Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В "Ден след ден" между матури и избори

Снимка: Екатерина Костова

На 23-ти май слънцето ни напомня, че идват абитуриентските вечери и празникът на буквите, а събитията от новините – че на вратата ни вече чукат и изборите за Европейски парламент. 

От спортна площадка до извънредна сесия, която заявиха, че искат да свикат част от местните старейшини, е ветрилото на темите в общинския репортаж на Стоян Терзиев

Как да общуваме с децата с увреждания ще ни разкаже Антония Попова, която си дойде от конференция по темата истински вдъхновена от това, че пловдивските младежи се вълнуват от нея

„Азбуката – това сме ние“ или една фотоизложба, която се открива в Историческия музей тази вечер и води в Пловдив снимки с деца от 50 български училища от 6 континента. Пловдичанката Боянка Иванова от УС на Асоциацията на българските училища в чужбина разказва.

Какви са нагласите преди изборите за ЕП според последното проучване на "Галъп интернешънъл" очакваме да разберем от политолога Първан Симеонов

Последният зрелостен изпит – как излязоха от него дванайсетокласниците и ще влязат ли да гласуват за първи път проучи Живка Танчева.

А между матурите им и изборите – каква ще е картината на тоалетите за абитуриентските балове, които започват днес, ще чуем от дизайнер Албена Хумбаджиева.

При цялата тази пъстра информационна картина ще изберете ли да останете с нас?  Обещаваме ви достоверност и аналитичност - две думи, на които, ако вземем първите букви, ще изпишем кратко и позитивно ДА. 

Започваме в 15 часа с водещ Екатерина Костова.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

За фотографията с любов днес във "Вход свободен"

На 12 юли църквата почита Света Вероника. Имен ден празнуват Вероника, Верка, Вера. Света Вероника се приема за закрилница на фотографията. По този повод честитим празника на всички именници и оставаме на линия в следобедните часове.  За фотографията с любов говорим днес във 'Вход свободен"! Възникнала през 19 век, фотографията е резултат от няколко..

публикувано на 12.07.24 в 09:30

Парещи стъпки в лятото - "Точно днес"

Пикови стойности на климатичната и политическа жега! Седмицата започна, но и свършва с безпощадната прогноза  да стане и по-топло. И понеже все още цялото лято е пред нас, „Точно днес“ са горещи и темите до 9.30, а посоките за прохлада ще очертаем с поезия, с балетна класика и с дебелите сенки на планински била. След вчера ДПС изгуби окончателно..

публикувано на 11.07.24 в 16:39
Душан Керкез и Ивелин Попов

Слушайте мача "Ботев" - "Марибор" по Радио Пловдив

"Ботев" (Пловдив) ще се изправи срещу словенския "Марибор" в мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят на стадион "Христо Ботев" е от 21:00 часа тази вечер и ще бъде предаван пряко по Радио Пловдив. "Канарчетата" си извоюваха правото да участват във втория по сила европейски клубен турнир, след като спечелиха Купата на България. Сега..

обновено на 11.07.24 в 16:14

Здравословен баланс с „Вход свободен“

Днес говорим за уебинара „Здравословен баланс между професионалния и личния живот“, част от инициативата "Ден на спорта в училище", на сдружение „БГ Бъди активен“. Тази година инициативата отбелязва 10 години. След 14 часа, очаквайте повече информация. Румяна Киризиева е наш събеседник.  Рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“ очаквайте,..

публикувано на 11.07.24 в 09:30

"Точно днес" на 11 юли

В четвъртък сутрин с актуалното от деня и анализите на важните събития. До 9.30 и преди жегата да ни превземе - теми и събеседници: - Докъде стигна  почистването на река Марица, питаме отговорникът на обекта лесовъд Николай Талигаджиев от фирмата изпълнител.  -За политическите неизвестни и кризи, за не/възможните решения и има ли шанс изобщо да се..

публикувано на 10.07.24 в 16:51