Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Ден след ден" към темите и скандалите на деня

Снимката е от изложбата "Пловдив минало и настояще"
Снимка: Павлин Цицелков

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров вече не е председател на парламентарната група на „Обединени патриоти“. Той е бил свален на заседание на коалиционния съвет снощи и е заменен от двама съпредседатели – Искрен Веселинов от ВМРО и Валентин Касабов от НФСБ. Каква ще бъде реакцията на „Атака“, ще доведе ли рокадата до разпадане на „малката коалиция“ и в какъв формат ще се явят Патриотите на местните избори – въпросите адресираме към зам.-председателя на НС Явор Нотев от „Атака“.

Със зам.-председателя на парламентарната комисия по правни въпроси Хамид Хамид ще говорим защо ДПС ще подкрепи отмяната на машинното гласуване и така на практика „дава рамо“ на ГЕРБ, ОП и ПП „Воля“, които предложиха промяната в Избирателния кодекс.

От ВМРО - Пловдив настояват за меморандум върху сделки за продажби на общински имоти в края на мандата. Стоян Терзиев с репортаж по темата.

Инспекцията по труда в Пловдив глоби бизнесмена Байрам Солак, защото фирмата му не е сключила договор със строителни работници на негов обект. Какви още санкции са наложили инспекторите и дали се увеличават случаите на нарушено трудово законодателство през лятото - с директора на Инспекцията по труда в Пловдив Атанас Чернаев разговаря Димитър Владимиров.

Кореспондентката ни в Асеновград Емилия Куюмджиева продължава разказа си за децата, нахапани жестоко от бездомно куче в града. Тя събира и мненията на асеновградчани за случката.

А Живка Танчева ни среща с фотографа Павлин Цицелков, който показва компилирани снимки на съвременен Пловдив и на града от преди 70 години. 


Още от категорията

Октомври, музика и посоки "Точно днес"

Октомври пристига с нова доза брифинги от НОЩ, с музикалните проекти и книгите с отстъпки. В  Пловдив динамично тестваме важните събития и пишем продължение. Протестната вълна тук затихва, но пък културните срещи дават посока за дебати. Единственото чуждестранно участие в "Пловдив чете" е на фламандския автор Кун Петерс, той пристига за да представи..

публикувано на 30.09.20 в 15:15

Всичко тече, всичко се променя „Ден след ден“

Европейската комисия представя докладите по новия механизъм за върховенството на закона във всички държави членки. Наблюденията са и върху състоянието на медиите, съдебната реформа, борбата с корупцията и свободата на словото в ЕС. Констатациите за България и блиц коментари на доклада ще обобщаваме от началото до края на предаването „Ден след..

публикувано на 30.09.20 в 14:34

Игри без граници във "Вход свободен"

Жената, родена под знака на зодия Везни, е една пъстра личност. Лесно може да ви очарова, защото винаги знае кога да включи в действие своите женски оръжия.  Защо жената Везни е толкова специална? Отговорите ще получим в началото на делничното предаване.  Ще обърнем внимание и на нещата, които се случват, когато си лягаме ядосани.  Днес, във "Вход..

обновено на 30.09.20 в 09:28

Бодливо и поетично "Точно днес"

В Световния ден на превода срещана ни в ефира ще бъде с преводача и издател Манол Пейков . Тази година той е носител на награда „Пловдив“ в раздел „Художествен превод“ за поетичната книга на Лорънс Ферлингети „Поезията като бунтовно изкуство“, к оято и днес звучи много актуално, а написаното е преди 65 години. Светът е прекрасно място да..

публикувано на 29.09.20 в 17:13

"Звукът на киното" идва с музика от "Диво сърце"

Тази събота в "Звукът на киното" ще ви предложим саундтрака на "Диво сърце"/Wild At Heart . Кинованите добре познават този филм, както и неговия режисьор - Дейвид Линч, който успява да събере накуп границата между арт киното, телевизията и холивудските продукции. Романтичният трилър, в който участват звезди на Холивуд Никълъс Кейдж, Лора Дърн, Уилям..

обновено на 29.09.20 в 17:02