Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Пречупване „Точно днес“ – с дъх на лято и още нещо...

Снимка: Димитър Владимиров

Изборите свършиха, но не и политическата активност, която ражда незавидни идеи. Пречупваме ги през призмата на експерти и избиратели. Във времето до 9.30 ч. питаме:

Опасно ли е заиграването с ДДС и кой ще спечели, ако този налог бъде променен за определени стоки? Въпросите отправяме към Любомир Дацов, финансист и бивш заместник-министър на финансите.

Ще станат ли партиите собственост на олигарсите и защо Делян Пеевски предлага 0 лева държавна субсидия за тях – адвокат Владимир Дончев ще бъде наш събеседник по темата.

Горещи страсти за един парк в Пловдив – този зад хотел „Санкт Петербург“. Възможен ли е консенсус между протестиращи и собственик? Темата ще коментираме с областния управител Здравко Димитров, който събира всички участници в спора на една маса.

И още теми „Точно днес“:

Четири драматизации по тестове на Йордан Радичков ще прозвучат на 13 и 14 юни в Първо студио на Радио Пловдив. Повече по темата ще чуем от интервюто на Веселина Пеева с Митко Новков, директор на радиотеатъра към БНР.

А в зона „Култура“ – гостува ни Костадин Филипов с поетичната си книга „На дъх от лятото“.

Преди всичко това – рубриката „Добро утро, ден!“. В нея тази седмица ни гостува Тома Спространов.

Още от категорията

Сряда сутрин "Точно днес"

Събуждаме деня на 4 август  с програма "Точно днес" и с различни теми и събеседници. Реди ли се политическият пъзел или се търсят все още парченца от него. Ще има ли правителство и каква подкрепа ще получи в пленарна зала. Горещите въпроси коментираме с политолога Татяна Буруджиева и с режисьора и политик  Евгений Михайлов. Със земеделския..

обновено на 03.08.21 в 17:05

Проф. Веселин Василев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ви срещаме с един от любимите преподаватели на студентите в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ – професор Веселин Василев. Той има над 50 години трудов стаж и преподава по психология. Признава, че любимата му оценка е петица, а шестицата нарича скъпарска. По тази причина рядко я пише. Не само на..

обновено на 03.08.21 в 13:54

Лято с вкус на диня във „Вход свободен“

Динята е един от най-предпочитаните плодове на лятото, и по този повод мисля заслужено да я номинираме за „Главен герой на сезона“! И абсолютна истина е, че почти никога не отказваме, когато ни почерпят с парче сладка, сочна и вкусна диня. Е, правим го и днес – черпим ви! В Международния ден на динята и в предаването „Вход свободен“..

обновено на 03.08.21 в 10:12

"Точно днес" - летните проекти и прогнози

Трудна и наситена седмица за политиците, работа през август и очакване на министрите в нов кабинет, който реди ИТН. Срещите и постовете, преговорите и заявките, коментираме с политолога доц. Иво Инджов . Вирусологът Сергей Иванов за четвъртата вълна с Делта варианта на Ковид-19, или как свикваме да се борим и живеем с вируса, променил света и нас...

обновено на 02.08.21 в 16:49

"Вход Свободен" – общуването във връзка и със самите нас

Понеделник в очакване на повече свобода и моменти за отмора! Прохладата е далеч от хоризонта, но оставаме с надежда! В началото на работната седмица разглеждаме връзката между психичното здраве и начина ни на живот, в едно интересно изследване на проф.Роджър Уолш. Коментарът по темата е  на д-р Пламен Димитров – психолог и екзистенциален..

обновено на 02.08.21 в 12:39