея. Вчера замалко се усмихна малко послучай празника, но днес вече е с по- сурова нагласа. На тези , които нямат търпение да захвърлят якетата и да сложат късите ръкави, ще препоръчаме още малко търпение. Не дразнете Марта. И най- вече не я наричайте баба! Сърди..

публикувано на 04.03.24 в 09:55

След празниците и преди делника - "Точно днес"

В успокоеното предпролетно време на надежди и очаквания за динамични събития в управлението на страната, задвижваме плавно механизма на обичайното време с мисълта, че то ще ни спести доста тревоги и разочарования. И понеже сме в руслото на  непредвидимия  мемсец март, "Точно днес"  го зареждаме с позитивни емоции и духовни пространства. Подред: В галерия..

обновено на 03.03.24 в 17:19

Честит празник с Клуб "Неделя"

На трети март, в тона на деня и с България в сърцето Ви приканваме да споделите следобеда си с нас!  146-ата годишнина от Освобождението на страната ни от османско иго, ще отбележим като начало с бъдещето на България - ДЕЦАТА! Малките родолюбци от ДГ "Ралица" Пловдив ще ни поздравят за празника и ще рецитират любими стихове за отечеството ни. Очакваме ги..

публикувано на 03.03.24 в 15:10