Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Лятно кино в парка" във "Вход свободен"

| обновено на 12.07.19 в 09:34

В днешното предаване ще разберем кой е покровителят на фотографите и защо се смята за такъв.

Ще продължим с рубриката „ЗОО мания“, в която ще си говорим за едни много пъстри и красиви животни.

Днешният петък ще бъде изпълнен с много кино. 

С Николай Тодоров – организатор на „Лятно кино в парка“, ще говорим повече за второто издание на фестивала.

В рубриката "Кино", ще говорим за един любим анимационен филм, който съвсем скоро се завръща на екраните в игрална версия. 

За финал, в рубриката "Четем с радио Пловдив", ще чуем едно красиво българско произведение, прочетено от колегата Жоро Пеев.

Започваме, след новините в 12.

Още от категорията

Какво се случва „Точно днес"

Локдаун е думата на годината. А Ковид 19 превзе живота ни. Не само като загуби и страх, но и  непрекъснато в общуването. И все повече. Панацея ли е ваксината за коронавируса . Коментар на академик Богдан Петрунов имунолог и  бивш директор на Националния център по заразни и паразитни болести. Как тече живота в р одопското село Смилян..

публикувано на 03.12.20 в 15:59

"Ден след ден" животът продължава, въпреки...

Независимо корона-епидемията, животът продължава. Ето как в нашите теми на 3-ти декември в съвместното предаване на Радио Пловдив и Радио Кърджали "Ден след ден" : Компостираща инсталация за з елени и биоразградими отпадъци   заработи от днес в район Северен в Пловдив – какво означава това за нас ще ни разкаже Веселина Пеева. След..

обновено на 03.12.20 в 14:27

В "Звукът на киното" очакваме Коледа с "Last Christmas"

В празничния декември ще отброяваме дните до Рождество Христово и в "Звукът на киното". Всяка седмица до края на месеца ще ви предлагаме музака от коледни филми, като започваме с "Последната Коледа". Филмът се появи на екран преди година. Той е режисиран от Пол Фийг и е по сценарий на Брайъни Къмингс и Ема Томпсън, която е съавтор на историята със..

обновено на 03.12.20 в 13:52

"Вход свободен" - защо децата харесват различни храни

Колкото и не леки да бяха изминалите месеци, със сигурност има нещо, което ни дава надежда и оптимизъм, а това са наближаващите коледни и новогодишни празници.  До тях остават само няколко седмици и повечето от нас вече мислят за изненадите, които ще поднесат на своите близки и любими хора за Коледа. По този повод ще разгледаме най-подходящите..

обновено на 03.12.20 в 09:32

Здравето, бизнесът, солидарността и духът на Коледа "Точно днес"

Ваксината срещу Ковид- 19 идва в България след нова година, планът за прилагането й ще бъде представен в четвъртък. За степента, до която можем да си позволим успокоение и надежда, ще разговаряме с ректора на Медицинския университет в Пловдив проф. Марияна Мурджева- специалист в областта на микробиологията и имунологията. Планът за българския зимен..

публикувано на 02.12.20 в 16:47