За нотите и думите във "Вход свободен"

| обновено на 12.06.19 в 09:40

Сряда изпълнена с енергия и вдъхновяваща – така я видяхме до този момент, но същественото предстои!

Във времето до 14 осмисляме делника с още събития, теми за разговор, спорове. Така ,че когато дойде тишината на нощта, да имаме онова усещане за смисъл и удовлетвореност!

Философски и поетично започваме, защото настройката е важна, но също, защото за думи и смисъл ще си говорим с поетесата и писателка Ина Иванова – съавтор на проекта „забравени.те думи”. Част от програмата на „Пловдив чете“, „забравени.те думи” е проект, интерпретиращ в градска среда думи, употребявани в поезията от началото на ХХ век. Думи, чието значение разбираме, но които не използваме.

Късните часове на днешния ден ще са потопени в музиката на пианистът Милен Киров - композитор, продуцент, доктор по музика. Роден е в Пловдив,  от 20 години живее в Лос Анджелис, но тази вечер с родния град, за да представи най-новото от творчеството си, заедно с Димитър Льолев (саксофон), Александър Леков (бас), и Стоян Янкулов - Стунджи (перкусии).

В „За и против“ спорим по темата за съобразяването с модните тенденции.

Започваме след новините в 12.


Още от категорията

Строителство, мода и високи технологии „Точно днес“

Пловдив се нареди на първо място в страната по строителство на нови сгради. През третото тримесечие на 2019 г. е започнало изграждането на 200 жилищни и 67 други сгради. За качеството и цената на новото строителство, за зелените площи и паркингите говорим с Пламен Иванов, председател на Пловдивска строителна камара. Журналистът от в. „Труд“..

публикувано на 10.12.19 в 16:40

Строителство и разрушаване "Ден след ден"

Идеята да се прави общински многоетажен паркинг на мястото на бившата приемна на ТЕЛК на улица „4 януари“ в Пловдив не се приема радушно от ръководствата на съседните училища. Затова на среща при кмета Здравко Димитров бе решено проектът да се преработи, така че да не отнема от двора на Хуманитарната гимназия. В агенция „Пътна инфраструктура“..

публикувано на 10.12.19 в 14:33

Коледа носи в "Звукът на киното" "Наистина любов"

Страхотна музика, страхотно коледно настроение и незабравима емоция предстои тази събота в "Звукът на киното". Ще ви предложим саундтрака от прекрасния коледен филм на Ричард Къртис "Наистина любов"/ "Love Actually" . Действието се развива в днешен Лондон пет седмици преди Коледа и проследява серия вълнуващи и забавни истории с много романтични..

обновено на 10.12.19 в 13:55

Изложба и благотворителен базар във "Вход свободен"

Защо според учените мъжете се шегуват по-добре от жените? Ще стартираме днешното предаване с отговор на този въпрос.  Ще обърнем внимание и на грешките, които допускаме рано сутрин.  На 11-ти декември в Пловдив ще се състои работилница на доброто. Повече за нея ще научим от разговора ни с Емил Тотев.  В минутите след 13.00 часа Десислава Самуилова..

обновено на 10.12.19 в 11:06

Форум по психология във „Вход свободен“

Започваме седмицата, празнично. Отбелязваме деня на Св. Анна. Днес говорим за Форум „Психология за всеки“. Събитието е с вход свободен, на 10-ти декември, от 17 часа в Дом на културата „Борис Христов“. Коментираме темата с Теодора Пампулова, детски психолог и автор на психологическа литература за терапия на деца. Очаквайте и рубриката..

обновено на 10.12.19 в 09:24