Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В "Ден след ден" - от изтребителите до Роженския събор

Снимка: Peika.bg

Депутатите одобриха сделката за новите изтребители F 16. „За“ договора гласуваха ГЕРБ, ДПС, ВМРО и 2-ма независими, а „против“ се обявиха БСП, НФСБ, „Атака“ и ВОЛЯ. Сделката за новите изтребители ще коментираме с ген. Симеон Симеонов, бивш командир на ВВС и сега депутат от ДПС.

А дали България ще може да си позволи на плати накуп над 1,2 милиарда щатски долара, колкото е прогнозната цена на сделката, ще питаме финансовия анализатор Светозар Гледачев.

Ценни стенописи откриха служители на район „Централен“ в къщата на Драган Калофереца в Стария Пловдив. За откритието ще ни разкаже Веселина Пеева, която разговаря с кмета на района Георги Стаменов. 

Елена Крушкова ни среща с младо семейство от Украйна, което помага на хора, попаднали в капана на наркотиците. Димитрий и Екатерина Карпови от 2 години имат център за лечение на зависимости в Пловдив, а отскоро – и в други градове.

Емилия Куюмджиева ще разкаже и за кръводарителска акция в Асеновград.

Ще отидем и до Роженските поляни, където днес бе открит 3-дневният събор на народното творчество и животновъдство „Рожен – наследство в бъдещето 2019“. Емоционалният разказ ще е на колегата Николай Чапански


Още от категорията

„Точно днес“ – за кризиТЕ и творческите послания

Кризи всякакви, предложения много. Реални ли са те и каква е визията ни за илизане от тях? Въпроси, които стоят на дневен ред в началото на седмицата. Ето какво ще чуете в първото утро от нея до 9.30 часа : Нов вариант на Сovid-19. Какви са предизвикателствата и как България отговаря на поредната опасност? Отговорите ще търсим от професор..

обновено на 28.11.21 в 16:45

За най-големия театрален спектакъл Животът в Клуб “Неделя“

В последната неделя на ноември и в поредното издание на предаването Клуб „Неделя“ ви каним на истински зрелищен спектакъл. Главната роля поверяваме на красивата, обичана и винаги естествена актриса Ивана Папазова. За любовта й към театъра, за ролите на сцена и образите в живота разказва самата тя веднага след новините в 16:00. И отново ще ви..

публикувано на 28.11.21 в 15:44

Град под града с разкази от "кухнята"

По време на изминалите две години множество пластове от българската култура, икономика и политика са се променили къде неусетно, къде с явни метаморфози.  Един от най-засегнатите светове бе този на готвачите, невъзпетите герои на труда и страдалческата кулинария.  Насладете се на разговора с Васил Вичев, млад готвач, който разказва с охота за..

публикувано на 28.11.21 в 10:00

За мръсния въздух и вирусите говорим в "Ден след ден"

Община Пловдив предвижда промени в Наредбата за опазване на околната среда, с която се предвиждат по-високи глоби за замърсяване на въздуха. По темата ще говорим със заместник-кмета Анести Тимчев с ресор „Екология и здравеопазване“. И още една тема, свързана с екологията – вчера общинските съветници на Пазарджик решиха да се вдигне такса..

обновено на 26.11.21 в 14:37

Петъчна рaздумка в "Следобед с Едит"

Колкото по - близо е финалът на седмицата, толкова по - бавно тече времето! ⌚Забързай стрелките с 60 минути добро настроение и хубава музика от мен! 🌈 В петък си говорим за видовете паста (не суха), колосалното значение на пържените картофи, с какво най - често си губим времето,  как рибите дишат под вода и колко черни всъщност са черните петъци? 🤔..

публикувано на 26.11.21 в 13:05