Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Машинното гласуване се оказа доста скъпо удоволствие

| обновено на 09.07.19 в 15:54
Александър Сиди
Снимка: БГНЕС


В случая можем да кажем, че ще спазим традицията да си променим законодателството малко преди изборите. Така Александър Сиди, депутат от "Обединени патриоти", коментира пред Радио Пловдив предложението на ГЕРБ, "Обединени патриоти" и "Воля"  за  отмяна на машинното гласуване за местни и парламентарни избори.

Всъщност, с чувство за хумор мога да кажа, че ние така правим избори. Може би това щяха да бъдат единствените избори, непосредствено преди които не е бил променян Изборния кодекс. Сега виждам, че това няма да стане, каза още той.

Нашите партньори от ГЕРБ имат донякъде своите основания да поискат тази промяна, макар че аз като млад човек смятам, че машинното гласуване е бъдещето, коментира Сиди. По думите му, на последните европейски избори се е видяло, че макар да има машинно гласуване, хората са предпочели традиционния начин на вот.

Машинното гласуване се оказа едно доста скъпо удоволствие, което по различни разчети е струвало по около 60 лв. на глас, отбеляза депутатът. Въпреки това, според него, бъдещето е в тази форма на гласуване и трябва да продължат усилията за утвърждаването и. 

Затова, ако нямаме конкретно решение на групата, аз бих гласувал против тези промени. Все пак нещата са все още на ранен етап. Нека да говорим първо с нашите партньори, да видим какво имат предвид, каза още Александър Сиди.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Петима кандидат-студенти ще се борят за място в МУ-Пловдив

Кандидатстудентската кампания 2024 за Медицински университет-Пловдив е открита, текат първите изпити за чуждестранните кандидати. Готов е справочникът за всички български кандидат-студенти, за четирите факултета на университета и в Медицинския колеж. Днес се проведе Ден на кандидат-студентите, в който участваха дванадесетокласници от Пловдив и..

публикувано на 24.04.24 в 13:15

Далеч сме от епидемия, но е възможно това да се обсъди

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев допуска, че към края на седмицата е възможно здравните власти у нас да обсъдят обявяването на национална епидемия заради болните от коклюш. По думите му,  броят на заразените продължава да расте, като има регистрирани случаи в повече от половината страна. В 17 области има случаи на..

обновено на 24.04.24 в 11:49
Евелина Славкова

"Тренд": ГЕРБ-СДС водят с близо 10% на ПП-ДБ

Близо 10% ще е разликата между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за предстоящите избори в полза на партията на Бойко Борисов. Това сочи последното изследване на социологическа агенция "Тренд", което е по поръчка на в. "24 часа" и "Нова броудкастинг груп". В изследването, което е проведено в периода 12-19 април, са участвали 1002 души. Изводът от проучването е,..

публикувано на 24.04.24 в 10:00

Бизнесът и културата търсят механизми за сътрудничество

Среща между бизнеса, културните институции и местната администрация в Пловдив търси механизми за симбиоза помежду си. Идеята е да се създадат значими връзки между индустриите и културния сектор.  Участниците ще имат възможност да се ангажират в динамични дискусии, да изследват нови бизнес възможности и да създадат партньорства...

публикувано на 24.04.24 в 09:52

В БСП не прощават поведение като на Григорова и Йончева

Социологът Юрий Асланов смята, че сглобяването на служебното правителство е трудно се само заради промените в конституцията, но и защото никой не очакваше разглобяване на сглобката. След като логиката се счупи, тя ще продължи да се чупи и за по- незначителни неща, каквото е служебното правителство, каза той в предаването "Ден след ден" на Радио..

публикувано на 23.04.24 в 15:59