Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В "Ден след ден" - от изтребителите до Роженския събор

Снимка: Peika.bg

Депутатите одобриха сделката за новите изтребители F 16. „За“ договора гласуваха ГЕРБ, ДПС, ВМРО и 2-ма независими, а „против“ се обявиха БСП, НФСБ, „Атака“ и ВОЛЯ. Сделката за новите изтребители ще коментираме с ген. Симеон Симеонов, бивш командир на ВВС и сега депутат от ДПС.

А дали България ще може да си позволи на плати накуп над 1,2 милиарда щатски долара, колкото е прогнозната цена на сделката, ще питаме финансовия анализатор Светозар Гледачев.

Ценни стенописи откриха служители на район „Централен“ в къщата на Драган Калофереца в Стария Пловдив. За откритието ще ни разкаже Веселина Пеева, която разговаря с кмета на района Георги Стаменов. 

Елена Крушкова ни среща с младо семейство от Украйна, което помага на хора, попаднали в капана на наркотиците. Димитрий и Екатерина Карпови от 2 години имат център за лечение на зависимости в Пловдив, а отскоро – и в други градове.

Емилия Куюмджиева ще разкаже и за кръводарителска акция в Асеновград.

Ще отидем и до Роженските поляни, където днес бе открит 3-дневният събор на народното творчество и животновъдство „Рожен – наследство в бъдещето 2019“. Емоционалният разказ ще е на колегата Николай Чапански


Още от категорията

Прогнози и изводи "Точно днес"

Прогнозата ще е за изборите на 11 юли и машинния вот. От Цик споменаха, че очакват саботажи, дори в самата комисия, но в тези по места, сигурно е , че избори и курорт заедно няма да стане, разпеределен е броят на машините по секции - къде по една, къде по две..., а по мнеинето на набюдатели - никой не полага усилия да се преодолее страха у хората, за..

публикувано на 24.06.21 в 17:53

"Ден след ден" на Еньовден

В деня на рождението на Св. Йоан Кръстител темите в днешното предаване са пъстри като еньовденски венец. Намерена е черната кутия на падналия МиГ-29, като надеждите са още днес данните в нея да бъдат разчетени. Това оповести на брифинг в Стара Загора военният министър Георги Панайотов. Информацията до момента обобщава Севдалин Палаузов ...

обновено на 24.06.21 в 14:09

Проф. Евгений Шевкенов в "Добро утро, ден!"

"Добро утро, ден!" е със световноизвестния цигулар и диригент проф.  Евгений Шевкенов . През юни той свири в родния си град на Международния фестивал на камерната музика в Стария Пловдив. Евгений Шевкенов е артистичен директор на утвърдения форум. Пловдивчанинът има изключително успешна кариера в чужбина. Цигуларят живее и работи във Виена,..

обновено на 24.06.21 в 13:57

"Вход свободен" в духа на Еньовден

На Еньовден в предаването говорим с био- лечителката Анета Якова за спазването на традициите, специалния ритуал по изгрев слънце и вълшебната  сила на росата в днешния голям празник, слял в едно християнство и езичество. Ще се наложи ли  българинът да се върне към "буркан и дюшек- банк" след решението на три от големите ни банки да прекратят приемането..

публикувано на 24.06.21 в 08:55

На Еньовден - за билките, траките, съседите, Европа - "Точно днес"

Из нашите земи рождението на Йоан Кръстител е известно като Еньовден – българския  народен празник, който всяка година честваме на 24 юни. Народът казва, че оттогава започва да се пронизва далечното начало на зимата, а който види на изгрев Слънцето да трепти и танцува, ще бъде здрав през цялата година. Вярва се още, че различните лековити..

публикувано на 23.06.21 в 17:21