Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

В "Ден след ден" - от изтребителите до Роженския събор

Снимка: Peika.bg

Депутатите одобриха сделката за новите изтребители F 16. „За“ договора гласуваха ГЕРБ, ДПС, ВМРО и 2-ма независими, а „против“ се обявиха БСП, НФСБ, „Атака“ и ВОЛЯ. Сделката за новите изтребители ще коментираме с ген. Симеон Симеонов, бивш командир на ВВС и сега депутат от ДПС.

А дали България ще може да си позволи на плати накуп над 1,2 милиарда щатски долара, колкото е прогнозната цена на сделката, ще питаме финансовия анализатор Светозар Гледачев.

Ценни стенописи откриха служители на район „Централен“ в къщата на Драган Калофереца в Стария Пловдив. За откритието ще ни разкаже Веселина Пеева, която разговаря с кмета на района Георги Стаменов. 

Елена Крушкова ни среща с младо семейство от Украйна, което помага на хора, попаднали в капана на наркотиците. Димитрий и Екатерина Карпови от 2 години имат център за лечение на зависимости в Пловдив, а отскоро – и в други градове.

Емилия Куюмджиева ще разкаже и за кръводарителска акция в Асеновград.

Ще отидем и до Роженските поляни, където днес бе открит 3-дневният събор на народното творчество и животновъдство „Рожен – наследство в бъдещето 2019“. Емоционалният разказ ще е на колегата Николай Чапански


Още от категорията

Влизаме в новата седмица "Точно днес"

С честитка за имениците на Антоновден и с теми, различни от празника, започва програмата на Радио Пловдив в понеделник сутрин.  Ще говорим за сюжетиге в съдебната система, които избуяват с активността на новото мнозинство, дошло с ангажимент да промени статутквото, олицетворявано от бившия и настоящия главен прокурор. ДАНС отне най- високото ниво на..

публикувано на 16.01.22 в 17:28
Снимката е илюстративна

Книги и музика в Клуб "Неделя"

Днес в предаването започваме с литературна ретроспекция на изминалата година. Какво се случи на попрището  на българската книга, кои бяха събитията в света на родната литература и как, въпреки сложната пандемична ситуация, четящите хора имаха поводи за радост и празник? Красимир Лозанов ще бъде нашият гид в това начинание и ще  постави акцентите  на..

публикувано на 16.01.22 в 12:21

С мирис на бензин в "Град под града"

В следствие гостуването на италиански цирк в България през 1959 г. се случва нещо доста любопитно. Сред чудатостите характерни за цирковото изкуство присъства и един миниатюрен четириколесен автомобил, който грабва въображението на малки и големи.  Едва ли някой в този момент на възхита е подозирал, че това събитие ще е преплете завинаги съдбите на..

обновено на 16.01.22 в 10:12

Неделни нюанси с „Шейкър“

До 10 сме заедно, за да си говорим за хипнотерапията. Има ли тя почва у нас? Темата коментираме с Весела Гологанова, психолог и сертифициран хипнотерапевт. С Милена Милева, учител по йога, говорим за "Себеизучаване чрез SWAN анализ". SWAN анализ е акроним на силни страни, слаби страни, амбиции и потребности. Проявяването на тези 4..

обновено на 15.01.22 в 16:44

"Ден след ден" оставки, оперативен план, опера и тепе

На 14 януари в следобедното предаване на Радио Пловдив "Ден след ден" очаквайте: Оставката на главния прокурор Иван Гешев, която от много време не е новина, че се иска от някои политически сили, днес  бе декларирана и от трибуната на Народното събрание от партиите на управляващата коалиция. Това става ден след обявената оставка от 1 март на шефа на..

публикувано на 14.01.22 в 14:29
Подкасти от БНР