Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конкретни факти нямам, но имам съмнения за корупция

Извратено е да плащаш и да работиш, смята Пламен Иванов

Специализираният съд остави в ареста Ральо Ралев с обвинение за подкуп. По темата за кметския арест на Ральо Ралев в район Северен и инвестиционни връзки, които са обект на интерес представяме - опита на Пламен Иванов, председател на областната Камарата на строителите - Пловдив. 

Пламен Иванов каза, че строителните предприемачи и строителните дейности са две различни неща, но като собственици на фирми те имат сблъсъци с различни случаи. 

Конкретни факти нямам за такъв тип корупционни практики и предложения, но имам съмнения за подбни и си правя изводи за определени неща. Извратено е някой да плаща, за да работи, подчерта Иванов. Той припомни, че преди 6 години са работили по саниране на детски градини и тогава той е констатирал, че микробуси са събирали строителни отпадъци от санираните сгради. Те били изпращани от кмета Ралев, и  Иванов търси разговори и срещи с него. Причината е, че фирмата на Иванов е имала проект за тяхното оползотворяване и надлежно събиране, защото те са опасни за децата в градините.

Поведението на Ралев беше изключително арогантно и това беше първият човек в моята практика, който се държеше като "местен шериф", каза строителният предприемач. По думите му вторият случай, за който става въпрос в практиката на Иванов с местната администрация е от преди две години, когато се санират жилищни блокове в район Северен.

Единствено в този район на Пловдив санирането започна в месец ноември и постави под огромно напрежение строителния бранш, допълни Пламен Иванов. Според него има предположения да е търсен нездравословен интерес към това строителство.

Нямам обаче оплаквания за искани подкупи от страна на местен кмет какъвто е Ралев, защото това е интимна практика и обикновено в Камарата идват факти за взаимоотношения между отделни строителни фирми. Може би има страх от бранша, каза още Пламен Иванов. Той не познава строителния инвеститор Здравко Ангелов,за който неофициално се твърди, че изнудваният от кмета Ралев бизнесмен, защото не е член на Камарата на строителите.

Аз съм с абсолютна нетърпимост към подобни корупционни  практики, допълни председателят на КС. Той обясни, че колегите му се страхуват да осветляват подобни лоши практики.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Жители на Войводиново отново на протест

Жителите на Войводиново ще протестират отново на 13 октомври, неделя, заради транспортните си проблеми. Пред Радио Пловдив Дамян Янков, който живее в селото, припомни, че автобус 15 спря да пътува до селото заради подновения ремонт на "Брезовско шосе". В същото време, според него, осигуреният от община "Марица" заместващ транспорт не е редовен...

публикувано на 09.10.24 в 15:55

Кампанията "Усмихни сърце" започва за 5-ти път в Пазарджик

Благотворителната кръводарителска кампания „Усмихни сърце“ стартира за пети път в Отделението по трансфузионна хематология в МБАЛ – Пазарджик. "Стартирахме тази кампания преди 5 години, малко след като загубихме нашия приятел  Георги Арнаудов, който почина от Сарком на Юинг. Миналата година я продължихме и в памет на жестоко убития Ангел..

публикувано на 09.10.24 в 14:06

Трилистник протестира заради недовършен жп надлез

В събота жителите на село Трилистник, община "Марица", излизат на протест заради безкрайното, по думите им, протакане на изграждането на новия жп надлез край селото. Протестът е насрочен за 12 октомври от 11.00 ч. край строящото се съоръжение.   Хората обвиняват НКЖИ за огромното забавяне, а срокът за завършването на надлеза, по думите..

обновено на 09.10.24 в 14:03
Светозар Гледачев

3% дефицит ще се постигне с по-малко пари за пътища и заеми

Политиците ако решат да постигнат 3% дефицит в бюджет 2025 ще го направят като орежат парите от капиталовата програма за пътища и като теглят нов заем. Това прогнозира икономическият анализатор Светозар Гледачев  след като от думите на служебния финансов министър стана ясно, че дефицитът в  бюджет 2025 се очертава да бъде около18 млрд. лв.,..

публикувано на 09.10.24 в 11:29

Недостиг на приемни родители в Асеновград

Намалява интересът към приемната грижа у нас. Сериозен е недостигът на приемни родители и в Асеновград. През последните години те са намалели наполовина. Към момента  са само 4. За сравнение само преди няколко години приемните семейства са били 11. С цел повишаване броя им Центърът за обществена подкрепа в Асеновград провежда седмица на..

публикувано на 09.10.24 в 10:27