Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Икономика и климат - теми в "Ден след ден" на 26 юни

Снимка: Nightchill

Премиерът Бойко Борисов откри втория икономически форум в Пловдив. Заедно с него в града под тепетата са министри, депутати, представители на българския и гръцкия бизнес и на неправителствения сектор. Сред обсъжданите теми са европейската перспектива пред Западните Балкани, очакванията от новия Европарламент, демографски и здравни проблеми, привличане на чужди инвестиции и др. Репортажи от икономическия форум очакваме от Елена Крушкова и Веселина Пеева.

И още:

Екстремни жеги, тропически порои, хиляди мълнии само за часове, изключително студени зими и като че ли размиване на 4-те сезона в годината. Дълги периоди на суша се редуват с тежки порои, като за кратко време падат рекордни количества дъжд. Нормално ли е това, как се променя климатът в България и какви още изненади да очакваме от природата, питаме синоптика Петър Янков.

Защо Пловдив се наводнява при всеки по-обилен дъжд, а хората газят вода до коляно по улици и тротоари? Грешка на строители и проектанти, презастрояване или немарливост е причината за потоците, които текат по градските улици? Темата коментираме с инж. Ангел Марков от Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране.

Правителството одобри създаването на национален координационен център за безопасно движение по пътищата, в който ще влизат представители на полицията, пожарната, АПИ, ИА „Автомобилна администрация“ и ДА „Безопасност на движението по пътищата“. Ще помогне ли този координационен център да намалеят катастрофите и жертвите на пътя, говорим с Владимир Тодоров от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи.

Падна изолация на санирана наскоро гимназия в Пловдив. Защо се случи и има ли пострадали при инцидента, провери Димитър Владимиров.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Уроци за бъдещето "Точно днес"

В опит да прозрем  и да изберем храна, управляващи и обществено поведение в петък сутрин поканахме за разговор: - социологът от "Алфа рисърч" Боряна Димитрова за движенията на политическите лидери, авторитетът на институциите и пазарът на идеи, доколкото ги има, преди старта на пореден изборен цикъл - професорът от УХТ Десислав Балев за деня на..

публикувано на 25.04.24 в 16:50

Хора и улици в "Ден след ден"

За хората и това, което те виждат, чуват и коментират не само по улиците, но и на път към работа или вкъщи ще говорим в следобедната програма на Радио Пловдив.  "Ден след ден" започва с погледа на социолога Мира Радева за това, което се случва сега на политическата сцена у нас преди изборите и онова, което може да ни отведе по нови пътища или да ни..

публикувано на 25.04.24 в 14:55

Усмихнат следобед с "Вход свободен"

Днес ще усмихнем денят Ви със забавни рубрики, покани за събития и любопитни факти!  Заедно с директора на ОУ "Виктория и Крикор Тютюнджян" - Пловдив, Симон Тютелян,ще Ви поканим на Ден на отворените врати,  който ще бъде отбелязан с разнообразна програма на 30-април. Събитието е под надслов "Нашият чуден свят" и за него ще научим повече минути след..

публикувано на 25.04.24 в 09:30

С пролетно темпо - "Точно днес"

Плавно преминаваме към топлото време, за да  останем там по-дълго. Ще го усещаме все по-отчетливо и с темите на деня.  Над 200 офталмолози се събират в Пловдив за участие във второто издание на Академия Офталмология. Форматът на конференцията е единствен у нас и специално създаден за млади офталмолози – млади специалисти и специализанти. В..

публикувано на 24.04.24 в 16:41

"Ден след ден" на 24 април

След тревожните новини за разпространението на коклюш в страната ни каква е ситуацията в Пловдив и има ли достатъчно ваксини срещу заболяването? Проверяваме с председателя на Регионалната фармацевтична колегия Димитрия Стайкова и с общопрактикуващия лекар д-р Георги Цигаровски . Кандидатстудентската кампания за Медицинския университет в..

публикувано на 24.04.24 в 14:41