Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В "Ден след ден" - от изтребителите до Роженския събор

Снимка: Peika.bg

Депутатите одобриха сделката за новите изтребители F 16. „За“ договора гласуваха ГЕРБ, ДПС, ВМРО и 2-ма независими, а „против“ се обявиха БСП, НФСБ, „Атака“ и ВОЛЯ. Сделката за новите изтребители ще коментираме с ген. Симеон Симеонов, бивш командир на ВВС и сега депутат от ДПС.

А дали България ще може да си позволи на плати накуп над 1,2 милиарда щатски долара, колкото е прогнозната цена на сделката, ще питаме финансовия анализатор Светозар Гледачев.

Ценни стенописи откриха служители на район „Централен“ в къщата на Драган Калофереца в Стария Пловдив. За откритието ще ни разкаже Веселина Пеева, която разговаря с кмета на района Георги Стаменов. 

Елена Крушкова ни среща с младо семейство от Украйна, което помага на хора, попаднали в капана на наркотиците. Димитрий и Екатерина Карпови от 2 години имат център за лечение на зависимости в Пловдив, а отскоро – и в други градове.

Емилия Куюмджиева ще разкаже и за кръводарителска акция в Асеновград.

Ще отидем и до Роженските поляни, където днес бе открит 3-дневният събор на народното творчество и животновъдство „Рожен – наследство в бъдещето 2019“. Емоционалният разказ ще е на колегата Николай Чапански


Още от категорията

Разговорите през бариери и блокади "Точно днес"

Правителството остава и няма да подава оставка. Мандатът трябва да бъде завършен. С премиер - Бойко Борисов. Бъдещото управление на страната ще се решава на редовни избори през пролетта. Решението е категорично и скрепено с гласовете на управляващата коалиция. Под напора на уличното недоволство и с подчертана динамика в подкрепата на..

публикувано на 06.08.20 в 16:46

Лято в "Звукът на киното" с музиката на "Рокетмен"

Тази събота и неделя ще слушате музиката на рок легедната Елтън Джон, защото в звукът на киното ще ви предложим саундтрака на филма, посветен не британския певец „Рокетмен“. Рокетмен е определян от критиката като епична музикална фантазия, която разказва невероятната човешка история на Елтън Джон и проследява фантастичната му трансформация от срамежливия..

обновено на 06.08.20 в 13:53

Забавления и грижа във "Вход свободен"

Извън обичайното схващане, август се оказва позитивен и активен!  Грижа и мисъл за града ни и за производителите от района, стоят в основата на една прекрасна идея - поредния Фермерски пазар, този път излизащ извън централните градски части. Грижа и опазване на нашата река Марица, са на фокус в пътуващата изложба "Река на биоразнообразието", която ще..

обновено на 06.08.20 в 10:07

„Точно днес“ – за мръсните дрехи и цената на не/стабилността

Когато каруцата се обърне, пътища много. Тази максима ще си припомним в утрото на Преображение Господне. Във времето от 7 до 9.30 часа по Радио Пловдив ще чуете: Пореден антиправителствен протест в Пловдив ще блокира основни булеварди в града. Част от него е и акцията „Пловдив поставя мръсните дрехи на простора“. За нея ще ни разкаже Йордан..

публикувано на 05.08.20 в 16:37

"Вход свободен" - ораторско майсторство

В психологията на цветовете съществува хипотеза, че цветът на лака може много да подскаже за характера на жената. Това ще е само една от темите в днешното предаване.  Ще поговорим за гладуването и за храните, които могат да подтиснат глада ни.  В днешното предаване ще обърнем внимание и на ораторското майсторство, като повече по темата ще ни разкаже..

публикувано на 05.08.20 в 09:14