Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма незаменими хора, партията е по-голяма от един човек

Сигналът за подкуп не трябваше да е до Борисов


Изнудваният строителен предприемач трябваше да подаде сигнала за изнудване не до Борисов, а до сътветните служби, заяви в интервю за Радио Пловдив Менда Стоянова депутат от ГЕРБ и член на Изпълнителната комисия на партията.   Аз считам, че ако те бяха получили този сигнал, щяха да си свършат работата и без  сигналът да минава през Борисов. 

 Изпълнителната комисия на ГЕРБ,  която след решението на Бойко Борисов трябва   да поеме работата, вършена дотук от Цветан Цветанов, ще може да се справи, и това е нормалното, заяви Стоянова, която призна, че досега Комисията се е събирала много рядко и е била доста неактивна. Това доказва демократичността на една партия и е и възможност да се вземат повече мнения при взимането на решения. 

За оставката на Цветан Цветанов: Мисля, че премиерът я коментира и  аз едва ли бих могла да коментирам неговите коментари. 

Като лично мнение, Стоянова каза, че Цветанов сам е преценил , че трябва да си подаде оставката. Аз уважавам неговото решение. Уважавам и решението на г-н Борисов да приеме тази оставка.

Според Менда Стоянова, Цветан Цветанов ще остане лоялен към партията, на която е отдал много сили и време, и няма да прави своя партия, въпреки уточнението "засега", казано в телевизонно интервю, в което  той каза  и че "засега окачва шпайковете си  на стената". 

Убедена съм, че Цветанов няма да тръгне да прави друг политически проект конкурентен на ГЕРБ.

Категорично искам да кажа, че в живота незаменими хора няма, партията е много по-голяма от един човек. 


Цялото интервю с Менда Стоянова е в звуковия файл. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

20 на сто по-малка и по-скъпа гроздова реколта в Пловдивско

"Това беше изключителна от гледна точка на предизвикателствата година. В нашия край, слава на Бога, нямаше градушки и други природни бедствия, но пък за сметка на това горещините бяха страшни".  Такава равносметка прави Георги Джингаров, лозар и винопроизводител от Брестовица. По думите му, ако нашите предци са наричали част от дните през юли..

публикувано на 27.09.24 в 10:19

Костадин Димитров не отговори дали ще остане кмет след 27.10.

Костадин Димитров не отговори дали ще остане кмет на Пловдив след парламентарните избори на 27 октомври. Той е включен на второ място в листата на ГЕРБ - СДС за Пловдив град след лидера Бойко Борисов. В интервю за Радио Пловдив Костадин Димитров обясни решението си така: "Нямах колебания дали да се включа в листата, защото за 10 месеца имах много..

публикувано на 26.09.24 в 15:39
Георги Георгиев

ГЕРБ ще води кампания с адекватни послания

Предизборната кампания трябва да бъде по същество. Ние нямаме предизборна програма, а програма за управление,  която представяме по време на предизборната кампания, заяви в програма "Точно днес" третият в листата на ГЕРБ-СДС за предстоящия парламентарен вот и депутат в 50-то Народно събрание Георги Георгиев.  По думите му още на предишните..

публикувано на 26.09.24 в 11:33
Елена Дариева

Новото в кампанията за вота е включването на кметове в листите

Политическите прогнози и анализи в програма "Точно днес" правим със социолога Елена Дариева , от агенция "Насока". Тя открои в началото, че големият въпрос за доверието е ключов за избирателната активност, както и за решаването на другия въпрос, как ще се състави управляващо мнозинство в 51-то Народно събрание.  Социологът отбеляза, че наближават..

публикувано на 26.09.24 в 10:26
Стою Стоев, председател на правната комисия в Народното събрание

Пловдив няма проектна готовност за бюджетните 100 млн. лева

В програма "Точно днес" говорим за политика преди поредните извънредни избори със  Стою Стоев  - втори в градската и областната листа на коалиция ПП-ДБ. Народният представител в 50-то НС каза, че този парламент е показал, че голяма част от партиите не са готови за важните крачки на България.  "Нямам друг акцент за това народно събрание, още един..

публикувано на 26.09.24 в 09:53