Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За законите, кучетата и хората "Ден след ден"

Във вторник следобед  следим прогнозата за времето и  новините  с дата 25 юни. Защото:

Синоптиците предупреждават за още дъжд, а политиците прибират обещанията в торбата, за да  отлежат в очакване на по-добро време.

До 17 часа в програма "Ден след ден" :

Темата за партийните субсидии, приключилата проверка по скандала „Апартаментгейт“ и предстоящите консултации между парламентарно представените партии ще коментираме с Тихомир Безлов, анализатор от  Центъра за изследване на демокрацията.

Продължаваме  и темата за заплатите на медицинските специалисти и новата методика, която  министър Кирил Ананиев представя в болниците. Как това ще се случи в Пловдив – малка стъпка с акцент възнагражденията на медицинските сестри в детското и училищното здравеопазване – репортаж на Антония Попова след тристранния съвет за социално партньорство в общината.

За парите в здравеопазването, за публичните разходи и доплащанията от страна на пациентите, за проблемите в системата ще говорим със  здравния икономист от ЕКИП - Аркади Шарков.

За животните и стопаните, за отговорността и за глобите,  разговор с Явор Гечев от организацията „Четири лапи“ след лансираната от ГЕРБ идея за драстично вдигане на санкциите за собственици на кучета.

Международният фестивал за съвременен танц и пърформанс - ONE DANCE WEEK събира на една сцена световни звезди на танцовото изкуство в Пловдив – в аванс информация за богатата програма и  изненадите тази година ще ни каже Живка Танчева.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

С летни емоции "Точно днес" на 7 август

Лято е. Време за пътуване, почивка и споделени минути с ефира ни. Радиото е най-добрият вариант в сряда сутрин да сте добре информирани и с добро настроение. Ето и темите и събеседниците в програма "Точно днес" до 9.30 часа - Защо се стигна до хаоса с годишните технически прегледи на автомобилите и може ли готвената  промяна в правилата да успокои..

обновено на 06.08.24 в 16:11

В ритъм с „Вход свободен“

Вторник е и говорим за събора на приятелите на теснолинейката „С хорá и песни край релсите тесни”, на 10 август. Кристиян Ваклинов ни гостува. Мартин Иванов, човекът положил основите на барабанната/ритъм терапия и фасилитиране в България, ще ни припомни за системата, която синхронизира ума и сърцето.  Кино рубриката, също, е част от..

публикувано на 06.08.24 в 09:30

"Точно днес" с вяра за различното пловдивско начало

Празничното утро на Преображение Господне ще посрещнем с надежда за новото, което идва към града и страната. До девет и трийсет часа ще чуете: Празничните камбани на пловдивската църква „Преображение Господне“ – какво си пожелаха пловдивчани, които прекрачват прага на храма – това ще научим от репортаж на Яница Марова . 6-ти август е..

обновено на 05.08.24 в 16:44

"Добро утро, ден!" с доц. Меглена Златкова

Меглена Златкова е гостът ни тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ - преподавател и изследовател в областта на етнологията и антропологията.  Тя е доцент, ръководител е на катедра „Етнология“  и заместник-декан на Философско-историческия факултет в Пловдивския университет. Интересува се от културното многообразие на групи и общности, от..

обновено на 05.08.24 в 16:19

"Вход свободен"- август, императорът на лятото

Август е всесилният император на лятото. Пръска слънце и жега в изобилие и излишък, прохлада- само по благоволение и то нощем. Спорадично изпада в огнен гняв с гръмотевични бури по августейшия си каприз. По негова височайша милост си е присвоил титлата на щедър повелител на отпуските и е наложил диктатура на почивките и воаяжите в чужбинско.  Ние ,..

публикувано на 05.08.24 в 10:10