Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Юлското утро „Точно днес“


Седмицата започва с„Обич за България“- рисунки и творби на ученици от българските неделни училища в чужбина: от Италия, Франция, Белгия, Германия, Ирландия, Великобритания, Австрия, Гърция и Молдова.Те ни показват България такава,каквато я помнят и каквато мечтаят да бъде. Интервю на Живка Танчева с Нели Спасова старши експерт в Регионалното управление по образование в Пловдив.

След последните политкоректни и некоретни игри като хакерството с НАП, свободното партийно финансиране, сваленото машинно гласуване и самолетната сделка, да очакваме ли и друго преди депутатската ваканцияили следващите жертви/герои , ще започнем да броим есенно и предизборно. Коментар на политолога проф. Александър Маринов.

Рожен и Родопите след събора. Местните и туристите. Въпросите, инициативите и лятото.Разговор с Илия Годев от Смилян.

Премиерно : В Пловдив от Полша долита Ненко Генов за премиера на първата си книга „Сбогом, дневнико“ в книжарница Хермес Централ. Книга, която не е за сухари, казва той. Пловдивчанинътсега кротко се преструва на учител по английски в Полша , преди това е бил ученик. После, вместо да се отърве, е продължил да учи – най-напред английска филология, а след това и кинорежисура.

В „Доро утро, ден!“ гостува адвокатът и бивш политик Владимир Дончев.

„Точно днес“. Понеделник. 22 юли. От 7 до 9.30


Още от категорията

Писателят- езотерик Христо Нанев гостува в Клуб "Неделя"

Днес  в предаването ви срещаме с писателя Христо Нанев- най- яркият изследовател на живота и духовното наследство на легендарните български ясновидци.   Книгите му с биографии на Преподобна Стойна, феномена Слава Севрюкова,  дядо Влайчо и царския съветник Любомир Лулчев са, меко казано, бестселъри на нашия книжен пазар.   Защо точно в България..

публикувано на 23.02.20 в 12:33

"Американски прелести" в "Звукът на киното"

Истинско звездно нашествие ще има тази събота в "Звукът на киното". И да, музиката ще е прекрасна! Не само защото ще слушате подбора на Томас Нюман, а защото ще имате удоволствието на чуете целия саундтрак на „ Американски прелести “ , който има и номинация за "Оскар". Филмът, с оригинално заглавие   American Beauty , не се нуждае от представяне и е..

обновено на 23.02.20 в 10:08

Трансформация и родова каста в „Шейкър“

Тази неделя, говорим за трансформацията на емоциите и страховете, с фамилния консултант Динка Колева. С родовия терапевт Аида Марковска, коментираме темата за родовата каста и нейното влияние. Как да разпознаем своята каста?  За да сме в синхрон с промените около нас, е необходимо да си научим, по-добре, някои уроци. Звездната ни..

обновено на 22.02.20 в 16:06

Казуси, емоции и решения "Ден след ден"

Темата винетки е водеща и в днешния петък. Парадокси, свързани с плащането на винетни такси за няколкостотин метра и знаци за винетки на общински пътища провокираха недоволство на жители на околни на Пловдив села. Те дори се заканиха, че ще протестират ефективно, ако Областното пътно управление не премести вече поставени знаци и не се предприемат стъпки..

публикувано на 21.02.20 в 14:58

"Вход Свободен" – последен делник!

Шарен,сериозен, различен и тъжно - смешен петък ви очаква с "Вход свободен"! Предстои дванадесето издание на Студентска научна конференция  „Екологията – начин на мислене“, организирана от катедра Екология и опазване на околната среда към Биологически факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“. Целта на конференцията е представяне на научнопопулярни..

обновено на 21.02.20 в 10:09