Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Бързаме бавно, за да стигнем "Точно днес"

Август с дъх на море, бензин, високи скорсти  и ...протести. Август в разгара на лятото и пътуванията с голям знак за ВНИМАНИЕ.

Какво се случва по пътищата? Жегата или нетърпението да стигнем по-бързо са причина за многото катастрофи през последните дни. Изключително тежка ситуация в пловдивско и рисковите участъци по АМ „Тракия“ – за всичко това ще говорим с  Богдан Милчев, председател на УС на Института по пътна безопасност.

Да напишеш рецепта срещу демографската криза или защо българката ражда първото си дете все по-късно. Крие ли риск това? Семейното планиране и какви са тенденциите в страната. За всичко това ще говорим с младия специалист д-р Елеонора Христова, която е асистент към Катедра „Социална медицина и обществено здраве" към ФОЗ на МУ-Пловдив и изследва проблема.

И още по горещата тема за опасното заболяване АЧС за мерките срещу дивите прасета и как ще се ограничи популацията им - питаме Ботьо Арабаджиев, директор на Южноцентрално държавно предприятие. 

Ще чуете и хората от първомайско, готови на протест и жалва ли се на омбудсмана Мая Манолова.

В рубриката „Великите европейци“  Пламен Асенов разказва за Жан Моне - френски предприемач и държавник,  един от бащите на Европейската общност.

Преди всичко това обаче "Добро утро, ден" ще ни каже икономистът Георги Стоев.

Започваме веднага след новините в 7 часа  на БНР.


Още от категорията

"Добро утро, ден!" с Валери Кьорлински

Актьорът Валери Кьорлински – от Хисар и плувния басейн, като олимрпийска надежда, до сцената, където първо спи между кулисите като сценичен работник, после след ВИТИЗ  и трупите на  няколко театъра в страната, към  САЩ, закъдето тръгва като артист и остава шест години като шофьор на камион, до Пловдив и екипа на Драматичния театър и на фондация..

обновено на 26.02.21 в 18:57
Преди пролетта

"Ден след ден" с политика, бит и кино

В последния петък на февруари в "Ден след ден" ще говорим: За готовността на Републиканци за България да се яви на парламентарния вот, политиките, които ше застъпва и лицата, с които ще го прави – очаквайте в ефир водачът на кандидат депутатската листа на партията за Пловдив доц. Христо Димитров. Как ВиК Пловдив започва  да се справя с..

публикувано на 26.02.21 в 14:23

"Вход свободен" на крачка от пролетта

Днес в предаването се отдаваме на пролетното настроение! В очакване на щъркелите, треската за мартеници и жадувания край на локдауна няма как да не бъдем усмихнати и позитивни.  Красимир Лозанов от издателска къща "Жанет- 45" ще ни ориентира кои ще бъдат литературните деликатеси за март. Ще научим какво е експертното мнение на финансовия анализатор..

обновено на 26.02.21 в 09:26

Какво има зад завоите търсим „Точно днес“

Преди началото на предизборната кампания Радио Пловдив дава възможност на парламентарните и извънпарламентарни партии, които според социолозите е вероятно да влязат в следващия парламент, да заявят целите и готовността си.  За управляващата партия ГЕРБ ще говори   Георги Харизанов политолог и член на ГЕРБ. Вчера имаше, днес няма, и утре..

публикувано на 25.02.21 в 16:38
Фонтанът с ябълката

Вода, политика и символи в "Ден след ден" на 25 февруари

Премиерът Бойко Борисов бе тази сутрин на инспекция в Пазарджишко и обеща, че жителите на Панагюрище и пловдивското село Брестовица ще пият скоро чиста вода. По темата ще чуем репортажа на Емил Костов от премиерската инспекция в Панагюрище.  Премиерът обяви още, че ще настоява на заседанието на Европейската комисия довечера да се издават..

публикувано на 25.02.21 в 14:06