Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И май си отива "Точно днес"...

Акцентите  от 6.00 до 9.30 часа на 31 май:

Радио Пловдив отваря врати за благотворителен концерт в полза на децата от Дом "Олга Скобелева" в нашия град. Повече ще научим от организатора на събитието на 1 юни - Диян Никифоров.

В най-зеления месец, в последния ден още прогнози и обобщения:

- по темата на седмицата: избори за ЕП говорим с Искра Михайлова, избрана за втори мандат евродепутат от ДПС след отказа на Делян Пеевски да отиде в Брюксел;

- по горещите новини от политическите централи, Цветан Цветанов напусна постовете в ГЕРБ, как БСП ще отиграе смяната на лидера и ще строи редици за есенните избори, коментар на политолога Страхил Делийски.

Ще научите имената на българите, спечелили Световната купа по фотография от репортажа на Екатерина Костова. Купата ще бъде показана утре на 1 юни в Пловдив.

Книгата „Поводи за връщане“ от Явор Въжаров – Або ще бъде представена в Пловдив. Младият пътешественик разказва за своите открития и новите пътища, които очаква.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Книги и лято в „Шейкър“

Неизбежно е, тази неделя сутрин ще ви кажем за месец август. Очаквайте астробюлетина със Стефи Недевска. С Гергана Лаптева говорим за новата ѝ книга „Момичето от портрета“. Ще ви пренесем в далечна Аржентина. Eдин портрет, забравен в стар софийски апартамент, крие в себе си тайни и съдби, прекосили континенти и години. Накратко за..

публикувано на 20.07.24 в 16:05

Професор Велин Станев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица гостува професор Велин Станев – емблематичният водещ на култовото предаване „Велин рок блок“ по Радио Пловдив, който е и ръководител на катедра "Маркетинг и Международни икономически отношения“ във Факултета по икономически и социални науки към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“= Професор..

обновено на 19.07.24 в 18:32

Усмихнат петък с "Вход свободен"

Усмихнат и споделен ще бъде последния ден от работната седмица :) Бъдете с нас в минутките до 15:00! Алекс Бучков от Робопартанс ще бъде наш гост, за да ни разкаже повече за едно невероятно събитие за най-малките, което ще се проведе в две поредни съботи в зоната за деца на територията на Plovdiv STAGE PARK! Фестивал на забавленията за деца на 20-ти и..

публикувано на 19.07.24 в 09:30

"Точно днес" - код пожари и реакциите

Пожарите наситиха новините, хората изгубиха домовете си, държавата ще даде по 1578 лева на пострадалите семейства. Говорим с доброволците, които са на терен при юли. Георги Влайков от Аварийно спасяване- Пловдив от мястото на пожара в Карловски регион. Очакваме и колегите им от Доброволно формирование 112, които също са на горещите точки. След първо..

публикувано на 18.07.24 в 15:03

Археологическа разходка днес във "Вход свободен"

Средновековната история на нашия град е изключително интересна, но рядко се обсъжда, вероятно заради по-видимите останки от римския период. Ето защо тази вълнуваща тема е и основен акцент в юлското издание на "Археология за всеки". Поредицата е подходяща както за малки и големи любознайковци, така и за бъдещи археолози. Екскурзоводът Иванка Тодорова ще ни..

публикувано на 18.07.24 в 09:30