Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Срещи със закона и с историята "Ден след ден"

Данните на граждани и фирми не са опазени от държавата и така договорът между нея  и тях е нарушен. Така най-общо можем да резюмираме казаното в поредица коментари за случая с хакването на данни, съхранявани от НАП. С юриста Христо Нихризов ще разговаряме за възможностите пострадалите да поискат компенсация чрез съда.

Част от подоходните данъци да отиват за общините или пък налогът да се увеличи и добавката да отива за тази цел. Едното предложение  е на общините, а другото-на вицепремиера Томислав Дончев. Кой от двата варианта е за предпочитане или пък има и други-ще попитаме Явор Алексиев от Института за пазарна икономика.

Този следобед се очаква Окръжният съд в Пловдив да произнесе присъда срещу д-р Иван Димитров, обвинен за убийството на Жоро Джевизов, влязъл да краде в дома му. На разпоредителното заседание Димитров призна вината си и пожела  съдебното производство да протече по съкратената процедура, очевидно търсейки по този начин по-лека присъда.

Чрез репортажи ще сме на две от възпоменателните прояви, посветени на 182-та годишнина от рождението на Васил Левски- в родния му град Карлово, както и в Пловдив.


Още от категорията

„Точно днес“ – там, където не/сме

Записи, снимки, реплики, спорове, политика, мерки, коронавирус, тиха реч на изкуството – съвсем тънки щрихи от лятното ежедневие в България. Говорим за тях в утрото на 3 юли, ето какво ще чуете от 7 до 9.30 ч. Адекватни ли са мерките срещу безработицата у нас и предвиждат ли се нови? Социалният министър Деница Сачева ще бъде наш..

публикувано на 02.07.20 в 16:39

"Ден след ден" към актуалното от деня на 2 юли

Пореден ден с над 100 заразени с КОВИД-19 у нас. Рекордните 33 случая на болни от коронавирус са отчетени в Пловдивско за последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб. Новините от там обобщава Антоанета Петричанска . Регистрирано е ново огнище – в шивашки цех в Кричим. Работниците и служителите са в отпуск или болничен, а цехът е..

публикувано на 02.07.20 в 14:19

Силата на амулетите във "Вход свободен"

Вярва се, че душите ни живеят завинаги. Те съществуват извън пространството и времето и взаимодействат с други души. Въпреки че нямаме спомен кои сме били в предишния си живот и какво сме преживели, душата има способността да съхранява някаква информация в нашето подсъзнание. Днес ще се запознаем с няколко неща, които могат да ни подскажат дали..

обновено на 02.07.20 в 09:25

Политика, изкуство и занаяти "Точно днес"

Панаирът на занаятите се открива на 2-ри юли в Пловдив. Целта на Регионалната занаятчийска камара е да запази традицията, въпреки кризата от коварния вирус. Събитието е с подкрепата на Община Пловдив, без гости от други държави. Българските  майстори ще демонстрират своите умения в над 22 занаята. Тони Симидчиева, председател на РЗК ще разкаже за..

обновено на 01.07.20 в 16:55

С 1 юли ново начало "Ден след ден"

По слънчевата пътека тръгваме в първото юлско утро. С надежда да намерим решения на грижите от деня. И да поставим ново начало - за нас и за света около нас. Ето и злободневните теми, които обсъждаме днес: 95 са вече заразените с коронавирус в Завода за производство на автомобилни части в Смолян. Какви мерки се предприемат срещу разпространението..

публикувано на 01.07.20 в 14:52