Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теми с продължение в "Ден след ден" на 7 юни

Снимка: Стоян Стоянов

Президентът Румен Радев е на посещение в Санкт Петербург, където се провежда Международния икономически форум. След като вчера Радев обсъди с руския президент Владимир Путин сътрудничеството между София и Москва в енергийната област, днес двамата президенти ще се включат в обща дискусия в президентския панел. По темата говорим с Илиян Василев, бивш посланик на България в Русия и енергиен експерт.

Горещата тема за намаляването на бюджетните субсидии за партиите на 1 лв. и за раздорите в малката коалиция „Обединени патриоти“ ще коментираме с депутата Борис Ячев.

Ден след като поредната къща паметник на културата в Пловдив рухна под багерите, кметът Иван Тотев го нарече „вандалски акт“, случая коментира и експертът от Министерството на културата архитект Слави Славов. Техните гледни точки по темата с продължение събира Екатерина Костова.   

Търговците се изнасят от част от подлезите в централната част на Пловдив. Защо - провери Паолина Комсалова в разговор с директора на "Общински пазари" Стефан Султанов. 

Най-старата научна организация в областта на лазерната дентална медицина избра Пловдив за домакин на своя конгрес. С председателя на Българското дентално лазерно общество доц. Георги Томов разговаря Елена Крушкова.

Двадесет основни и средни училища, езикови и професионални гимназии представиха днес свои авторски проекти, иновации и каузи на форума „Аз променям моето училище“. Репортаж на Живка Танчева.

Утре се открива фестивалът Опера Оупън. За събитието в аванс говорим с директора на Държавна опера – Пловдив Нина Найденова.

Ще отидем и до родопското село Смилян, с помощта на Радостина Чернокова, където преди дни село Житница, известно с наденицата си, предложи побратимяване на селото с прочутия фасул.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Съчетаваме красивото с полезното във "Вход свободен"

С позитивно настроение ще прекараме заедно обедното време! Избираме любовта за новото начало, напук на понеделника, който се опитва да ни отнеме радостта! Но и отговорно поглеждаме към отношенията - за кратките връзки, лесния секс и бързите раздели или иначе казано - за сложността на съвременната любов, разговаряме със семеен терапевт Петя..

публикувано на 29.07.24 в 09:30

"Точно днес“ – с важните пловдивски теми на седмицата

Много са темите, които стоят на дневен ред пред Пловдив и засягат сериозно неговите жители. Има обаче и такива, които правят живота в града цветен и различен. За тях ще говорим в първото утро на седмицата, ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: Ще свършат ли скоро мъките на пловдивчани, свързани с градския транспорт? Точно седмица имат..

обновено на 28.07.24 в 18:01
Андрей Слабаков

Летни срещи в Клуб "Неделя"

Днес в предаването ще ви запознаем с младия кинодокуменалист Теодор Геонов. Ще говорим за търсеното и намреното по пътя през киноакадемията в Прага до неочакваните фестивалните награди за дебютния му филм "Защо?".  Във втората част на Клуб "Неделя" разговаряме с завърналият се от Европейския парламент кинорежисьор Андрей Слабаков. Един разговор извън..

публикувано на 28.07.24 в 13:05

Ранно утро с "Шейкър"

В неделното утро ви предлагаме  своята компания, а с нея и срещите, разговорите и темите, които се надяваме да бъдат повече от интересни!  Смях и забавление са в плановете ни за днес, но ще погледнем на смеха по различен начин. Йога на смеха е новост за мнозина! За  приликите и разликите й със смехотерапията  и какви са големите цели и идеи на Йога..

публикувано на 27.07.24 в 16:05

"Добро утро, ден!" с Веселин Койчев

Джазмузикантът Веселин Койчев е възпитаник на Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив, а професионалният му и творчески път е свързан със зората на джаза в България. Още през 1982 г. основава дуото „Джаз линия“ с баскитариста Дочо Панов, към което впоследствие се присъединяват Теодосий Спасов, Радул Начков и Йълдъз Ибрахимова...

обновено на 26.07.24 в 21:09