Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В "Ден след ден" - от изтребителите до Роженския събор

Снимка: Peika.bg

Депутатите одобриха сделката за новите изтребители F 16. „За“ договора гласуваха ГЕРБ, ДПС, ВМРО и 2-ма независими, а „против“ се обявиха БСП, НФСБ, „Атака“ и ВОЛЯ. Сделката за новите изтребители ще коментираме с ген. Симеон Симеонов, бивш командир на ВВС и сега депутат от ДПС.

А дали България ще може да си позволи на плати накуп над 1,2 милиарда щатски долара, колкото е прогнозната цена на сделката, ще питаме финансовия анализатор Светозар Гледачев.

Ценни стенописи откриха служители на район „Централен“ в къщата на Драган Калофереца в Стария Пловдив. За откритието ще ни разкаже Веселина Пеева, която разговаря с кмета на района Георги Стаменов. 

Елена Крушкова ни среща с младо семейство от Украйна, което помага на хора, попаднали в капана на наркотиците. Димитрий и Екатерина Карпови от 2 години имат център за лечение на зависимости в Пловдив, а отскоро – и в други градове.

Емилия Куюмджиева ще разкаже и за кръводарителска акция в Асеновград.

Ще отидем и до Роженските поляни, където днес бе открит 3-дневният събор на народното творчество и животновъдство „Рожен – наследство в бъдещето 2019“. Емоционалният разказ ще е на колегата Николай Чапански


Още от категорията

Ранно Утро с "Шейкър"

Бавно, но уверено се приближаваме до есента – надяваме се  мека, красива и богата на багри, винаги носеща своя особена романтика, която ни спасява от мислите за задаващата се зима. В неделното утро ни предстоят няколко срещи, куп полезни съвети и още толкова интересна информация! Така ще звучим  накратко! Някои определени движения на..

обновено на 18.09.21 в 17:10

"Добро утро, ден!" с проф. Тони Шекерджиева - Новак

От Пловдивското музикално училище, през Консерваторията, сцените на България и Европа, преподавателската кариера, семейството в дългата линия от нейната прабаба до внучката, която е бучката й захар в деня...- това е маршрутът на разговора ни с ректора на АМТИИ "Асен Диамандиев" - проф. Тони Шекерджиева - Новак. И пътят не е прав.  В "Добро утро, ден"..

обновено на 17.09.21 в 16:44

Слушайте дербито Ботев - Берое пряко по Радио Пловдив

Ботев (Пловдив) приема Берое (Стара Загора) в мач от осмия кръг на Първа лига. Двубоят е от 20:30 часа тази вечер и ще бъде предаван пряко по Радио Пловдив. Домакините ще бъдат без наказания заради червен картон Реда Рабей. Каританът Тодор Неделев пък днес ще изиграе своя мач номер 200 в елита. Някои го поздравиха още в предишния кръг, но се оказа, че..

публикувано на 17.09.21 в 11:02

"Вход свободен"-за Пловдив с вяра, надежда и любов

Честит празник! Днес честваме един от най - светълите празници в църковния календар , обединени от трите сестри Вяра, Надежда , Любов и тяхната мъдра майка София.  "Вход свободен" ви среща с един неординерен пловдивчанин, чешит  и бяла врана с фейсбук - имидж на черна овца- Ангел Кочев, или "Angry Angel" , чиято първа книга излезе тази седмица...

публикувано на 17.09.21 в 09:39

Новините с коментар "Точно днес"

Нови лица на политическата витрина. Бившите министри Кирил Петков и Асен Василев, които набраха популярност в служебното правителство, тръгват към свой политически проект. Кого увличат, ще успеят ли да активират „спящ“ електорат или ще „наемат“ от сегашните играчи. Възможните хипотези ще коментираме със социолога Татяна Буруджиева. Разчетена е..

публикувано на 16.09.21 в 17:17