Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Усмивки и ведро настроение в "Звукът на киното"

| обновено на 21.07.19 в 10:08

Лятно настроение и повече усмивки в "Звукът на киното" обещаваме тази събота. Ще слушате "Bean" - The Album. 

Саундтракът включва подборка от песни на групи, които са звучали във филми на великия и обичан британски комик Роуън Аткинсън. 

Сред изпълнителите на парчетата, включени в "Веаn" са групи като Boyzone, The Beach Boys, Wet Wet Wet и други.

Роуън Аткинсън става популярен с участието си в ситкома „Мистър Бийн“, който включва 14 половинчасови епизода с негово участие. Той е и сред сценаристите на любимия на поколения комедиен сериал. 

Първият епизод на „Мистър Бийн“ е излъчен на 1 януари 1990 г., а последният – на 31 октомври 1995. След това комикът снима и пълнометражни филми /"Мистър Бийн филмът", "Ваканцията на мистър Бийн"/ с участието на персонажа от ситкома, които също събират множество почитатели на неповторимия британския хумор.Още от категорията

Предизвикателства и български нрави „Точно днес“

Не вярваме, че Covid-19 е под контрол. Но и не спазваме съществуващите мерки. Така можем накратко да обобщим ситуацията в България, в която броя на заразените расте, а паралелно с това и участващите в масови събирания. Изводите правим в утрото на 8 юли, ето какво ще чуете от 7 до 9.30 ч.: Готови ли са лечебните заведения за втора вълна..

публикувано на 07.07.20 в 16:22

Протести и други проблеми в "Ден след ден" на 7 юли

Заради продължаващи проблеми с миризми и обгазяване от централата за производство на биогаз в село Труд инициативният комитет отново организира протест. Инициаторите планират да блокират закратко пътя Пловдив – Карлово в четвъртък вечерта. Стоян Терзиев обобщава гледната точка на инициативния комитет в репортажа си, а за проблема ще чуем и..

публикувано на 07.07.20 в 14:03

In memoriam Енио Мориконе в "Звукът на киното"

В "Звукът на киното" тази седмица се прощаваме с великия композитор Енио Мориконе. Той ни напусна на 91 годин в нощта срещу 06 юли след като претърпя инцидент.  Енио Мориконе счупи бедрената си кост преди дни и почина в болница в Рим.  Надали има почитател на киното или въобще някой, който да е ходил на кино и да не е чул музиката на превърналия се..

обновено на 07.07.20 в 14:00

Лято и потенциал във „Вход свободен“

Днес сме на тема лято, любов и потенциал. С психолога Петя Георгиева говорим за събитието „ Летни игри и вино за необвързани“. Петя Георгиева ще ни каже, има ли много необвързани хора и каква е причината? Дали лятото е най-подходящият сезон, за намиране на партньор? Анелия Атанасова, бизнес треньор и лайф коуч, ще ни запознае с интересна..

обновено на 07.07.20 в 09:50

Лятно "Точно днес" на 7 юли

Извънредната епидемична обстановка остава до 31 юли. Болниците очакват втора сериозна вълна, тенденцията е за повече заразени млади хора с Ковид-19. Ще затворят ли баровете и стадионите, как да се ограничи епидемията, разговор по темата с д-р Христиана Бацелова - специалист по Епидемиология на инфекциозните болести в Медицински университет Пловдив. Тя..

обновено на 06.07.20 в 17:01