Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

За буквите с любов във "Вход свободен"

Честит ден на Славянската писменост и култура! Знанието е сила, използвайте го, за да направите света още по-красив! 

С днешния празник е свързано и петъчното издание на предаването "Вход свободен". 

Като начало Ви потапяме в тайнствата на "Кирилицата и магическата грамотност". Наш гид в това начинание е местният изследовател инж.Кирил Кирилов. 

В минутките след 13:00 Ви каним всички заедно да сътворим "Почеркът на Пловдив" - едно от най-интересните  и мащабни събития за града ни, свързано с днешния 24-ти май. Подробностите очакваме от дизайнера Красимир Ставрев. 

Малко по-късно в хода на предаването ще опитаме заедно нещо изключително приятно, леко, съчетаващо различни вкусове, или казано накратко - първото пловдивско издание на "Мелба на живо". С нас ще дегустира дизайнера и организатор на събитието Адриана Андреева. 

Бъдете с нас! Започваме след новините в 12:00!


Още от категорията
Обреден хляб за Игнажден

"Ден след ден" на Спасовден

На 28 май или 40-тия ден след Възкресение, наречен от православните християни Спасовден, а от хлебарите и сладкарите - професионален празник, ще се опитаме да замесим актуалното от деня с оптимизъм. Да видим ще можем ли с темите: Парите за България oт ЕС за възстановяване след коронакризата и създаването на държавни бензиностанции – бившият..

публикувано на 28.05.20 в 14:20

В "Звукът на киното" джаз от Париж с "Еди"

Тази събота и неделя в "Звукът на киното" ще слушаме качествен джаз. Саундтракът на сериала "Еди" носи атмосферата на Париж, но не само като град на любовта и изкушенията, а и като град на културното многообразие.  Преведено на езика на музиката това е джаз.  Саундтракът на минисериала "Еди" съдържа 20 оригинални композиции на Глен Балард и Ранди..

обновено на 28.05.20 в 13:58

#СолоДарно предизвикателство във "Вход свободен"

Музиката е личетел.Как тъжната музика ни помага да се справим с любовно разочарование? Отговорите ще получим днес.  Ще обърнем внимание и на едни от най-странните спортове, които съществуват по света.  Иван Белчев ще ни разкаже повече за #СолоДарно предизвикателство, в което може да се включи всеки.  Замислете се, че ако признаете пред себе си някои..

обновено на 28.05.20 в 09:53

Спасовден е „Точно днес“

Днес православната църква отбелязва големия християнски празник Възнесение Господне, който народът ни нарича Спасовден . Чества се винаги в четвъртък, на 40-ия ден след Великден и отбелязва края на земния път на Исус Христос. Според преданията в нощта преди празника болните и бездетните трябва да преспят на ливадата до цветето росен, за да..

публикувано на 27.05.20 в 17:05

Решения и възможности "Ден след ден"

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще представи пред Европейския парламент новото предложение на комисията за бюджета на ЕС за следващите 7 години, както и плана за възстановяване от пандемията с коронавируса. За очаквания модел на разпределяне на спасителните финансови средства и за пробойните в конструкцията на..

обновено на 27.05.20 в 14:59