Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лепидоптера и изкуството да се давиш във „Вход свободен“

| обновено на 11.07.19 в 10:14

В единайстия ден на юли, колегата Дарина Иванова ни среща с  Александър Скалд. Той е един от онези, модерно представяни като пишещи хора, който съчетава в заниманията си с перото не само художественото, но и науката.  

На 12 юли, в галерия „PLOVEDIV“, се открива първата самостоятелна изложба на Ивелин Костадинов. Тя носи интересното заглавие „Изкуството да се давиш“. За изложбата и изкуството, като метафора на живота и човека, споделя самият автор.

Рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“ е запазанета марка на Жоро Пеев. Така, че очаквайте, неочакваното.

Заедно сме, след новините в 12.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" изпращаме месец май

На 31 май отбелязваме Световния ден без тютюн, който тази година е под мотото „Защитата на младите хора от намесата на тютюневата индустрия“. В България по данни на НЦОЗА от Национално представително проучване, проведено през 2020 г. във възрастта от 10-19 г. над 40.0% от учениците са запалили първата си цигара на 14-15 години. Всеки шести е настоящ пушач..

обновено на 30.05.24 в 16:56

Протести и пътна безопасност във фокуса ни "Ден след ден"

Животновъди готвят протести и блокада на Подбалканския път, защото в средата на годината все още нямат разрешение да пускат животните си на паша в Балкана. Защо сега ескалира напрежението и какви още искания имат стопаните, говорим с животновъда от Калофер Тодор Диклиев . Как гледат автоинструкторите на предложението на държавата за..

публикувано на 30.05.24 в 14:45

Слънчев и усмихнат следобед с "Вход свободен"

На финалната права на месец май, Ви каним да споделите следобедът си с нас! Входът е свободен, дрескодът - удобен! Началото поставяме с петото издание на едно страхотно събитие "Детски фестивал на знанието и движението Пловдив 2024". Той ще се проведе на 1 и 2 юни и се организира от НБ "Иван Вазов" Пловдив, Съвместно командване на специалните..

публикувано на 30.05.24 в 09:28

Не е лесно да избираш "Точно днес"

"Бъдещето идва твърде бързо" ни каза една наша събеседничка преди време и описа съвременния човек като обречен да изостава на перона на времето. Уви,  имаме повод, след примери за безразсъдство, да си кажем, че бъдещето никога не идва... С поглед и към двете хипотези ще говорим днес в утрото на 30 май. След потвърдената скорост от 175 километра в час, с..

публикувано на 29.05.24 в 17:01

Потокът на времето „Ден след ден“

Търпението е изчерпано. Подбалканският път и проходът „Троян – Кърнаре“ са затворени предупредително за един час. Пътната блокада е организирана от кметовете на Карлово и селата, пострадали от бедствието през септември 2022 г. – Богдан, Каравелово, Слатина, Розино, и Христо Даново. Те настояват държавата да отпусне 38 милиона лева за възстановяване..

публикувано на 29.05.24 в 14:50