Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В "Ден след ден" - от изтребителите до Роженския събор

Снимка: Peika.bg

Депутатите одобриха сделката за новите изтребители F 16. „За“ договора гласуваха ГЕРБ, ДПС, ВМРО и 2-ма независими, а „против“ се обявиха БСП, НФСБ, „Атака“ и ВОЛЯ. Сделката за новите изтребители ще коментираме с ген. Симеон Симеонов, бивш командир на ВВС и сега депутат от ДПС.

А дали България ще може да си позволи на плати накуп над 1,2 милиарда щатски долара, колкото е прогнозната цена на сделката, ще питаме финансовия анализатор Светозар Гледачев.

Ценни стенописи откриха служители на район „Централен“ в къщата на Драган Калофереца в Стария Пловдив. За откритието ще ни разкаже Веселина Пеева, която разговаря с кмета на района Георги Стаменов. 

Елена Крушкова ни среща с младо семейство от Украйна, което помага на хора, попаднали в капана на наркотиците. Димитрий и Екатерина Карпови от 2 години имат център за лечение на зависимости в Пловдив, а отскоро – и в други градове.

Емилия Куюмджиева ще разкаже и за кръводарителска акция в Асеновград.

Ще отидем и до Роженските поляни, където днес бе открит 3-дневният събор на народното творчество и животновъдство „Рожен – наследство в бъдещето 2019“. Емоционалният разказ ще е на колегата Николай Чапански


Още от категорията

Образователно с „Вход свободен“

Гостуват ни Калина Дамянова и Николай Николов, от „Младежки център“ Пловдив. „Младежки център“ стартира 4-ри образователни програми, които ще се реализират от месец октомври 2021 година, до месец януари 2022 година. Тази събота и неделя, поставят началото си „Млад стажант – младите /въз/действат“ и „Млад изследовател“. Очаквайте краткия..

обновено на 26.10.21 в 09:32
Пловдив

"Точно днес" за празника и посоките

На 26 октомври,  Димитровден, накратко темите "Точно днес": Ще включим от храма "Св. Великомъченик Димитър" в Стария град именика в екипа на Радио Пловдив -  Димитър Владимиров .  Ще поздравим за празника строителите с Пламен Иванов , председател на Камарата на строителите в Пловдив. За новите проекти и за кризата в бранша след лятото, както и за..

обновено на 25.10.21 в 16:55

Без „близалка“ в училище няма да може „Ден след ден“

Новата седмица започва така, както свърши старата. Зеленият сертификат и опашките в лабораториите създават напрежение и нерви, а за малките ученици се готвят щадящи анти-ковид тестове под формата на близалки, с които да влизат в клас. Идеята на здравното и просветното министерство бе подкрепена от Националната мрежа за децата. Аргументите им в..

публикувано на 25.10.21 в 14:23

"Вход Свободен" – ден за промяна

Разбира се, че понеделник е време за промяна! Нали всичко се случва тогава - от започването на диетата, през отрказването на цигарите, та до реда в отношенията ни с околните! Понеделник е натоварен с толкова много несправедливост, а всъщност той винаги носи надежда! За изгубения понякога път, за тъгата разказана през смях, за трудните моменти, които..

обновено на 25.10.21 в 09:45

"Точно днес" на 25 октомври- здраве и култура

В понеделник сутрин в програма “Точно днес” говорим за здравеопазване и култура. В края на миналата седмица Надзорен съвет на НЗОК взе решение общопрактикуващите лекари да могат да изписват безплатни лекарства за лечение на пациенти с Covid-19. До този момент това можеше да стане само в така наречените Covid-зони.  Предложението коментира д-р..

публикувано на 24.10.21 в 16:39