Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Събуждаме утрото „Точно днес“ на 30 юли

Бавно и неусетно изпращаме още един летен месец, а как ще започне вторникът – ще разберете, ако бъдем заедно във времето от 7 часа до 9.30 часа. 

Темите във все още прохладното утро:

Бъдещето на медицината на бъдещето и на иновативните лекарства в Медицинския университет в Пловдив. Висшето училище посреща Инициатива за иновативни медикаменти – повече ще научим от проф. Мариана Мурджева, зам.-ректор по международно сътрудничество и проектно финансиране.

Единствената номинация за главен прокурор, зад която застана цялата Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет - на заместник главния прокурор Иван Гешев  предизвика полюсни коментари и протести. За избора на главен прокур, за политиката и подкрепата извън нея и състезанието с един участник ще говорим с политолога доц. Антоний Гълъбов

Каним ви и на празничното пътуване с влак „Родопи“. След 80 г. влакът на Цар Борис III пак потегля за Белица. На гара Септември (бивша Саранбей) композицията ще бъде изложена от 8 до 13 ч. за разглеждане и снимки. Инициативата е на гражданско сдружение "За теснолинейката" и за нея ще ни разкаже Кристиян Ваклинов.

В зона култура среща на Галя Митева с Мартин Ралчевски и новата му книга „Смисълът в живота“.

Преди всичко - "Добро утро, ден!" ще си кажем с археолога доц. Иван Джамбов.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Отлагане „Ден след ден“

Народното събрание отново отложи първата стъпка към либерализиране на пазара на ток за битовите потребители. Недостатъчно добре подготвена процедура за промяната и риск от сериозно поскъпване на тока бяха причините, които изтъкнаха от БСП, ГЕРБ, ИТН, след като ПП-ДБ единствени се обявиха против отлагането. По темата ще разговаряме с енергийния..

обновено на 19.04.24 в 15:23

Поетично с „Вход свободен“

Говорим за представянето на стихосбирката „Феникс. Възраждане“ на Ралица Стоянова, от Пловдив. На 24-и, тя ще представи своите стихове и картини, рисувани с помощта на техниката – енкаустика. Приключи конкурсът „Мая Любенова“. Това е петото издание на конкурса за хайку поезия. В сряда беше и Световният ден на хайку. Говорим с Владислав Христов..

публикувано на 19.04.24 в 09:30

"Точно днес" за вчера и утре

Спомените на Пловдив, спомените за въстанието от Април 1878 - ма, портфейлът на българите през миналата година и днес, турболенциите в сектора на земеделието, "Червената шапка - Презареждане"  са теми на предаването в петък от 6.00 до 9.30 часа. НСИ оповести данни за доходите ни през миналата година. От тях разбираме, че  доходите на човек от домакинство..

публикувано на 18.04.24 в 17:03

Наследство и реалност „Ден след ден“

В Международния ден на паметниците и забележителностите в подлез "Археологически" в Пловдив отваря врати късноантичната сграда „Ирини“, която беше обновена след прекратения концесионен договор.  Пред журналисти бе направена първата официална разходка в обновената Градска градина, за която се води дебат как да се нарича „Дондукова“ или „Иван..

публикувано на 18.04.24 в 14:46

Премиерно и с усмивка днес във "Вход свободен"

Днес Ви срещаме със страхотната Събина Георгиева, автор на детска литература, чийто книги са носители на награда Бисерче вълшебно и са оценявани високо от най-малките читатели, в категория "Откриватели".  Национална награда „Бисерче вълшебно“ е първата награда в България, посветена на съвременните детски книги, отличени чрез гласуване на децата...

публикувано на 18.04.24 в 09:30