Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няколко души са задържаните в пловдивския район „Северен“

| обновено на 31.05.19 в 14:42
Иван Гешев
Снимка: БГНЕС

До края на деня ще стане ясно на кои от задържаните при вчерашната акцията в район „Северен“ в Пловдив ще бъдат повдигнати обвинения. За 24 часа в ареста са няколко души, сред които и кметът на района Ральо Ралев, каза днес заместник главният прокурор Иван Гешев:

„Накратко, става въпрос за досъдебно производство, образувано от Специализираната прокуратура от около 5 месеца. То е за корупционни престъпления“.

Гешев и обеща подробности за акцията и обвиненията утре по обед.

Кметът на пловдивския район „Северен“ Ральо Ралев беше задържан вчера.

До 23 часа снощи служители на Антикорупционната комисия са извършвали проверка в сградата на кметството, каза зам.-кметът на „Северен“ Лариса Кътова, която също беше там. Подчертавайки обаче, че тече разследване, заяви единствено: „Не мога да коментирам“.

Адвокатът на Ральо Ралев - Сузана Алекова подчерта:

„Всичко беше много потайно, нищо не се знае за какво, изнесли са само документация, съответно харддискове и нищо повече, но господин Ральо Ралев няма в момента никакви притеснения, че е извършил нещо незаконосъобразно“.

В сградата на кметството снощи бяха разпитвани работещи в администрацията и кметът Ралев, който по-рано беше доведен с белезници. Задържането му, както и на още един мъж, е станало на бул. „Марица“. 

Тази сутрин кметството беше отворено, а служителите идваха видимо притеснени на работа.

По-рано зам. главният прокурор Иван Гешев заяви в интервю за БНТ, че случаят в пловдивския район „Северен“ е сходен с този в столичния квартал „Младост“, но по думите му пловдивската схема е „по-качествено отработена“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!