Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В "Ден след ден" - от изтребителите до Роженския събор

Снимка: Peika.bg

Депутатите одобриха сделката за новите изтребители F 16. „За“ договора гласуваха ГЕРБ, ДПС, ВМРО и 2-ма независими, а „против“ се обявиха БСП, НФСБ, „Атака“ и ВОЛЯ. Сделката за новите изтребители ще коментираме с ген. Симеон Симеонов, бивш командир на ВВС и сега депутат от ДПС.

А дали България ще може да си позволи на плати накуп над 1,2 милиарда щатски долара, колкото е прогнозната цена на сделката, ще питаме финансовия анализатор Светозар Гледачев.

Ценни стенописи откриха служители на район „Централен“ в къщата на Драган Калофереца в Стария Пловдив. За откритието ще ни разкаже Веселина Пеева, която разговаря с кмета на района Георги Стаменов. 

Елена Крушкова ни среща с младо семейство от Украйна, което помага на хора, попаднали в капана на наркотиците. Димитрий и Екатерина Карпови от 2 години имат център за лечение на зависимости в Пловдив, а отскоро – и в други градове.

Емилия Куюмджиева ще разкаже и за кръводарителска акция в Асеновград.

Ще отидем и до Роженските поляни, където днес бе открит 3-дневният събор на народното творчество и животновъдство „Рожен – наследство в бъдещето 2019“. Емоционалният разказ ще е на колегата Николай Чапански


Още от категорията

“КЛУБ НЕДЕЛЯ” ОТКРИВА СЕЗОНА С ЖИВО ПРЕДАВАНЕ ОТ ЗЛАТОГРАД

Предаването „Клуб неделя” се завръща в ефира на Радио Пловдив с излъчване на живо от най-южния български град – Златоград. Всяка година през месец септември се провеждат празнични дни, посветени на Дельо хайдутин. Това е и една от главните причини нашите микрофони да бъдат на мястото на събитието. За историята, традициите, подвизите на Дельо..

обновено на 20.09.20 в 09:55

Ранно Утро с "Шейкър"

В неделното утро ви запознаваме с Физиогномика, за да разбираме по-успешно характера, познавайки чертите на лицето. Приемственост на поколенията и още интересни думи, откриваме в разговора със събеседника ни Валерия Цимбал! Как се справя съвременни я човек с предизвикателствата на духа, как и къде открива отговори на въпросите, които стоят..

обновено на 19.09.20 в 16:35

Големите хитове на Енио Мориконе в "Звукът на киното"

В две поредни седмици в "Звукът на киното" ще ви предложим филмова музика, създадена от Енио Мориконе. Започваме след новините в 8.00 в събота, а повторението на "Звукът на киното" е в неделя следпновините в 15 часа.  Великият композитор ни напусна това лято на 91 години  Енио Мориконе счупи бедрената си кост и почина няколко дни по-късно в нощта..

обновено на 18.09.20 в 19:42

Приемна грижа в живота и политиката „Ден след ден“

Дете от Пловдив е сред новите случаи на заразени с коронавирус. Третокласникът си е вкъщи, в добро състояние и не се нуждае от лечение, съобщиха от Областния медицински щаб. Според правилата за действие в такава ситуация съучениците му също остават по домовете си и ще учат дистанционно. Станалият неприемлив за ГЕРБ след така наречения имотен..

обновено на 18.09.20 в 14:54

Слънчевият календар на българите във „Вход свободен“

Петъчно, със Спас Мавров си говорим за новата му книга „Колада :  Слънчевият календар на българите“. Книгата излезе, буквално,  преди 3-4 дни. Древният български календар се е наричал Колада,  защото месеците му са били 10. Названието  на древния български календар Колада има конкретно астрономично  значение, отбелязващо настъпването на новия..

обновено на 18.09.20 в 09:31