Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Точно днес" на 1 юли - утрото е с радио!

Юлско утро в Пловдив
Снимка: Стоян Стоянов

Задължителните рок,  July Morning и настроение за лято ще ги има в утринната програма на Радио Пловдив.

Лятното издание е от 7.00 часа и продължава обичайно до 9.30 часа. В него ще чуете:

Как Пловдив пя с легендите от Whitesnake, къде бяха истинските познавачи: на Гребната база или коментираха във Фейсбук? 

Репортаж на Антония Попова от Hills of Rock. Музикалният избор ще е на Валя Божилова.

Акценти от актуалните теми през юли:

Първа сесия на новия Европейски парламент от 1 до 5 юли, българските евродепутати и заявките им по групи ще проследим с политолога Любомир Стефанов, който ще питаме и за субсидиите в левове, от които трудно се отказват партии и лидери. Защо отшумяха ваканционно и Апартаментгейт и къщите за гости...

Училищните директори искат нови изпити в средното образование, защо ще обясни Диян Стаматов, председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България. Коментар и за клипа с агресия от ученик към учител от пловдивското училище "Паисий Хилендарски".

В Пловдив се открива осмото издание на фестивала на студентите франкофони, Нели Бистрашка разговаря с Петър Топарев от Университетска агенция на Франкофонията.

Прекрачваме и зоната на най-вкусния Street food & Art Festival с главния организатор Николай Тодоров. От понеделник до 4 юли Гребната база на Пловдив ще бъде център на няколко вида изкуства - музика, лятно кино, театър и кулинария.

Минути за прогнозата за юли със синоптика от НИМХ Красимир Стоев, който прогнозира температури до 41 градуса и по-малко валежи.

Приятно слушане от екип "Утро"! 

Още от категорията

Ранно утро с "Шейкър"

Прекрасно е юнското утро, защото вещае лято и красота! Зареждаме ви с позитивни мисли и настроение, с надежда доброто, което предстои да се множи! Темите, които разглеждаме касаят себеизява и красота със смисъл! Срещаме ви с художника Марин Кузев, който отбелязва двадесет години от създаване на школата по рисуване в Пазаржик, с виртуална..

обновено на 06.06.20 в 21:48

В "Звукът на киното" ще лудеем с "Телма и Луиз"

Саундтракът на приключението „Телма и Луиз“ ще ви предложим тази събота и неделя в "Звукът на киното". За познавачите това означава неповторимият музикален подпис на  Ханс Цимер.  Слред изпълнителите на песните във филма са Глен Фрий, Тони Чилдс,Грейсън Хю и Би Би Кинг. Иначе в лентата на звездата Ридли Скот има само звезди - Сюзан Сарандън, Джина..

обновено на 06.06.20 в 16:08

От Сърница до "Добростански бисер" в "Ден след ден"

В 5-ия ден на юни се събудихме без сутрешен брифинг на Националния оперативен щаб, но с нови 9 случая на коронавирус в Сърница. Затова и днес до 17 часа ще говорим за COVID 19. Ще го направим с проф. Коста Костов, който като председателстващ Националния Медицински щаб привлече дузина експерти, за да изгоитвят алгоритъм за лечение на новия вирус...

публикувано на 05.06.20 в 14:08

Хляб и...тичане във „Вход свободен“

Според решение на ООН, 5-ти юни е и световен ден на околната среда, който се отбелзва от 1973 година. Така, че пазим околната среда и опознаваме традициите. С Ангел Ангелов от фондация „Национален тръст за съхранение на културно-историческото наследство в България“, говорим за семеен уикенд в Музея на хляба в Копривщица, който отвори врати..

обновено на 05.06.20 в 09:32

"Точно днес" - петъчно търсим новото!

Бавно и методично напредваме към новата нормалност, която наложи коронавирусната епидемия. На дистанция от три месеца, за лечението на болните в Инфекциозна клиника, за мащабите и резултатите на битката с Ковид-19 говорим с проф. д-р Марияна Стойчева , от Катедрата по инфекциозни болести и паразитология на Медицински университет - Пловдив, тя е от..

публикувано на 04.06.20 в 16:32