Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

И май си отива "Точно днес"...

Акцентите  от 6.00 до 9.30 часа на 31 май:

Радио Пловдив отваря врати за благотворителен концерт в полза на децата от Дом "Олга Скобелева" в нашия град. Повече ще научим от организатора на събитието на 1 юни - Диян Никифоров.

В най-зеления месец, в последния ден още прогнози и обобщения:

- по темата на седмицата: избори за ЕП говорим с Искра Михайлова, избрана за втори мандат евродепутат от ДПС след отказа на Делян Пеевски да отиде в Брюксел;

- по горещите новини от политическите централи, Цветан Цветанов напусна постовете в ГЕРБ, как БСП ще отиграе смяната на лидера и ще строи редици за есенните избори, коментар на политолога Страхил Делийски.

Ще научите имената на българите, спечелили Световната купа по фотография от репортажа на Екатерина Костова. Купата ще бъде показана утре на 1 юни в Пловдив.

Книгата „Поводи за връщане“ от Явор Въжаров – Або ще бъде представена в Пловдив. Младият пътешественик разказва за своите открития и новите пътища, които очаква.

Още от категорията

„Точно днес“ – там, където не/сме

Записи, снимки, реплики, спорове, политика, мерки, коронавирус, тиха реч на изкуството – съвсем тънки щрихи от лятното ежедневие в България. Говорим за тях в утрото на 3 юли, ето какво ще чуете от 7 до 9.30 ч. Адекватни ли са мерките срещу безработицата у нас и предвиждат ли се нови? Социалният министър Деница Сачева ще бъде наш..

публикувано на 02.07.20 в 16:39

"Ден след ден" към актуалното от деня на 2 юли

Пореден ден с над 100 заразени с КОВИД-19 у нас. Рекордните 33 случая на болни от коронавирус са отчетени в Пловдивско за последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб. Новините от там обобщава Антоанета Петричанска . Регистрирано е ново огнище – в шивашки цех в Кричим. Работниците и служителите са в отпуск или болничен, а цехът е..

публикувано на 02.07.20 в 14:19

Силата на амулетите във "Вход свободен"

Вярва се, че душите ни живеят завинаги. Те съществуват извън пространството и времето и взаимодействат с други души. Въпреки че нямаме спомен кои сме били в предишния си живот и какво сме преживели, душата има способността да съхранява някаква информация в нашето подсъзнание. Днес ще се запознаем с няколко неща, които могат да ни подскажат дали..

обновено на 02.07.20 в 09:25

Политика, изкуство и занаяти "Точно днес"

Панаирът на занаятите се открива на 2-ри юли в Пловдив. Целта на Регионалната занаятчийска камара е да запази традицията, въпреки кризата от коварния вирус. Събитието е с подкрепата на Община Пловдив, без гости от други държави. Българските  майстори ще демонстрират своите умения в над 22 занаята. Тони Симидчиева, председател на РЗК ще разкаже за..

обновено на 01.07.20 в 16:55

С 1 юли ново начало "Ден след ден"

По слънчевата пътека тръгваме в първото юлско утро. С надежда да намерим решения на грижите от деня. И да поставим ново начало - за нас и за света около нас. Ето и злободневните теми, които обсъждаме днес: 95 са вече заразените с коронавирус в Завода за производство на автомобилни части в Смолян. Какви мерки се предприемат срещу разпространението..

публикувано на 01.07.20 в 14:52