Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Юлското утро „Точно днес“


Седмицата започва с„Обич за България“- рисунки и творби на ученици от българските неделни училища в чужбина: от Италия, Франция, Белгия, Германия, Ирландия, Великобритания, Австрия, Гърция и Молдова.Те ни показват България такава,каквато я помнят и каквато мечтаят да бъде. Интервю на Живка Танчева с Нели Спасова старши експерт в Регионалното управление по образование в Пловдив.

След последните политкоректни и некоретни игри като хакерството с НАП, свободното партийно финансиране, сваленото машинно гласуване и самолетната сделка, да очакваме ли и друго преди депутатската ваканцияили следващите жертви/герои , ще започнем да броим есенно и предизборно. Коментар на политолога проф. Александър Маринов.

Рожен и Родопите след събора. Местните и туристите. Въпросите, инициативите и лятото.Разговор с Илия Годев от Смилян.

Премиерно : В Пловдив от Полша долита Ненко Генов за премиера на първата си книга „Сбогом, дневнико“ в книжарница Хермес Централ. Книга, която не е за сухари, казва той. Пловдивчанинътсега кротко се преструва на учител по английски в Полша , преди това е бил ученик. После, вместо да се отърве, е продължил да учи – най-напред английска филология, а след това и кинорежисура.

В „Доро утро, ден!“ гостува адвокатът и бивш политик Владимир Дончев.

„Точно днес“. Понеделник. 22 юли. От 7 до 9.30


Още от категорията

"Точно днес" - летните проекти и прогнози

Трудна и наситена седмица за политиците, работа през август и очакване на министрите в нов кабинет, който реди ИТН. Срещите и постовете, работата и заявките, коментираме с политолога доц. Иво Инджов . Вирусологът Сергей Иванов за четвъртата вълна с Делта варианта на Ковид-19, или как свикваме да се борим и живеем с вируса, променил света и нас...

обновено на 02.08.21 в 16:49

Проф. Веселин Василев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ви срещаме с един от любимите преподаватели на студентите в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ – професор Веселин Василев. Той има над 50 години трудов стаж и преподава по психология. Признава, че любимата му оценка е петица, а шестицата нарича скъпарска. По тази причина рядко я пише. Не само на..

обновено на 02.08.21 в 13:56

"Вход Свободен" – общуването във връзка и със самите нас

Понеделник в очакване на повече свобода и моменти за отмора! Прохладата е далеч от хоризонта, но оставаме с надежда! В началото на работната седмица разглеждаме връзката между психичното здраве и начина ни на живот, в едно интересно изследване на проф.Роджър Уолш. Коментарът по темата е  на д-р Пламен Димитров – психолог и екзистенциален..

обновено на 02.08.21 в 12:39

На оборотите на август - "Точно днес"

Когато градусите нажежават до крайност териториите на лятото, а август, едва встъпил във власт, успя да разтопи част от надеждите ни за отпускарско спокойствие и политическа свежест, отрезвяваме бързо от заблудата, че за дефицитите на средата ни са виновни единствено  атмосферните  влияния. Избираме посоките за диалог със събеседниците ни в..

публикувано на 01.08.21 в 14:42

Пътуваме към себе си и търсим отговорите в „Клуб Неделя“

В горещия първи август, ви каним да споделите следобеда си с нас! Неделя е подходяща и за отмора, и за бягство от глъчката на големия град, защото е хубаво понякога да предприемаме кратки пътешествия към вътрешния си свят. За тази цел, сме ви осигурили и „Пътеводител към себе си“, с помощта на който ще се постараем да ви отведем една..

публикувано на 01.08.21 в 13:31