Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В "Ден след ден" - от изтребителите до Роженския събор

Снимка: Peika.bg

Депутатите одобриха сделката за новите изтребители F 16. „За“ договора гласуваха ГЕРБ, ДПС, ВМРО и 2-ма независими, а „против“ се обявиха БСП, НФСБ, „Атака“ и ВОЛЯ. Сделката за новите изтребители ще коментираме с ген. Симеон Симеонов, бивш командир на ВВС и сега депутат от ДПС.

А дали България ще може да си позволи на плати накуп над 1,2 милиарда щатски долара, колкото е прогнозната цена на сделката, ще питаме финансовия анализатор Светозар Гледачев.

Ценни стенописи откриха служители на район „Централен“ в къщата на Драган Калофереца в Стария Пловдив. За откритието ще ни разкаже Веселина Пеева, която разговаря с кмета на района Георги Стаменов. 

Елена Крушкова ни среща с младо семейство от Украйна, което помага на хора, попаднали в капана на наркотиците. Димитрий и Екатерина Карпови от 2 години имат център за лечение на зависимости в Пловдив, а отскоро – и в други градове.

Емилия Куюмджиева ще разкаже и за кръводарителска акция в Асеновград.

Ще отидем и до Роженските поляни, където днес бе открит 3-дневният събор на народното творчество и животновъдство „Рожен – наследство в бъдещето 2019“. Емоционалният разказ ще е на колегата Николай Чапански


Още от категорията

В "Звукът на киното" страхотната музика на "Западен свят"

Музиката от сериала " Западен свят"/Westworld ще звучи тази събота и неделя в "Звукът на киното".  Автор на саундтрака на популярния сериал, който вече има три сезона,  е Ramin Djawadi.  Той е познат на феновете на киното с музиката на култовия сиреал "Игра на тронове".  Сред изпълнителите на парчетата в "Западен свят" се открояват рок групи и..

обновено на 03.07.20 в 16:59

"Ден след ден" нагоре и надолу по калдъръма на живота

Бизнес, птичи грип, военно учение, откриване на летния сезон в ски-курорт и последно сбогом – това са в обобщен вид темите на предаването "Ден след ден" в днешния 3-ти юли. А ето и с подробности какво стои зад тях: Премиерът Бойко Борисов и двама министри пристигнаха в  Пазарджик за откриването на нова база в местен завод. С подробности от визитата..

публикувано на 03.07.20 в 14:07

"Вход свободен" - игра с огъня

Всички деца се раждат с перфектно самочувствие. Докато израстват в семейния кръг, те възприемат навици и отношение към нещата от възрастните. Именно родителите са тези, които полагат основите на успеха, помагат за формиране на позитивното мислене и правилното отношение към живота. Какво убива самочувствието на децата? Отговорите, в началните..

обновено на 03.07.20 в 11:55

„Точно днес“ – там, където не/сме

Записи, снимки, реплики, спорове, политика, мерки, коронавирус, тиха реч на изкуството – съвсем тънки щрихи от лятното ежедневие в България. Говорим за тях в утрото на 3 юли, ето какво ще чуете от 7 до 9.30 ч. Адекватни ли са мерките срещу безработицата у нас и предвиждат ли се нови? Социалният министър Деница Сачева ще бъде наш..

публикувано на 02.07.20 в 16:39

"Ден след ден" към актуалното от деня на 2 юли

Пореден ден с над 100 заразени с КОВИД-19 у нас. Рекордните 33 случая на болни от коронавирус са отчетени в Пловдивско за последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб. Новините от там обобщава Антоанета Петричанска . Регистрирано е ново огнище – в шивашки цех в Кричим. Работниците и служителите са в отпуск или болничен, а цехът е..

публикувано на 02.07.20 в 14:19