Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ранно Утро с "Шейкър"

| обновено на 03.08.19 в 11:24

Първата неделя на август обикновено свързваме с перспективата за дълга ваканция или поне кратка  почивка, понякога обаче  август се оказва работен!  Каквото и да предстои,  се понася по-леко, когато навън е истински лято !

Всичко, от интересните занимания в града до препоръките за здравословен живот, методи и рецепти, както и последните проучвания по интересната тема, очаквайте в следващите три часа.

Все по-често спряган за „Големия виновник“ – глутенът е на фокус в „Шейкър“ тази неделя! За, против, причини, митове и истини за този протеин ще разгледаме с помощта на диетолога Невена Трифонова.

„Хлебна работилничка за деца“ е събитието, което днес ще събере децата на Пловдив от 3 до 33 години. За хлябът, който съпровожда живота на българина във всички негови събития – щастливи и не дотам , ще поговорим с  Даниела Танева – председател на сдружение „Традиции за бъдеще“, което наследява дейността на Хлебна Къща Пловдив.

Много полезни съвети от „Мултивитамин“.

В „Звездна диагноза“ ще научим от колко часа съм имаме нужда съобразно зодиакалния знак, на който сме подвластни.

Започваме след новините в 7.


Още от категорията

Приказни и октомврийски истории в „Шейкър“

Отиде си лятото и дойде есента, а месец октомври толкова много ни напомня за това. Днес си говорим за изненадите на октомври, в астробюлетина със Стефи Недевска. Дойде му времето. За българските, сакрални, вълшебни приказки, говорим със Спас Мавров, писател и изследовател. Какво послание ни носят? Как да ги тълкуваме, по правилния начин?..

обновено на 26.09.20 в 16:34

Големите хитове на Енио Мориконе в "Звукът на киното"

В две поредни седмици в "Звукът на киното" ще ви предложим филмова музика, създадена от Енио Мориконе. Започваме след новините в 8.00 в събота, а повторението на "Звукът на киното" е в неделя следпновините в 15 часа.  Великият композитор ни напусна това лято на 91 години  Енио Мориконе счупи бедрената си кост и почина няколко дни по-късно в нощта..

обновено на 25.09.20 в 17:03

Пътуваме до две села и през ковид-кризата в "Ден след ден"

В първия есенен и последния за септември петък, който оказва се е и Световен ден на белия дроб в "Ден след ден" ще разгледаме темата за COVID-19 от три различни страни: Експертно-аналитична - с разговор в ефир с пулмолога д-р Александър Симидчиев, който освен че е член на Националния кризисен щаб, председателства и сдружение "Въздух за здраве"...

публикувано на 25.09.20 в 14:29

"Вход Свободен" – последен делник

Отложени и дългоочаквани срещи ни предстоят! Фестивалът "Млада синя Земя", който трябвше да се състои в края на април, ще посрещне своите участници и гости идната седмица, в пространството на Регионален Природонаучен Музей - Пловдив. Карантината през март отложи още едно щастливо събитие - представянето на книгата "Пинк Фройд", на колегата Жоро Пеев...

обновено на 25.09.20 в 10:13

"Точно днес" - проектите и фактите

Учениците са в класните стаи, някои вече учат вкъщи, заради заразени съученици с Ковид 19. Бавно напредваме по спиралата с предаване на вируса в училище. Д анните в седмичното сравнение за новите случаи казваме със старши анализаторът в Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов . Коментираме новостите във висшето образование, МОН..

публикувано на 24.09.20 в 15:46