Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

На 13 юни по следите на лятото

В четвъртък следобед с темите от деня и коментарите на събитията в програма „Ден след ден“ ще чуете:

Емил Велинов –адвокат на 16-годишното момче от Пловдив, разследвано за тероризъм. Апелативният специализиран съд не уважи искането на прокуратурата за постоянен арест и то остава при родителите си и под надзора на инспектори от Детската педагогическа стая в Пловдив.

Темата ще коментираме и с генерал Васил Василев, бивш директор на Национална служба „Полиция“.

С  проф. Михаил Константинов ще коментираме изборите, дефектите на машинното гласуване и парите на партиите, който след първо четене в НС вече са само 1 лев на глас.

Пловдивските теми – от  решенията на днешната сесия на ОбС до продължението на историята с частния парк зад хотел "Санкт Петербург“ след срещата при областния управител на протестиращите и местна власт.

Международна конференция „Превенция на здравето – европейски политики и практики“ в Пловдив  с фокус отношенията между работници  и работодатели.  И новината, че скоро в града ще заработи Център за превенция на здравето на работещите.

И на финала ще ви разкажем за един уникален проект или как картината "Момиче със слънчогледи" на Владимир Димитров - Майстора ще плува тази събота вечер на Гребната база в Пловдив.

Ще има и още! 

Още от категорията

Спасовден е „Точно днес“

Днес православната църква отбелязва големия християнски празник Възнесение Господне, който народът ни нарича Спасовден . Чества се винаги в четвъртък, на 40-ия ден след Великден и отбелязва края на земния път на Исус Христос. Според преданията в нощта преди празника болните и бездетните трябва да преспят на ливадата до цветето росен, за да..

публикувано на 27.05.20 в 17:05

Решения и възможности "Ден след ден"

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще представи пред Европейския парламент новото предложение на комисията за бюджета на ЕС за следващите 7 години, както и плана за възстановяване от пандемията с коронавируса. За очаквания модел на разпределяне на спасителните финансови средства и за пробойните в конструкцията на..

обновено на 27.05.20 в 14:59

В "Звукът на киното" джаз от Париж с "Еди"

Тази събота и неделя в "Звукът на киното" ще слушаме качествен джаз. Саундтракът на сериала "Еди" носи атмосферата на Париж, но не само като град на любовта и изкушенията, а и като град на културното многообразие.  Преведено на езика на музиката това е джаз.  Саундтракът на минисериала "Еди" съдържа 20 оригинални композиции на Глен Балард и Ранди..

публикувано на 27.05.20 в 14:59

"Вход свободен" - игри и забавления

Със сигурност всеки един от вас е намирал монета на пътя. Тя означава много повече от късметче. Какво? Ще научим днес.  Обичате да заспивате в прегръдките на любимия човек или в най-далечния ъгъл на спалнята? Отговорът на този въпрос може да даде представа в каква фаза се намира вашата връзка. На това ще обърнем внимание в началните минути.  Ще се..

обновено на 27.05.20 в 10:07

Напред и нагоре - "Точно днес"

Извънредната епидемична обстановка наложи правила, заради които  животът ни дотук започна да изглежда много по-съществен. На два месеца  дистанция от познатата реалност, новата добави страхове, въпроси, откровения, с които качеството ни на  живот ще има и  важен морален елемент в  сложната си формула. Създаването на защити в съзнанието ни  като..

публикувано на 26.05.20 в 17:26