Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парите и щетите „Ден след ден“

За каквото и да говорим днес все ще опираме до сметки.

В Карловско калкулират загубите от вчерашната градушка, „побелила“ ниви и градини – колко?

Аутсорсинг бизнесът отчете в Пловдив пореден ръст, но си търси кадри. Защо ли?

Строителен предприемач се оплака, че протести срещу застрояване на парково пространство, този път на бул. „Марица юг“, спъват инвестицията му, която била законна.  Цената?

Костенец е блокиран от полицейски части в търсене на двойния убиец, а седмица преди изборите ДАНС търси офшорни сметки на политици по разпореждане на главния прокурор и след настояване на президента. Предстои ли поредният гейт?

Как онкологичните заболявания могат да се превърнат в хронични, като диабета например, в следващите 15 години – в Пловдив говори световноизвестният онкохирург проф. Йоанис Спилиотис.

Отговорите - от 15 до 17 часа!


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" - код пожари и реакциите

Пожарите наситиха новините, хората изгубиха домовете си, държавата ще даде по 1578 лева на пострадалите семейства. Говорим с доброволците, които са на терен при юли. Георги Влайков от Аварийно спасяване- Пловдив от мястото на пожара в Карловски регион. Очакваме и колегите им от Доброволно формирование 112, които също са на горещите точки. След първо..

публикувано на 18.07.24 в 15:03

Археологическа разходка днес във "Вход свободен"

Средновековната история на нашия град е изключително интересна, но рядко се обсъжда, вероятно заради по-видимите останки от римския период. Ето защо тази вълнуваща тема е и основен акцент в юлското издание на "Археология за всеки". Поредицата е подходяща както за малки и големи любознайковци, така и за бъдещи археолози. Екскурзоводът Иванка Тодорова ще ни..

публикувано на 18.07.24 в 09:30

„Точно днес“ – за заветите на Левски и реалността днес

Безкористна себеотдаденост за свободата на България и безкомпромисна честност – всичко това отнасяме към личността на Васил Левски, един от най-обичаните национални герои на страната. На 18-ти юли, когато отбелязваме 187 години от рождението на Апостола на свободата, българите ще се преклоним пред неговата памет и дело. Как ще бъде отбелязана тази..

обновено на 17.07.24 в 16:56

Професор Велин Станев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица гостува професор Велин Станев – емблематичният водещ на култовото предаване „Велин рок блок“ по Радио Пловдив, който е и ръководител на катедра "Маркетинг и Международни икономически отношения“ във Факултета по икономически и социални науки към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“= Професор..

обновено на 17.07.24 в 16:10

"Вход свободен" в топилницата на юли

Цяла България е в червено на метереологичната карта. Балканите се превърнаха в най- нажеженото място в Европа. Пловдивчани такива жеги не могат да ги изплашат- южната кръв и гентичната ни конфигурация са специално програмирани, а тези от нас, които са родени през миналия век, задължително имат подръка репликата: "Какви жеги са това?! Навремето асфалта..

публикувано на 17.07.24 в 09:15