Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Усещане за град и Аз-съм-аз във „Вход свободен“

| обновено на 02.07.19 в 09:32

Днес говорим за проекта „Усещане за град": Изкуство в града и парти в парка. Гергана Куцева, от „Български фонд за жените“, е наш събеседник. Осем художнички с различна националност, интерес и подход, които осмислят публичните пространства, на базата на предварително зададен документален анализ.

Режисьорът Ива Панева, ни среща с представлението„Малкият Аз-съм-аз“, по книгата на Мира Лобе. Куклено-театрално представление, за деца от 3 до 10 години. История за идентичността, търсенето на себе си и желанието да открием щастието.

Очаквайте, следразсъдъчния коментар на Жоро Пеев. Традиционно, във вторник, говорим и за кино.

Заедно сме, след новините в 12. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Усмихнат петък с "Вход свободен"

Детски градини и училища ще отбележат Ден на спорта в училище за пореден път в последния петък на м. Септември. Тази година е събитието ще бъде по-специално, тъй като е юбилейно! За десетото издание на Деняна спорта в училище говорим с Руми Киризиева от дружение БГ Бъди активен. Поканата е вече отворен, къде и как може да заявите вашето участие, предстои..

публикувано на 30.08.24 в 09:34

На 30 август "Точно днес"

Изпращаме последния петък на август с музика и любопитна информация. "Точно днес" следим и важните теми. По малко от две седмици имат политическите партии, за да стегнат редиците си и да решат как ще се явяват на предсрочните избори на 27 октомври. Пред труден избор са две от основните парламентарни партии ДПС и БСП. Въпросителни има и пред коалицията на..

публикувано на 29.08.24 в 16:13

За храната и щастието във "Вход свободен"

За щастието и отговорността ще си говорим днес в рубриката "За и против". Повече отговорност или повече щастие - от какво зависи и за кого как е валидно?  За храната, не само като източник на щастливи емоции, а най - вече като съществена част от доброто физическо и психическо здраве, разговаряме с нутрициолога Мария Дойкова.  Очаквайте и рубриката..

публикувано на 29.08.24 в 09:30

Недоволство и прогнози „Точно днес“

Лятното време със сигурност не може да заглуши назряващото недоволство, а неизвестните за предстоящите извънредни избори се увеличават. За всичко това ще говорим във времето от 7 до 9.30 часа, ето какво ще чуете: Може ли предсрочният вот да поднесе големи изненади и има ли шанс за преодоляване на политическата криза? Политическият..

обновено на 28.08.24 в 16:20

Спорт и танци днес във "Вход свободен"

В сряда Ви очакваме в уреченото време и уреченият час, за да споделим заедно един усмихнат следобед! :))) Като начало заедно с директора на Младежки център - Пловдив ще Ви поканим на "Ден на отворените врати в спортна зала „Дунав“. Новото бижу на Пловдив привлича всички любители на спорта,а целта на събитието е гражданите, които все още не са пракрачвали..

публикувано на 28.08.24 в 09:30