Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

За ханга и храносмилателната система в неделния „Шейкър“

„Колко е хубаво да не правиш нищо, а след това да си починеш“, казва испанска поговорка.

Да, ама не, защото вече имаме среща със Саня Баракова, която свири на Ханг. През последните 11 години, Саня живее в чужбина. А, от есента на миналата година е в Пловдив. Занимава се с преподаване на йога и свири на този, много различен, музикален инструмент наречен Ханг или Хандпан.

С Мария Кръстева, магистър по психология, магистър по молекулярна биология и доктор по генетика, коментираме психо-емоционални причини за заболяванията и неразположенията на храносмилателната система.

В рубриката „Шейкър диагноза“, изучаваме най-дразнещата черта на всяка зодия. Всеки си има слабо място. 

Ще разберем и кога, най-вероятно, е започнало неравенството между половете.

Започваме, след новините в 7 сутринта. 


Още от категорията

Първи април с "Вход свободен"

Мнозина обичат да се шегуват, да се посмеят или да разиграят някого, но един ден в годината с това се занимават абсолютно всички без да им тежи на съвестта. Честит първи април!  В днешното предаване ще обърнем внимание на някои билки, които помагат при пролетна умора.  Ще ви срещнем и с Ваня Кънева. Тя ще ни разкаже за желанията, целите и мечтите и..

публикувано на 01.04.20 в 08:46

На територията на април - "Точно днес"

Извънредната ситуация в страната наложи и извънредна реакция от страна на държавата за предприемане на адекватни мерки в интерес на гражданите и тяхното физическо и финансово  оцеляване.  Актуализацията на бюджет 2020  предстои да бъде утвърдена и от Парламента, след като във вторник финансовият министър Владислав Горанов внесе  проекта за..

публикувано на 31.03.20 в 18:13

Романтично преживяване с "Once" в "Звукът на киното"

Тази събота и неделя в  "Звукът на киното" ще слушате прекрасната музика от ирландския филм "Веднъж"/ "Once" . Определено парчетата от този саундтрак ще са радост за меломаните, още повече, че  филмът не се е появявал на екран у нас. " Once"   2007 e музикален филм, който разказва една романтична история за любов, не само между двама души, а любов и..

обновено на 31.03.20 в 17:04

"Ден след ден" да изпратим март с извънредни мерки

Късно снощи правителството прие проект за промени в закона за бюджета, като е приложен най-негативният сценарий за развитие на ситуацията с коронавируса.  Въпреки това финансовият министър Владислав Горанов заяви, че няма да има увеличаване на данъците заради кризата с Covid-19, въпреки че ще се наложи увеличаване на дълга и дефицита. За..

публикувано на 31.03.20 в 14:07

"Вход свободен" - мисъл и крачка напред

Крачка напред – така да гледаме на времето което изживяваме в момента?Това ще внесе повече спокойствие и в настоящия момент. Да не губим ритъма, да създаваме ясен план на деня и да противостоим на изпадането в безвремие, е съветът на специалистите в областта на психологията. Тема с продължение, която разглеждаме в едно специално издание..

обновено на 31.03.20 в 08:49