Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

 „Алтер его” – между сериозното и усмивката с Марин Бодаков

| обновено на 21.07.19 в 13:32

Специален гост в „Алтер его” ще бъде Марин Бодаков. С него ще разговаряме за мечките и хората, за поезията и сатирата, за проекта „Епиграми на фасадата”, иницииран от Дома на хумора и сатирата в Габрово, както и за много други любопитни неща. Слушайте ни, ще се постараем да бъде интересно, смислено и весело. 

За протокола: Марин Бодаков е роден през 1971 г. във. Велико Търново. Завършва специалност "Българска филология" в СУ „Св. Климент Охридски”. От 2000 г. е литературен редактор на в. „Култура”, а по-късно е водещ рубриката „Ходене по буквите” в същото издание. Сега е член на екипа на „К” и води същата рубрика. 

Преподава във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски”. Съдружник в „Точица”, издателство за детска образователна литература. Марин Бодаков е автор на стихосбирките „Девство” (1994), „Бисквити” (1998), „Обявяване на провала” (2002), „Ангел в зоопарка” (2008),  „Наивно изкуство” (2011), „Северна тетрадка” (2013), „Битката за теб” (2016), „Мечка страх” (2019). 

Лауреат е на наградата „Иван Николов” (заедно с Румен Леонидов) за 2011 г. Носител е на отличието „Рицар на книгата” на Асоциация „Българска книга” за 2014 г.

В „Алтер его” специално внимание ще обърнем на „Мечка страх” – новата стихосбирка на Марин Бодаков, съвместно издание на „Фабер” и „Да”. Художествен оформител на книгата е Кирил Златков.

„Алтер его” се излъчва премиерно в събота след новините в 15.00 ч.

Повторенията са в неделя от 6.00 ч. сутринта и в понеделник след новините в 20.00 ч.

„Алтер его” – хуморът не е културен спам!

Автор и водещ: Петър Краевски


Още от категорията

„Точно днес“ – рискове, стратегии и дупки

Пловдивското утро на 25 февруари посрещаме с актуалните теми за деня: Коронавирус и рисковете пред България. Разговор с професор Тодор Кантарджиев , директор на Националния център по заразни и паразитни болести. „За“ и „против“ машинното гласуване. Възможен ли е компромис – разговор с Калин Славов , изпълнителен директор на..

публикувано на 24.02.20 в 17:03

"Ден след ден" за цената на пътя

Полицейска проверка в Басейнова дирекция Източнобеломорски район днес преди обед  приключи с ареста на директорката Цветелина Кънева. Шефът на областната дирекция на МВР Йордан Рогачев опроверга съмненията, че акцията е свързана със случаите на замърсявания на реки в района. Припомням, че по последния случай в ареста са двама от ръководството на..

публикувано на 24.02.20 в 14:00

"Вход Свободен" – палитра от цветове

В поредния късен старт на работната седмица разглеждаме палитра от теми, събития и гости! Общуването поставяме като основна тема, но с поглед в някои от  различните му варианти. Отношенията ни с любимия човек, отношенията помежду ни като единици на общество, трудността за общуване със самите нас и онази съществена част от общуването ни с..

обновено на 24.02.20 в 09:53

За винетките и великаните „Точно днес“

Изящните птици и образи от мозайките на Голямата базилика от ІV век във Филипопол ни напомнят, че нашият modus vivendi може да бъде и с друга мяра и естетика, различна от съвременната, предимно галопираща и агресивна... От мозайката на „Точно днес“: За  кризите - неизбежни и предизвикани, в  политическите и обществени нрави и властване . Коментар на..

обновено на 23.02.20 в 16:54

Писателят- езотерик Христо Нанев гостува в Клуб "Неделя"

Днес  в предаването ви срещаме с писателя Христо Нанев- най- яркият изследовател на живота и духовното наследство на легендарните български ясновидци.   Книгите му с биографии на Преподобна Стойна, феномена Слава Севрюкова,  дядо Влайчо и царския съветник Любомир Лулчев са, меко казано, бестселъри на нашия книжен пазар.   Защо точно в България..

публикувано на 23.02.20 в 12:33