Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Фолклорен фестивал на сусама" във "Вход свободен"

| обновено на 19.07.19 в 09:32

Петъчният ден ще бъде изпълнен с много положителни емоции. 

В рубриката "ЗОО мания", ще разкажем историята на Пол Стекленски - американски пилот, който за 2 години е спасил живота на над 700 кучета. 

Ще си поговорим за, вече забравените, български традиции и обичаи. 

След 13.00 часа, с кмета на село Доситеево, община Харманли - Митко Вълчев, ще говорим за „Фолклорен фестивал на сусама“, който е част от Пловдив – Европейска столица на културата 2019г. 

В любимата рубрика "Кино", ще обсъдим отношенията на Лейди Гага и Брадли Купър. Заедно ли са или не? Ще разберем в петъчното предаване. 

Какво по-хубаво от красиво българско произведение в последния работен ден от седмицата? В рубриката "Четем с радио Пловдив", ще разберем кой български автор ни е подготвил колегата Жоро Пеев. 

Очаквайте ни, след новините в 12.  

Още от категорията

Августовски знаци "Точно днес"

"Точно днес" на 5 август в сряда. Месеци в пандемия, месец в протести, доказано тежка година с двете двойки и две нули. Търсим още измерения на лятото с протест, под знака на последните нагласи на българите, очертани от социолозите с идеята да се гласува. Полтическият психолог проф. Антоанета Христова ще коментира недоволството, тенденциите пред..

публикувано на 04.08.20 в 16:44

Лято в "Звукът на киното" с музиката на "Рокетмен"

Тази събота и неделя ще слушате музиката на рок легедната Елтън Джон, защото в звукът на киното ще ви предложим саундтрака на филма, посветен не британския певец „Рокетмен“. Рокетмен е определян от критиката като епична музикална фантазия, която разказва невероятната човешка история на Елтън Джон и проследява фантастичната му трансформация от срамежливия..

обновено на 04.08.20 в 14:03

"Вход свободен" - лято, море и още нещо

В разгара на лятото 4-ти август е белязан с етикета на Международен ден на бирата. Каква е историята на това любимо на милиони и може би, най-древно алкохолно питие ще научим в днешното предаване. Как Джоан К. Роулинг се превърна в кумир, а след това бе обявена за антигерой? И още много интересни, завладяващи и позитивни новини от цял свят!

публикувано на 04.08.20 в 09:35

„Точно днес “ - сюжети от горещия 4 август

Антиправителствените протести  се оказаха водеща тема  това лято у нас. На някои места по света започнаха  многохилядни протести и срещу ограничителните меки за коронавируса, а у нас расте мнозинството от онези, които не  спазват  и леката ограничителна форма. Плъзнаха хипотези и обвинения. Нови и отново.  От зоната на арта започна персонално..

публикувано на 03.08.20 в 17:02

"Вход свободен" - магията на фотографията

Понеделник с вкус на диня!  В Световния ден на динята ще ви запознаем с интересни и малко известни факти за нея.  С настъпването на август желаем все по-силно морето и си припомняме, че лятото не след дълго ще си отиде. Август е един от любимите месеци в годината, защото винаги бива свързван с незабравими летни емоции. Какво е характерното за..

обновено на 03.08.20 в 10:50