Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Усещане за град и Аз-съм-аз във „Вход свободен“

| обновено на 02.07.19 в 09:32

Днес говорим за проекта „Усещане за град": Изкуство в града и парти в парка. Гергана Куцева, от „Български фонд за жените“, е наш събеседник. Осем художнички с различна националност, интерес и подход, които осмислят публичните пространства, на базата на предварително зададен документален анализ.

Режисьорът Ива Панева, ни среща с представлението„Малкият Аз-съм-аз“, по книгата на Мира Лобе. Куклено-театрално представление, за деца от 3 до 10 години. История за идентичността, търсенето на себе си и желанието да открием щастието.

Очаквайте, следразсъдъчния коментар на Жоро Пеев. Традиционно, във вторник, говорим и за кино.

Заедно сме, след новините в 12. 


Още от категорията

In memoriam Енио Мориконе в "Звукът на киното"

В "Звукът на киното" тази седмица се прощаваме с великия композитор Енио Мориконе. Той ни напусна на 91 годин в нощта срещу 06 юли след като претърпя инцидент.  Енио Мориконе счупи бедрената си кост преди дни и почина в болница в Рим.  Надали има почитател на киното или въобще някой, който да е ходил на кино и да не е чул музиката на превърналия се..

обновено на 06.07.20 в 13:58

"Вход свободен" - ден на целувката

Целувката си има свой собствен ден и той се отбелязва днес. За първи път се празнува във Великобритания през 1988 година. Ще изтъкнем интересни факти за целувките.  Стайните растения не придават просто красота на дома ни, но имат и многобройни ползи. Какви са те? Отговорите, днес във "Вход свободен".  В първия ден от новата седмица с днешния ни..

обновено на 06.07.20 в 11:23

В новата седмица "Точно днес"

С дъх на лято и ваканция, но опушен от усещане за риск, неизвестност и напрегнатост - така започна юли и така влиза в новата седмица. Ковид статистиката, причините и последиците ще коментираме с д-р Калин Калинов, който ръководи общинското здрадеопазване  и местния кризисен щаб на Пловдив. Нужни ли са нови мерки за ограничаване на контакти, за работа на..

публикувано на 05.07.20 в 17:33

Висш полицай, макроикономист, артист и футболист гости в Клуб "Неделя"

Старши комисар Йордан Рогачев, шеф на Областната дирекция на МВР- Пловдив, известният макроикономист Георги Стоев, популярният артист Петър  Тосков и най-добрият футболист на България за 2019 година Димитър Илиев са  гостите в Клуб "Неделя”.  С г-н Рогачев ще говорим не само за празника на  полицията, от Георги Стоев ще разберем как пандемията се..

обновено на 05.07.20 в 10:09

Неделно за здравето в „Шейкър“

Днес говорим за храни, здраве, фигура, зодиакални знаци, съхранение на храните. Здравето, винаги, е тема изискваща внимание. Чували сте и теорията, че в стомаха ни се намира нашият втори мозък. В голяма степен, здравето ни зависи от състоянието на стомаха и червата. Така коментираната имунна система, също. Астролог и специалист по хранене, и..

обновено на 04.07.20 в 16:42